Для рибалки звичайно з нержі краще.

У мене для рибалки найчастіше використовувався Mora Companion. У мене їх було не один, і не два, в різних кольорах (зараз рожевий). Хоча для "не риби" (щось підрізати в снастях) мені зручніше використовувати те, що завжди "на кишені", найчастіше то Spyderco Tenacious з РК комбо.
Я вже років з 10 як рибалку закинув

... Після того як розжився толковим металодетектором "захворів" ним і якщо є вільний час (його не багато), то віддаю перевагу годину-другу походити з ним, ніж посидіти на рибалці

.
Але Компаніон у бардачку машини зі мною їздить завжди. І на кишені найчастіше саме Тінейшес, хоча складників маю не один і Тін серед них один із самих простеньких.
PS. Взагалі коли я в машині, то вибрати є з чого для різних ситуацій, бо в досяжності у мене мінімум п'ять: Тінейшес (або інший складник) на кишені; Компаніон в бардачку (зазвичай там ще щось: кизлярівська Гюрза-2, Mora 510 або ще щось з нескладаного); Victorinox Workchamp в плечовій сумочці, основне застосування якої гаманець, документи, телефон, таблетки; мачете Golok в багажнику.
Вибрати є з чого

.
Навіть якщо не рахувати що в багажнику в додаток до мачете ще і Husqvarna forest axe.