Автор Тема: Даешь УЛайт!  (Прочитано 26809 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline VSk

• Эксперт
  • Розташування: Киев
Re: Даешь УЛайт!
« Reply #100 : 10 Лютого 2020, 10:22:55 »
сподобалось робити під себе і фабричні незалежно від вартості і бренду,
Все снаряжение переделывал под себя, до спиннингов не дошел, видно еще не время. Тема тюнинга будет интересна.
Одна унция фактов говорит больше, чем тонна рассуждений. Мартин Ванби
Самая большая тюрьма, в которой живут люди, - это боязнь того, что подумают другие. Дэвид Айк.

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
  • Розташування: Тернопіль
  • Головне - не проспати своє життя.
« Reply #101 : 10 Лютого 2020, 10:29:36 »
Чому він пропонує саме Daiwa Exceler LT, а не дешевший варіант - Daiwa Legalis LT?
Різниця між ними (за нашими цінами) близько 400 (чотириста!) грн
Fes, а котушку плануєте купувати в Україні?
Бо на Алі між цими котушками різниця біля 9 долларів (50-51 проти 59-60), тобто трохи більше 200 грн.
Ну а спінінгісти кажуть, що ручка, яка вкручена в вал передачі, дає приріст "чуйки" снасті, бо прибрано один із суттєвих люфтів.

Хоча я б, за 60 доларів, дивився б ще на нову Шимано Сахару, яку теж доволі сильно хвалять і яка легко піддається модернізації шляхом додавання трьох підшипників (два в кноб і один в ролик).
« Останнє редагування: 10 Лютого 2020, 10:40:05 від novak »
Ніколи не здавайся! Вихід завжди є!

Offline маньяк

• Эксперт
  • Розташування: г.Киев
« Reply #102 : 10 Лютого 2020, 11:33:46 »
Свій вибір зробив багато років тому
Тема геть не розкрита. В чому вибір, який саме... {aaa}
Чи це він?
саме головне - вона повинна подобатись мені
спіннінги - сподобалось робити під себе
Можна питання, навідне?
Ви спіннінги під себе , з нуля збираєте, чи переробляєте фабричні, ті шо, сподобались? Просто цікаво, як Ви робите вибір бланку.
З повагою!

Offline Lopar

• Активный участник
« Reply #103 : 10 Лютого 2020, 12:05:41 »
Тема в тому, що починав ловити на фабричні. Береш в руки, наче все добре, зібрано непогано. Виїхав на рибалку - руків'я чіпляє одежу, при проводці тримати погано - то рука з'їзжає, то діаметр великуватий, то тримач погано котушку тримає... продаю/дарую іду нову палку шукати... А так:
Все залежить від вихідного матеріалу.
Як приклад - палка від Банакс. Та що мега - відмінний базовий матеріал і його приємно переробити на легші кільця і легше руків'я, а от та що Ультра - вже не те, перероблена гірша, аніж в базовому, баланс втрачений і спін не працює. Крой - мені дуже подобається серія бланків в карбоні SC-3, наразі купити майже нереально, або ціна виходить поза зоною... тупо купував старі палки під переробку (все знімаю до карбону, шліфую, лаком протираю і збираю так як хочу). Вартість базового поношеного спіна невисока, але бланк зберігає добре свою харизму... Був час коли добре завозили гарні складові для родбилдінгу - бланки недорогі але відмінні, а потім всі пішли по стежині щоб модульность найвища, щоб ціна вже в тисячах, надійні і недорогі з ринку зникли....
Може вони і гарні, оті бланки за 3500 грн/шт, але якось купувати кота у мішку дуже стрьомно, да і жаба давить.

Offline маньяк

• Эксперт
« Reply #104 : 10 Лютого 2020, 12:18:01 »
Зрозуміло. Дякую! =)
З повагою!

