Автор Тема: Даешь УЛайт!  (Прочитано 26773 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline маньяк

• Эксперт
  • Розташування: г.Киев
Re: Даешь УЛайт!
« Reply #75 : 06 Лютого 2020, 09:33:47 »
.
« Останнє редагування: 06 Лютого 2020, 09:44:26 від маньяк »
З повагою!

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
  • Розташування: Дніпро
    • НОЖиК
« Reply #76 : 06 Лютого 2020, 09:40:08 »
Прочти предыдущий пост (Ответ #74)
"Я зранку випив самогону - бо в світі справедливості нема.."

Offline маньяк

• Эксперт
« Reply #77 : 06 Лютого 2020, 09:44:50 »
Это проехали тогда?
В смысле, с ценообразованим и "качеством" материалов разобрались?
З повагою!

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
  • Розташування: Тернопіль
  • Головне - не проспати своє життя.
« Reply #78 : 06 Лютого 2020, 09:53:15 »
не давала спокою  {gig} різниця у вазі Екселера 17 і Нінзя 18 - цілих 25 грамів.
На порожнистій шпулі і дужці стільки не зекономиш. Відповідь виявилася простою, у Екселера більш прогресивний карбоновий композит, з якого зроблено корпус, в півтора рази міцніший, що, очевидно, дозволило зробити корпус легшим при тій же міцності.

В цілому, перед вибором котушки, я дивлюся огляди з розбиранням на ЮТ, від толкових людей.
Оскільки сам задивляюся на Нінзю 18, але в типорозмірі 3000, то от, подивився огляд від Каталога Воблеров.
Ніколи не здавайся! Вихід завжди є!

Offline Svoyak

• Участник
  • *
  • Розташування: Кам"янське
« Reply #79 : 06 Лютого 2020, 11:09:21 »
Коли порівнюють наприклад, ножі, то кажуть/пишуть - в цього краща сталь (тому він довше тримає РК), більш ергономічне руків'я (тому ним комфортніше працювати), краще зведення (тому ним легше різати) і т.д. - ось тому він кращий і дорожчий.
Чому так само не сказати про котушки/вудки/шнури тощо? Нє, тут все зводиться до одного - дорожчий тому що інша цінова категорія і інший клас. Крапка.
Проблемы, которые могут создать катушки.
Сбрасывание петель на шнуре при забросе. Дешевый сегмент к этому более склонен. Тонкий шнур распутать практически нереально. И если это произойдет хотябы 1 раз за рыбалку потеря 20 метров шнура напрягает. Катушка может прекрасно работать со шнурами  #0,4 и толще, но поставим #0,3 начинает петлить. Если в бюджетном сегменте нашли катушку у которой отсутствует такой недостаток, можно эксплуатировать.
Намотка шнура на шпулю. В более дорогом сегменте намотка производится заподлицо с бортиком шпули. У более бюджетных необходимо недоматывать 2 и более мм иначе бросает петли. Типичный пример Ексия. Это влияет на дальность заброса. Можно аргументировать о том, что не важна дальность заброса, но здесь вступает точность. Чем легче сход щнура со шпули, тем выше точность. Если рыболов не видит в этом разницы, на этот параметр можно забить.
Сохранение рабочих характеристик от временного промежутка эксплуатации. Новенькая катушка устраивает по всем параметрам, но за сезон интенсивной правильной эксплуатации убивается. Появляются люфты, грохот, а в совсем запущенных случаях клин. Лечение - постоянное ТО, либо замена на новую. У бюджетных моделей интервал между ТО короче.
Вес. Если понимаете, зачем это, за уменьшение веса необходимо доплачивать.

