Автор Тема: Коробки  (Прочитано 18748 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Алексей-13

• Местный
  • Розташування: Київ
Re: Коробки
« Reply #75 : 16 Січня 2023, 21:08:41 »
Доброго дня.
Декілька слів про коробки(у) від gogakot.
Одна справа дивитись на фото, інша побачити наживо, враження геть різне.
Отримав в подарунок коробку із сосни.  Після розпаковки одразу виникло питання - а де кришка?... нє, зрозуміло, шо там де брошка там перед, але щілини майже не видно, підігнано дуже якісно. Кришка відкривається вверх (але думаю це не єдиний варіант кришки) з певним зусиллям, тобто нічого не хитається і не гойдається. Низ коробки та кришка склеєні з двох половинок, що виключає можливість кручення деревини. Зовнішня та внутрішня поверхня гладка, якісно оброблена. Декоративний елемент значно прикрашає невиразну фактуру дерева (а для деяких слугує ознакою брошки:) ). Покриття деревини олією ззовні та всередені, що правильно.
Таку річ подарувати (бажано з чимось всередені) - то правильний вибір.
Звісно це базова модель. Варіантів розвитку безліч, а використання відповідних порід дерева зробить її ще більш елегантною та подарунковою...

Offline gogakot

• Бывалый
  • Розташування: Днепропетровск
« Reply #76 : 17 Січня 2023, 11:35:18 »
Дякую! "Батя, я стараюсь...." (копірайт - дружина овоча... )))

Offline gogakot

• Бывалый
« Reply #77 : 11 Листопада 2023, 10:22:15 »
Коробка "Big Bird", вільха, 3 шари прозорої олії для деревини, всі сучки пролиті цианоакрилатом. Штатний Opinel в якості фотомоделі.

Offline gogakot

• Бывалый
« Reply #78 : 28 Вересня 2024, 12:00:13 »
Ну не коробки, а так, як каже мій френд " ця підставка під ранкову каву надвечір п'ятниці перетворюється у підставку під пивний келих".

Offline strit

• Старожил
  • Розташування: Дніпро
« Reply #79 : 28 Вересня 2024, 18:29:01 »
І це все лобзікам?

Offline gogakot

• Бывалый
« Reply #80 : 29 Вересня 2024, 12:31:24 »
Так, Ігор, це все лобзіком.
Тю, а запитай у Кібердяка, я йому подарував пару підставок, з яким рисунком не пам'ятаю. Він користується, прийнаймні під каву то точно...

Offline gari73

• Активный участник
  • Розташування: Киев
« Reply #81 : 29 Вересня 2024, 15:40:53 »
Кропітлива робота, не розумію як можна вирізати і не розломати по волокнам.
У меня есть мысль и я её думаю.

Offline gogakot

• Бывалый
« Reply #82 : 14 Жовтня 2024, 23:53:26 »
Поїхала до людини коробочка під точилку. Згідно фотографіям замовника, він буде зберігати точилку типу "Малюк", принаймні так мені її називали десь на Фейсбуці. Матеріал - сосна, тонована лак-лазуррю "махагон" у 3 шари, конструкція типу пенал.
Розміри - зовнішні 300*120*85 мм, внутрішні - 280*100*65 мм.
В якості прикладу на 4-му фото в коробці розміщені вузли усім відомої точилки "Ruixin", ці ж деталі без коробки на фото 5.
На 6-му фото деталі точилки "Ruixin" знаходяться у коробочці, в якій вони зберігаються у мене в майстерні ()
Ну якось так...

Offline gogakot

• Бывалый
« Reply #83 : 16 Жовтня 2024, 17:22:12 »
Коробка для зберігання заточних каменів. Сосна, візерунок - вільха, вкрита у 3 шари прозорим матовим лаком. Кришка-засувка типу пеналу. Коробка розрахована на зберігання до 9 каменів довжиною до 165 мм. Гребінки розраховані на камені товщиною до 14 мм, висота каменю/бланку до 30 мм. Відстань між гребінками 90 мм, що дозволяє зберігати камені довжиною від 100 мм.
Зовнішні розміри 270х185х60 мм, внутрішні розміри 250х165х40 мм.

Offline gari73

• Активный участник
  • Розташування: Киев
« Reply #84 : 16 Жовтня 2024, 19:41:47 »
Гарна робота, звернув увагу на кришка-засувка, склеєна із 7 частин щоб не повело, майбуть важка з нею робота була.
У меня есть мысль и я её думаю.