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
  • Розташування: Дніпро
    • НОЖиК
« Reply #105 : 12 Лютого 2020, 03:49:00 »
риболовля то є улюблений стан....
Плюс мульйон!
оснастка - для душі (саме головне - вона повинна подобатись мені)
Плюс два мульйони!
Дайва - наче все добре, а от щось мені не йде в ній
Як мені - в Шимано
просто по дизайну не подобається і все.
Шимано й Дайма мають практично однотипний дизайн - можу викласти купу фото для порівняння
З брендоманією і легендами про особливі матеріали, а головне про чудо японію (90 % її виробництва поза зоною країни на дешевих заводах в'єтнама і Китаю) що виробляється під легендою супер націонала виключно на експорт, але людям треба легенда...
Оцю фразу перечитав тричі - змісту не зрозумів. Спробую по часткам
З брендоманією..
А чому ж у Вас саме Шимано (там за одну назву платиться 10-20 відсотків загальної вартості), а не Зебко, Бальцер, наприклад? Або не Дельфін? ;)
і легендами про особливі матеріали..
Чому легендами? У Вас вудка з бамбуку, чи таки з особливих матеріалів? Карбон там усілякий, и т.п.
..про чудо японію..
Хіба Японія сама по собі не чудо? Хіба Японія не є синонімом поняття "якість" майже в усіх галузях? Чи є ще десь подібна краіна?  Про що Ви саме?
..японію (90 % її виробництва поза зоною країни на дешевих заводах в'єтнама і Китаю)..
90% продукції найвідоміших брендів (від Бошу до Найка, від Сіменсу до Кавасакі, від Макіта до Спайдерко, від Соні до Піреллі, від Браунінга до Бергамонту і дуже далеко т.д.) виробляється за межами країни-засновника бренду - і що? Вони стали гіршими? Чи це стосується виключно рибацьких причандалів?
але людям треба легенда...
Яким людям? Тим, хто мацав і порівнював - ніц не потрібна. Може тим, хто "не читал, но осуждаєт"? ;)
"Я зранку випив самогону - бо в світі справедливості нема.."

Offline маньяк

• Эксперт
« Reply #106 : 12 Лютого 2020, 06:34:01 »
У Вас вудка з бамбуку
От якраз, бамбук зараз, то і є легенда. :)
Чув, скільки вони коштують? {gig}
« Останнє редагування: 12 Лютого 2020, 06:56:00 від маньяк »
З повагою!

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
  • Розташування: Тернопіль
  • Головне - не проспати своє життя.
« Reply #107 : 12 Лютого 2020, 08:38:02 »
90% продукції найвідоміших брендів (від Бошу до Найка, від Сіменсу до Кавасакі, від Макіта до Спайдерко, від Соні до Піреллі, від Браунінга до Бергамонту і дуже далеко т.д.) виробляється за межами країни-засновника бренду - і що? Вони стали гіршими? Чи це стосується виключно рибацьких причандалів?

на жаль, різниця таки є.
Саме тому пралку Бош (для прикладу) краще купувати німецького ви-ва, а не російського (польське десь посередині).
Те саме стосується і котушок. Бюджетна Дайва зараз йде з В'єтнаму і відгуки про якість складання є різні. Бюджетне Шимано - з Малазії, тут вже ситуація краща. Ну а хочеш виняткової якості - купуй котушку із надписом "зроблено в Японії"... ну і плати за цю якість відповідні гроші ;)
Ніколи не здавайся! Вихід завжди є!

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #108 : 12 Лютого 2020, 08:51:01 »
на жаль, різниця таки є
Це Ви стверджуєте як людина, котра порівнювала одну й ту саму модель пралки німецького виробництва і не німецького не в магазині, а в побутових умовах багато років?
Я вірно розумію?
Чи таки "хтось так каже", "є така думка" й т.п.? ;)

Offline маньяк

• Эксперт
« Reply #109 : 12 Лютого 2020, 09:12:00 »
Бюджетне Шимано - з Малазії
Я б поправив - більш бюджетніше...
Але, наврят це позначається на якості. Це все про Шимано та Малайзію.
З повагою!