Offline Lopar

• Активный участник
  • Розташування: Киев
« Reply #80 : 06 Лютого 2020, 12:32:00 »
Дозвольте непогодитись... {_09}
Shimano Stella, котушка елітна, але намотавши шнур #03 без натягу, не слідкуючи за рівнем, Ви гарантовано отримаєте бороду... і це незалежно від вартості шнура і котушки.
А взявши Shimano Exache, розміром 1000, намотавши той самий шнур, але якісно і з запасом до бурта в 1..1,5 закид приманки і риболовля будуть відмінними.... {_11}
Ви купуєту Луміс 842, крутий, вартує багато... але динаміка - середній, кільця дешеві і встановлені не дуже якісно, руків'я дик взагалі із дешевої пробки, з дешевим котушкотримачем... а через гарну маркетингову рекламу - люди готові купувати за скажені гроші, єдина добрість - бланк з товстою стінкою і витримує значні навантаження і живе довго.
Сучасні оснастки від японії - виключно гарний маркетинг і не більше, ціна не визначає взагалі нічого, а головне більшість виробляється виключно на експорт з легендою про надякість...

Offline kasha

• Новичок
  • Розташування: Мариуполь
« Reply #81 : 06 Лютого 2020, 12:47:38 »
Вы когда нибудь ловили стеллой? Такое ощущение, что Вас заставляют покупать дорогие японские снасти. Кому то достаточно дешевого китая, я не знаю ни одного рыболова, который продал свой спиннинг за 300 $, и купил себе китайский за 400 гривен. Каждому свое.

Offline Svoyak

• Участник
  • *
  • Розташування: Кам"янське
« Reply #82 : 06 Лютого 2020, 12:52:15 »
Shimano Stella, котушка елітна, але намотавши шнур #03 без натягу, не слідкуючи за рівнем, Ви гарантовано отримаєте бороду... і це незалежно від вартості шнура і котушки.
З яким вудликом працює Стелла. Можливо проблема не в котушці.
Сучасні методи анімації приманки ( шнур намотується почергово з натяжкою та вільно без нагрузки) вимагають жорсткі вимоги до м"ясорубки. З цим впораються і більш бюджетні котушки.

Offline маньяк

• Эксперт
« Reply #83 : 06 Лютого 2020, 12:57:31 »
купуєту Луміс 842
За який саме  Луміс мова? "Дідівський", чи вже шиманівський? Бо
з легендою про надякість
це ще про "діда" вудку...
Про рівень і "правильність" намотки шнура, пошоджуюсь. Про незалежність борід від якості і ціни, скоріше ні, чим так...
З повагою!

Offline Lopar

• Активный участник
« Reply #84 : 06 Лютого 2020, 13:00:35 »
Ловив (не мав у власності, лиш як користувач), катушка добра, працює відмінно, але десь у вересні вже відчуваються наслідки брудної води і котушка потребує обслуговування ролика, дужки, шпулі, руків'я...
Так, котушка відпрацює значно більше аніж Exach, але робота із шнурами залежить виключно від користувача і якості шнура.  (__3)
А вудилище - то взагалі більше залежить від користувача і типу приманок. Хто любить довжину у 180...210, а кому у 240 то є мало, і треба 270...300, а відстань на яку летить приманка однакової ваги залежить виключно від користувача.

Offline маньяк

• Эксперт
« Reply #85 : 06 Лютого 2020, 13:02:48 »
відстань на яку летить приманка
Геть НІ !!!
Перевірено не один десяток разів...
З повагою!

Offline kasha

• Новичок
  • Розташування: Мариуполь
« Reply #86 : 06 Лютого 2020, 13:09:23 »
Любая катушка требует ухода и  использованию по назначению. Тогда она будет работать долго и счастливо.

Offline Lopar

• Активный участник
« Reply #87 : 06 Лютого 2020, 13:09:31 »
За який саме  Луміс мова? "Дідівський",
Так, про дідівський.
Про відстань - так само, перевіряв на собі. В діапазоні ваги 3...10 гр відстань вильоту більше залежить від шнура і користувача. Мені дуже не подобається рибалити спіном у 240 см, а от 180...210 відмінно виходить і анімувати і закидати. Про ваги більші за 15 гр нічого не скажу, не перевіряв. На вагах, меньших за 3 гр - мені подобаються 160...180 см. Але це все - моє імхо.

