Оновлю темку...
Десь вже роки зо два користуюсь не напівавтоматичними машинками для самокруток, а ручними, найбільш компактними.
Я, мабуть, навчився крутити цигарки на них - на такій машинці можу скрутити від товстенької до тонкої і з різною степінню наповненості від "щільно" як камінчик (для пересушеного тютюну) до "пухкенько" для вологого магазинного тютюну. На напівавтоматичній, якими я користувався на початку "самокруточного" стажу

, таке не виходить, там машинка крутить все однієї щільності, а кількістю тютюну можна відрегулювати лише товщину цигарки.
Дуже довго у мене жила така машинка від RAW:

Стрічка на ній чорна, такої бежевої в дійсності у нас не бачив. Плюс цієї машинки ще у тому що з нею у комплекті йде запасна стрічка-кільце.
Прослужила у мене десь півтора роки з "рідною" стрічкою... Стрічка порвалась по шву, я з цього приводу не переживав, бо ще ж і запасна має стільки прожити. Змінив стрічку... Запасна прослужила місяці два і теж з'явилась дірочка по шву

. Заклеїв скотчем ту дюрочку... Ну із скотчем десь дні три крутить нормально, потім скотч по краям задирається і поганить цигарку при скручуванні. Так відбувається тому, що скотч можна наклеїти лише з лицьової, робочої, сторони стрічки, бо з вивороту на стрічці рельєфне тиснення на якому скотч не тримається.
Наче і проблем фігня - купи нову і не іпи моцг собі і людям... Угу - таких РАВів у продажі вже нема

. Ладен був би вже купити навіть за 300 грн її, хоч колись купував, здається за 60-70... А от

.
А всякі китайські ноунейм, та і ті, що мають напис Atomic, Gizeh, і т.д. ніфіга не дають ні рівно скрутити самокрутку, ні нормально відрегулювати щільність

. І працювати із самокрутками діаметром 6 мм мало яка може, в основному в продажі машинки для діаметру 8 мм. Я навіть у батька забрав ту, що кілька років тому подарував, бо він нею не користується, крутить вручну. Написано Angel, але стрічка жорстка, крутити незручно і виходить цигарка некрасива

.
Чисто на пробу купив таку від OCB:
https://embargo.ua/ua/product/mashinka-dlja-skruchivanija-sigaret-ocb-crystal-roller/...пам'ятаючи напівавтоматичну машинку ОСВ з силіконовою стрічкою, яку я згадував
ТУТ і яка служила мені доволі довго і до сих пір "на ходу".
Віддав за неї 120 грн... Бачу в Ембарго вона чомусь "стала коштувати" 75 грн, коли немає у наявності...

Знаєте, люди, мене дуже здивувала ця машиночка. В гарному сенсі

. Запросто крутить і 8 мм, і 6 мм, хоча "перемикача товщини" в конструкції не має. Класна стрічка-кільце, без шва

, зроблена також з чогось, що нагадує силіконову ґуму, а не поліхлорвінілову клейонку, як в інших.
Правда має одну ваду - папір шириною 70 мм (Smoking) складно в неї швидко подати так, щоб він не заминався. Буває і по 3-5 разів витягую і знову заправляю, а папірець мнеться

... Мабуть спеціалісти ОСВ "заточили" її чисто під свій папір, який має ширину 68/69 мм і заправляється у неї без проблем.
Поки користуюсь нею, в цілому не гірша за RAW, а в дечому навіть краща - легше скрутити "пухку" цигарку з зовсім вологого тютюну, який із свіжерозпечатаноно кисету.
Але як побачу таку RAW, як була - куплю. Хоч жаба

трохи давить - машинка цілісінька, лише кільцеві стрічки "гігнулись"...