Offline Lopar

• Активный участник
« Reply #110 : 12 Лютого 2020, 09:13:04 »
Прошу пробачення, не стримався....
= Шимано, починав з екзач тому, що в магазинах не було нічого для вибору, або золоте від Дайва, серединка від Шимано і дешеве від невідомого... перемацав дуже багато тоді щоб вибрать, вибір пав на Шимано (інтренета і реклами тоді не бачив, виключно методом - сподобалась), бальцер був, но оті моделі за ціною Шимано, але вистачило лишень на один сезон - розібрав а головної пари вже й нема, все злизано...
= Починав з склопластику, що був масово завозимий в той час. Бамбук - і радий був, але не було його, треба було доставати, ціна була набагато вища від китайського скла. Поті прийшов карбон, пішла гонка за модульностю.... познайомився, спробував, щось подобалось, щось ні - трохи було зарази (але тоді як раз ціна відповідала якості - коли брав у руки справді дорогу вєщь то і відчував за що такі гроші: вага значно нижча, кільця маленькі, округлі, якісно примотані, бланк в динаміці справжній швидкий, на руків'ї ЄВА тверда, дрібнопориста...). В якийсь момент, коли почали якісно мотати бланки, вже стало достатньо модульності IM6...IM7, або SC2...3 і все, цакавість до високої модульності обнулилась. На ринок привезли оті самі ДАМ, Банакс, Крой і ще багато недорогого в той час... А потім пішла брендоманія від намаркеченої Японії і все...
= До Японії відношення предвзяте, тому що, це виключно країна маркетингу. Виробництво орієнтоване виключно на експорт, так, якість висока, але легенда про виробництво виключно для внутрішнього ринку... то є виключно маркетинг. Уся проблема була в тому, що нам привозили відходи виробництва - снасті закупали контейнерами наполовину із браком, тому що коштувало дешево, а шлях первинний на переробку... ну Японці і зрозуміли - навіщо втрачати гроші, коли є росія і Україна, при гарній рекламі все скуплять... от і маємо. Нам масово завозили неліквіди, а коли почали возити якісні товари - придумали легенду про внутрішній ринок, щоб ціну потроїти... от і відношусь негативно, але не до Японії, як країни чи виробника, до нашого ринку і наших постачальників...
= Людям потрібна легенда, походіть по риболовним форумам - ринок завалений "золотими - японо" снастями, усі перепродують котушки по 15...20 тисяч, супер спіни по 10...30 тищ, супер японські шнури по 1000...3000 грн/ 100м... тому що попались на бренд, купили, помацали і зрозуміли що зальот... а гроші уже потрачені і не повернеш...
В тому і проблема, 90% реалізовується через і-нет без реальної можливості помацати, помахати і саме тому що не має нічого особливого окрім ціни.
На сім пробачте.  {_09}

Offline маньяк

• Эксперт
« Reply #111 : 12 Лютого 2020, 09:28:05 »
По Японіі не згоден на всі 1000%
Ось це
придумали легенду про внутрішній ринок
Завжди означало, лишень те, що цей сегмент самодостатній, не потребує зайвої реклами та тиражування по світу.
Ціна на "нього" Завжди була такою в Японіі.
Я вже писав не раз, ну не куплять європейці "Монстер лімітед" за 800+ баксів, ніколи. А москалі, наші та білоруси потроху купляли. Там, в Японіі.
Те що типу , для внутрішнього ринку  наші торгаші "випрошували" у Японів, ставали в черги і везли, в основному по замовленню і т. д.
А ось те, що япони (Шимани) робили на загал по світу, то у нас Нормарк! Там спіни Катани, там катухи ФБ (саме для Еуропи)...

А далі, звісно право вирішувати кожному особисто. Добре, шо є вибір!
З повагою!

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #112 : 12 Лютого 2020, 09:38:25 »
2Lopar - Третій і четвертий абзаци Вашого посту - вибачте  (_3) - суцільна маячня на підставі незрозуміло чого (хоча я маю пояснення, але наводити не буду  ;))
Як і, до речі, розповіді про 90% продажу через інет..

Offline маньяк

• Эксперт
« Reply #113 : 12 Лютого 2020, 09:42:30 »
 Lopar
Я гадаю,мав на увазі, про відсотки, шо у нас неможливо купити в магазині те, що "для внутрішнього ринку". От і лишається інтернет.
Але ж, це зовсім спростовує думку про
придумали легенду про внутрішній ринок, щоб ціну потроїти...
Бо така ціна, саме в Японіі. І їм начхати, чи куплять це у нас і шо придумають про ціни.
З повагою!

Offline Lopar

• Активный участник
« Reply #114 : 12 Лютого 2020, 09:42:58 »
Простий приклад - Shimano твін-повер 2500 FC (модель неповноцінного твіна), була привезена мені знайомим за 25$, у 2012 році, тоді як у нас її реалізовували мінімум за 100...
В той час і по родбілдінгу - у москву бланки з японії возили величезними пакунками (на заводі вигрібали неліквід), сортували (на цьому етапі собі підбирав, щоб подешевше) і продавали вже як брендові за дуже гарні гроші... Шнури - купляли бобіну метрів на 10000 (на отк знайшли слабкі місця, відбракували), а наші забрали, розматали і в продаж...
Японське і зараз дуже завищене в ціні тому що воно Японське.
По якості - різниці не знайшов ніякої....  що малазія, що Японія.. тільки ціна накручена.
« Останнє редагування: 12 Лютого 2020, 10:06:54 від Lopar »

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #115 : 12 Лютого 2020, 09:51:39 »
у нас її реалізовували мінімум за 100
І у цьому винні японці і все те, що ви написали про них вище?  {_07}
Про різницю в якості між Шимано з Японії і Шимано з В'єтнаму-Малайзії (і головне - на якій підставі зроблено такий висновок) я так нічого й не почув. Ну й грець з ним..