Offline маньяк

• Эксперт
« Reply #88 : 06 Лютого 2020, 13:26:53 »
Ну тоді, Ви повинні знати, що
Одна и та же модель выпускается в трех-четырех материалах. На GL2 ставят кольца аконайт в стали, на GLX СИК в титане. И вот уде разница в цене 2+ раза.
І це все було про кільця Фуджі?
кільця дешеві
(_19) (00)
Про
встановлені не дуже якісно, руків'я дик взагалі із дешевої пробки, з дешевим котушкотримачем
погоджуся, бо в американців геть інша філософія, ніж у японців. І це слід враховувати.
динаміка - середній
А шо в Вашому розумінні - динаміка?  Бо 842й в ГЛХ то написано фаст. А кому краще знати, що писати, як не автору самого терміну?
З повагою!

Offline маньяк

• Эксперт
« Reply #89 : 06 Лютого 2020, 13:32:09 »
Про відстань - так само, перевіряв на собі.
А ми перевіряли втрьох, в чотирьох. Просто мінялися комплектами...
І "перемога" завжди була за комплектом, а не людиною. Звісно з поправкою на вміння, манеру закидати, але ж...
І це мова не про різницю в довжині, тесті чи інше. Це про різницю виробника, моделі, призначення вудки і ціни.
З повагою!

Offline Lopar

• Активный участник
« Reply #90 : 06 Лютого 2020, 13:38:14 »
3 старі моделі, що перебирав, були на кільцях алконайт, ноунейм (не фуджі)...
Динаміка - це поводження бланку при закиді, саме в динаміці. Найпростіше - поставити котушку, провести шнур і прив'язавши грузик середньої (по тесту) ваги посмикати. Швидкий бланк передасть всю динаміку поводження грузика в руку і відпрацює самий кінчик (пропорційно вазі). Луміс, 842, дідівський, по паспорту має lsfgfpjy 1,5-8 гр. Але через середню динаміку і значний запас потужності наші рибалки з легкістю шмуляють приманки і в 5 і в 10 гр...  але при 10 гр, спін вже не такий швидкий на проводці і на закиді...
Повторю - все сказане - ІМХО і не більше. Пане Fes, прошу видалити мою писанину, бо дане питання не вирішується за визначенням.... (_4) {beat}
« Останнє редагування: 06 Лютого 2020, 13:52:35 від Lopar »

Offline маньяк

• Эксперт
« Reply #91 : 06 Лютого 2020, 13:55:03 »
Нажаль не можу знайти старого сайту... Тому доказати наврят зможу, про Фуджі.
Але, якшо то був алконайт, то точно не вище ГЛ3. А це, значно дешевше, ніж до біса дорого і відрізнялось від тієї "легенди", про яку Ви писали.
Бо "легендою" у нас було ГЛХ , трохи менше ІМХ (саме для 842го)...
Дід давав дуже широкий вибір, навіть в межах однієї моделі. Не кажучи вже про різні напрямки застосування.
З повагою!

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #92 : 08 Лютого 2020, 07:23:44 »
Пане Fes, прошу видалити мою писанину
І не подумаю - мені подобається розмова про "навіщо дорожче, якщо є таке саме дешевше?"
На жаль чесної відповіді так ніхто й не надав.
І от вам яскравий приклад - для початківця вельмишановний MAP (котрий страшенно образився, бо терпіти не може коли в когось інша думка і інший досвід і в тему не заходить {))}) пропонує
Ок. Тогда попробуем.
Катушка: Daiwa 17 Exceler LT, именно LT.1000 или 2000 дело индивидуальное, различия только во вместимости шпули.
Чому він пропонує саме Daiwa Exceler LT, а не дешевший варіант - Daiwa Legalis LT?
Різниця між ними (за нашими цінами) близько 400 (чотириста!) грн = шнур від якісного виробника, ще й на пиво зостанеться  :) (або два дні життя середньостатистичної української сім'ї)
А різницю між цими котушками знаєте? У першої ручка вкручується (це круто до нестями  :D), в другої - стандартний старий чотирикутник. Усьо! (І це людина з неабияким досвідом - таке враження після навали текстів - пропонує новачку!  (_23) Іншими словами - викинь на вітер 400грн. Малиновий піджак не нагадує?  ;))
Яким це чином впливає на функціонал - не розумію.
Може поясните, панове прихильники постулату "має бути дорого, все інше - другорядне"?  :_)

