Таки купив я Motorola Edge 50.
З наявності у магазинах вони зникають, саме ця модель мало де лишилась, хоча моделі Edge 50 Fusion та Edge 50 Pro ще є. Але у них немає MIL STD 810 (протиударності).
Нова модель Edge 60 мене не влаштовує через застосування процесору Діменсіті. У 50-к - Снепдрегон.
Та і стали вже явними признаки скорого виходу з ладу мого Xiaomi Mi Max 3 - пару разів після падіння вимикався і ввімкнути я зміг лише після підключення зарядки, без того на кнопки не реагував; став лагати екран, не завжди адекватно реагує; по верхній окантовці екрана та по верхнім кутам "проявилась" сітка підложки, я так розумію, що там щось почало відслоюватись...
Ну я і вирішив, що час купити новий смарт прийшов, бо може бути запізно

Що сказати...
В порівнянні із моїм стареньким Mi Max 3 - надзвуковий літак. Все швидко, плавно, не доводиться чекати "роздуплення", завантаження сторінок, фото і т.д.
Екран "водоспад" мені сподобався, дуже приємно лежить в руці. Навіть те, що розмір екрану менший (6,67 дюймів, у старому 6,9) не заважає комфортному користуванню.
При покупці мав "на борту" 14-й Андроїд, протягом двох діб обновився до 15-го.
Ще повністю не освоїв. Та і всі файли (фото, документи, книжки, скріни) ще не перекачав.
Всі програми, ну майже всі, переніс за допомогою резервного копіювання та відновлення з аккаунту Google. Телефонна книжка, вона у мене не маленька, більше 1200 абонентів, аналогічно.
З "косяків".
1. Не перенеслись 4 застосунка, я так зрозумів, що їх немає для 15-го Андроїда, бо в Плей маркеті смартфон їх не бачить. З цього приводу особливо жалкую за "Стрелок+" - настроювання, виставляння міток, розрахунок поправок для прицілів. Дану роботу для оптичного прицілу Redfield Revolution 4-12x40 з сіткою Accu-Range можна лише за допомогою цього застосунку. У мене такий приціл на Маузері М18 стоїть. Сумно

2. Не зміг на екран-водоспад поклеїти захисну плівку. Не прилягає по краям...

3. Великий гемор з перенесенням аккаунту у месенджері Signal. На відміну від Вайбера, ВотсАпа та месенджера ФБ. Я ще не переніс, два телефони, старий та новий, один одного не бачать, згідно рекомендацій та настанов самого Сигналу зконектити їх неможливо

. Мабуть доведеться переносити фото та відео з Сигналу просто як окремий архів, не прив'язаний до месенджера.
Коротко - новим смартфоном задоволений

.