Offline маньяк

• Эксперт
« Reply #116 : 12 Лютого 2020, 10:18:25 »
була привезена мені знайомим за 25$, у 2012 році, тоді як у нас її реалізовували мінімум за 100...
Це теж доволі таки "частний" випадок. Звідки Вам привіз, нову, чи не зовсім і т.д...
Хлопець минулого року купив в Японіі на "барахолці", майже нулячу катуху за 425 баксів. Каталожна ціна нової там - 450. А я через трійко місяців, взяв таку нулячу за 400.
Тут, в Україні...
З повагою!

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #117 : 12 Лютого 2020, 10:31:35 »
Це теж доволі таки "частний" випадок
Сумно, що на підставі таких випадків робиться висновок про ціни (якість, довготривалість і т.д.) взагалі..
Яскравий приклад - постулат "Китай - лайно", і кілком його не виб'єш з голови тих, хто в цьому певний.. .

При "різницю в якості" - з власного досвіду - кросівки Найк (полюбляю цю фірму) в'єтнамського виробництва в мене прожили на два роки більше, ніж американські. Але я ж не волаю на весь світ що американський виробник повний дрек  ;)

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #118 : 12 Лютого 2020, 11:12:19 »
Пропоную повернутись до власне УЛ, а не обговорювати якості товарів Тайваня чи Японії.
Так от - вище я питав
чувствительность, проводка, поклевка и т.д. на обычном, "большом" спиннинге ощущается и контролируется просто - большой палец кладется на бланк рядом с рукоятью и ты прекрасно все слышишь и ощущаешь. Конечно же при этом офигкнно важен тот самый баланс, комплектация снасти, качество (вод здесь вполне уместно понятие "уровень") бланка/шнура/катухи и т.п.
Но сам вес здесь на последнем месте (даже если разница не в 70г, а в - от фонаря - в 170)
В УЛ это не так? Надо чтобы отдавало в руку через рукоять, иначе не услышишь?
Відповіді не бачив  ((, а хочеться...

Offline Lopar

• Активный участник
« Reply #119 : 12 Лютого 2020, 11:19:14 »
в УЛ все так само, лишень відрізняється розміром приманки і її вагою...

Offline маньяк

• Эксперт
« Reply #120 : 12 Лютого 2020, 11:21:04 »
Та все там, те саме.
Хіба шо, сумніваюсь, шо ти взагалі почуєш ту вертуху в руку. :)
Чи "стукіт" 1гр. голови...
З повагою!

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #121 : 12 Лютого 2020, 11:25:46 »
Ту вертуху може й не почую, але як хтось її почне "облизувати" - почути повинен  :)
Окрім того є приманки не тільки в 1г - 3 г також УЛ, хіба нє? А таку вагу вже треба відчувати...

Offline Lopar

• Активный участник
« Reply #122 : 12 Лютого 2020, 11:26:56 »
Про стукіт голови нічого не скажу, не користуюсь. А от вертуху, розміром 00 від мепс і маньячку, вагою в 0,8 гр відчуваю на мажор-крафт (1...3гр) досить добре, і воби вагою в 1...3 гр без будь яких проблем.
Від себе скажу - головне бажання саме рибалити. Тут нажаль по знайомим вже бачив багатократно - джиг тілько по кінчику і все, ніяк інакше. Навіть коли на головку в 15 гр переходить, виключно кінчик, вони в руку вже за визначенням не відчувають. знову ІМХО, по собі сужу.

Offline kasha

• Новичок
  • Розташування: Мариуполь
« Reply #123 : 12 Лютого 2020, 11:37:28 »
Мое мнение, чувствительность зависит от спиннина, какой стоит шнур, какая катушка. Я лет десять ловлю исключительно на джиг, веса от 3 до 12 грамм. На кончик удилища вообще не смотрю . Касание дна , поклевку, все тактильно ощущается.

Offline маньяк

• Эксперт
« Reply #124 : 12 Лютого 2020, 11:41:46 »
маньячку, вагою в 0,8 гр
Вибачте, а це шо за звір?
З повагою!