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #93 : 08 Лютого 2020, 10:08:56 »
Заглохла тема.. Видать реально только скандалы интересуют большинство - когда они есть то фиг тексты успеваешь отправлять, все время выскакивает "появилось новое сообщение"
Ну да ладно, продолжу следующее обсуждение/мнение/вопрос.
Было вот такое
чем они хуже снасти на 70 грамм легче
Это невероятно много, когда речь идёт о работе с приманками весом до 2 граммов. В разы снижается чувствительность снасти, к тому же некоторые проводки просто физически не получится сделать тяжёлым имбалансным комплектом
Речь шла о снасти общим весом 320 грамм и такой же, но на 70 г легче.
Я ни на секунду не оспариваю ответ (кроме как про "имбаланс" - который по догадкам есть дисбаланс - что является полной ахинеей, т.к. обе снасти отбалансированы идеально), но вопрос не до конца закрыт.
Так вот - чувствительность, проводка, поклевка и т.д. на обычном, "большом" спиннинге ощущается и контролируется просто - большой палец кладется на бланк рядом с рукоятью и ты прекрасно все слышишь и ощущаешь. Конечно же при этом офигкнно важен тот самый баланс, комплектация снасти, качество (вод здесь вполне уместно понятие "уровень") бланка/шнура/катухи и т.п.
Но сам вес здесь на последнем месте (даже если разница не в 70г, а в - от фонаря - в 170)
В УЛ это не так? Надо чтобы отдавало в руку через рукоять, иначе не услышишь?

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #94 : 08 Лютого 2020, 11:07:35 »
Продолжу междусобойчик сам с собой  :D
Было вот такое (из другой темы)
Шимано мой выбор
А мой - Дайва
Извечный спор, да?  ;) Ну как и в остальных - кенон/никон, мерс/бмв и т.д. вплоть до рашка/не рашка  )))
Но вот в чем фокус - в том же посте маньяк пишет
с Дайвами не знаком
А я с Шимано знаком  {_21}
Но ничуть не умалаяю достоинства Шимано и ничуть не восхваляю достоинства Дайвы (как и в тех самых ветках о ПОП/ЗЕ  ;))
Почему всомнил? Да потому что буквально на днях услышал фразу "бархатное вращение Дайвы" (в одном из роликов про Шимано, кстати {))})
Так вот - я в свое время перемацал массу этих шиманов/дайв и выбрал именно Дайву, и только на днях понял, почему.
Понятия о "бархатном вращении" тогда (при мацании и выборе) у меня и в голове не было.
Тогда я не думал о словах, понятиях и тактильностях - я просто брал в руки ту или иную модель, крутил/вертел, щупал/мацал, соображал/выбирал и т.п.
Не, обе марки в разных размерах и крутят хорошо, и тянут хорошо, и прочая..
Но Шимано (как бы сказать) гладкая, а Дайва (вот именно то слово, из-за которого и состоялся выбор навсегда) - бархатная
Ну как кому-то нравятся большие сиськи в первую очередь, а кому-то большая жопа у баб. Или маленькие. Или наоборот. В общем спор на любую из тем выше - абсолютно беспредметен.
Я призваю лишь к одному - делайте осознанный выбор, а не ведитесь на рекламу  {_26-}
(у Шимано, кстати, реклама более агрессивная, чем у Дайвы. У Никона по сравнению с Кеноном тоже. И это многое объясняет в рейтингах  :) И Лопарь опять таки был прав выше  {_21})