Offline gogakot

• Бывалый
« Reply #85 : 17 Жовтня 2024, 11:27:27 »
 Так, кришка та дно набрані з ламелей, бо інакше, як каже наш улюблений екскурсовод з Кам'янця-Подільського "не наробіть собі халєпи...", інакше покрутить лижею, оскільки при штатній товщині готової кришки/дна 5-6 мм, її розміри становлять, наприклад, 250х175х5 мм.
А нічого там складного немає. Просто вистругується брусочок сосновий з припуском по довжині приблизно +10 мм, товщина цієї партії дошок стандарт - 30 мм +/- 2-3 мм, й завширшки (7+2)*N де N - кількість ламелей, 7 - 7 мм товщина однієї ламелі. Потім брусочок розпускається на стрічковій пилі на N ламелей. Далі ламелі складуються в порядку "низ-низ" "верх-верх" довгими сторонами задля добору текстури.
Далі ручним рубанком Stanley #3, заточеним до стану "можливо голитися" й за допомогою алюмінієвого кутового профілю стики ламелей підгоняються один до одного.
Потім клей ПВА й у саморобні вайми на строк від 1 години до.....
Фінальний етап - вистругування у необхідну товщину. Спочатку роблю стінки коробки, вибираю шпунти (пази) під кришку/дно. Потім ручними рубанками Stanley #3, #4, #4,5, #7, в залежності від довжини/ширини кришки, за допомогою алюмінієвого кутового профілю, дно/кришка вистругуються до товщини, щоби входила у шпунт, або з деяким натягом для коробок з двох частин, або трохи вільно, для коробок типу пеналу з кришкою-засувкою (припуск по товщині на фарбування).
Звісно рубанки налаштовані на стружку товщиною приблизно 0,05 мм, оскільки заготовки, склеєні з ламелей, трохи вигнуті після склеювання.
Все, нічого такого важкого немає.
Взагалі, періодично, я збираю окремо всякі обрізки деревини, з яких потім пилю ламелі і клею щити-заготовки на дно/кришку, звичайно добираючи текстуру, ламелі по ширині тощо. А при замовленні вже беру готові щити-заготовки.
Ну не маю бажання викидати більш-менш придатні шматки деревини до відра на розтопку.
Я ж бачив що шановні майстри роблять зовсім мініатюрні ножі, оскільки також не мають бажання викидати манюсінькі шматочки каленої сталі.

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
« Reply #86 : 17 Жовтня 2024, 12:42:56 »
Ну да, нічого складного  (_19)...
Я теж так кажу, коли мені на стабілізацію "прості" бруски присилають: клен, березу, горіх... {gig}
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline gogakot

• Бывалый
« Reply #87 : 18 Жовтня 2024, 00:23:35 »
Ну да, нічого складного  (_19)...
Я теж так кажу, коли мені на стабілізацію "прості" бруски присилають: клен, березу, горіх... {gig}
Так, нічого складного! Й не сперечайся! Просто кожного разу, кожного дня тобі видають якісь нові бруски до стабілізації, й ти ці бруски береш та й робиш. І що такого?
Сергію, я такий же як й ти. Реально я вже построгав стінки для коробки для тебеЄ, дно пристрогав, сиджу й туплю над маркетрі. Хочу для френда зробити "вау" типу пиляного макетрі. Все.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #88 : 18 Жовтня 2024, 12:33:46 »
 {_14}
Треба тобі зробити тоненьких пластинок капу в різних кольорах...
Не сперечайся, то за коробку буде. На оті вичурні аплікації лобзиком буде - {_11}. У мене один клієнт, червонодеревщик, бере стаббруски, потім розпускає їх на пластини і використовує для інкрустації своїх робіт. Таке робить:

Не знаю, чи там є моє стабдерево, я не питав...
А тут точно з використанням мого стабдерева:

Які кольори тобі б були цікаві?
Nehai's stabwood&bone

Offline gogakot

• Бывалый
« Reply #89 : 20 Жовтня 2024, 10:18:49 »
Дякую!
То потім поговоримо.
По пунктах.
1. З паном Русланом Я..... також знайомий. Ні, не так, з Самим Русланом Я.... знайомий. Навіть робив йому коробку з горіха під подальше різьблення. Один з найцікавіших та найпрофесійніших різьблярів, маркетристів, дизайнерів в Україні. Його роботи входять до книжки, типу (назви точної не пам'ятаю) "Сучасні найпрекрасніші мистецькі досягнення України".
Причому працює як ручним інструментом - стамески та різці, так і бормашинками. Ну то таке. Да, стосовно художнього смаку пана Руслана - має дві вищих освіти - у галузі мистецтва (типу художник чи якось так) та вищу музичну освіту.
Ну це як загуглити "Лесь Подерв'янський" і потрапляємо на Вікі де він спочатку художник, а потім вже драматург, хоча нам він відомий більше як драматург.