Offline маньяк

• Эксперт
« Reply #95 : 08 Лютого 2020, 11:19:52 »
Я свой "выбор" делал около 20 лет назад. Ходил по магазинам и сравнивал крутя-вертя. Так вот, при "одинаковых параметрах", Дайва была всегда дороже. Возможно это и повлияло тогда, точно не помню.
И дальше я просто не смотрел в сторону Дайв. Это и значило: "с Дайвами не знаком".
С тех пор, я "знаком" только с Шимано. Ведь нельзя же уверждать что я перемацал много Дайв. Потому что это было давно (Дайвы уже другие) и так и не ловил ими...
Но Шимано (как бы сказать) гладкая, а Дайва (вот именно то слово, из-за которого и состоялся выбор навсегда) - бархатная
И о чудо, мы вернулись к тактильным ощущениям и субъективному мнению?  {aaa} {_08}
А как жа параметры написаные, если они одинаковые??? ;) И разница в какой то фигнее? Это я уже про разные модели от одного производителя...
« Останнє редагування: 08 Лютого 2020, 11:36:33 від маньяк »
З повагою!

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #96 : 08 Лютого 2020, 11:37:30 »
Я свой "выбор" делал около 20 лет назад
Аналогично  :) {con}
мы вернулись к тактильным ощущениям и субъективному мнению?
А выбор того или иного и есть те самые ощущения - никуда мы не вернулись, а лишь подтвердили..
А как жа параметры написаные, если они одинаковые???
Да так - они одинаковые по своему функциональному назначению и имеют одинаковые способности выполнять поставленные задачи. О чем речь?
И разница в какой то фигнее?
А разница всегда в какой-то "фигне"...
Какой размер женской груди ты лично предпочитаешь? Ну, положим, третий. А я - пятый, к примеру.
И о чем мы будем спорить? Какая грудь лучше? Или у кого из нас вкус лучше? Или еще конкретней - чьи тактильные предпочтения лучше?
Пример грубый, но, надеюсь, понятный...

ЗЫ - а мои тексты выше ты "не заметил"?  ;)

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #97 : 08 Лютого 2020, 11:41:08 »
ЗЫ
мои тексты выше ты "не заметил"?
На мой взгляд вопросы в предыдущих двух постах намного важнее чем базар про вкусы и предпочтения...

Offline маньяк

• Эксперт
« Reply #98 : 08 Лютого 2020, 11:44:31 »
Заметил. Просто, или не осознал ворос, или не сформировался в голове ответ, пока. Вот и молчу... 8-)
З повагою!

Offline Lopar

• Активный участник
« Reply #99 : 10 Лютого 2020, 09:37:37 »
Прошу пробачення, не втримаюсь, бо риболовля то є улюблений стан....  ((
Свій вибір зробив багато років тому, якось воно за досить короткий час (десь рік...два), може під впливом відео - робіт іноземних рибалок (не тих, что кліпає ролики на ю-туб для навчання, а тих что живе цим, і просто показує свій стан душі), може сам дійшов до того стану.... Але сталось - просто сподобалось рибалити виключно заради рибалки, рибу майже всю відпускаю, оснастка - для душі (саме головне - вона повинна подобатись мені), ціна останньої вже по факту.... Дайва - наче все добре, а от щось мені не йде в ній, і все тут і не можу себе переконати почати роботу з її котушками... не тому що вона погана, дорога чи працює не так - просто по дизайну не подобається і все... Так само і спіннінги - сподобалось робити під себе і фабричні незалежно від вартості і бренду, це вже як ніж, головне щоб тобі подобався і виконував свої функції.
З брендоманією і легендами про особливі матеріали, а головне про чудо японію (90 % її виробництва поза зоною країни на дешевих заводах в'єтнама і Китаю) що виробляється під легендою супер націонала виключно на експорт, але людям треба легенда... {_14}