2. Ні, у тому шаховому столі твоєго стабдерева немає. Там тільки шпон, причому тонкий шпон 0,6 мм.

3. Регулярно бачу ці та інші роботи, яки виставляє пан Руслан.

4. Які кольори - трохи зачекаємо. Справа у наступному. В методах набору та матеріалах, які використовуються.

Найбільш поширеним є використання шпону завтовшки 0,6 мм. Шпон різних порід, в тому числі штучно фарбований, штучно травлений й так далі. Це стандарт, як кажуть наші торговці шпоном "європейський стандарт". Наші на фабриках гонять шпон 0,5 мм. Говоримо про строганий шпон.

Наші торговці шпоном також продають шпон більшої товщини - 1, 2, 3, 4 мм, також здебільшого строганий. Породи - наші породи бук, граб, сосна, вільха, дуб, черешня, ясен такий та сякий. Такий шпон ще називають ламель, або "палуба".

Сам розумієш, що в одному наборі (в одній роботі) практично неможливо об'єднати шпон 0,6 та шпон 2 мм. Дуже багато зайвого шліфувати.

Є пиляний шпон, в Україні не роблять. Ну або роблять самі столяри. Це коли дошка з красивою фактурою послідовно проходить наступні етапи:
1. Фугування по пласті.
2. Пиляння 1-єї ламелі товщиною 2, 3, 4 і т.д. мм. на стрічковій пилі.
3. Фугування по пласті (прибирання слідів стрічкової пили).
4. Пиляння 2-ї ламелі .....
І так далі, допоки дошка не закончиться.
Потім ці ламелі також, по черзі пропускаються через барабанно-шліфувальний станок, тобто калібруються по товщині.

За кордоном, наприклад у Франції, у ФРН, в Іспанії функціонують старі, родинні, фабрики, які займаються суто виробництвом пиляного шпону 2, 3, та більше товщини на так званих рамних пилах.
Уяви собі рамну пилу по металу, з полотна яких зазвичай роблять перші ножі :), в якій полотно розташоване горизонтально й ходить вправо-вліво, а зверху потихеньку, закріплена в каретці, опускається дошка з цінних пород дерева - ебен, редхарт, кап амбойни, кап туї, корнекап горіху анатолійського......
Тобто сама деревина дуже не дешева, й виробництво дуже-дуже не дешеве......
Цей пиляний шпон купують такі собі реставратори з Лувру і так далі....

Ось цей дорогий пиляний шпон можливо використовувати разом із твоїм розпущеним на ламелі стабдеревом. Але клеїти потрібно на епоксидку, оскільки стабдерево надійно сяде на епоксидку а не столярний клей.

Так що, вважаю, потрібно трохи зачекати, є думки в голові, треба попрактикуватись на більш дешевих варіантах тиру "вільха-білий граб - морений граб", потім буду замовляти у тебе бруски.

Сподіваюсь більш-менш ситуацію роз'яснив.
Гарного дня, поспілкуємось. =)

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #90 : 20 Жовтня 2024, 11:50:12 »
Русланом Я..... також знайомий. Ні, не так, з Самим Русланом Я.... знайомий.
Зрозуміло.  8-)
Він, до речі, завжди до мене в майстерню приїжджає сам, і стабдерево вибирає лише тримаючи в руках.
Ну і стаббруски на ламелі розпускаю йому я, так говорячи "не відходячи від каси".
Розпускав не лише свої, а і інших стабільщиків. Тому більш-менш розумію, яка в кого якість стабілізації із конкурентів. Далі помовчу, нехай за мене говорять мої роботи. ;)

Сподіваюсь більш-менш ситуацію роз'яснив.
Зрозумів тебе  {con}.
Nehai's stabwood&bone

Offline gogakot

• Бывалый
« Reply #91 : 10 Листопада 2024, 21:21:21 »
Пара нових коробок.
Чорна просто замовлення. В якості фофтомоделі - старий радянський столовський ніж.
Червона - під камені на бланках, на 8 каменів.

Offline Паганель

• Андрій
  • Эксперт
  • Розташування: Кременчук
« Reply #92 : 22 Листопада 2024, 19:16:46 »
 {_11}
In me omnis spes mihi est

Offline gogakot

• Бывалый
« Reply #93 : 03 Січня 2025, 10:46:24 »
31 грудня поїхала коробочка до замовника. Назвемо "коробка під усі ножі, що є вдома"....
Розміри - 325х305х115, 2 частини, сосна, колір махагон (ще трішечки лак-лазуру у банці лишилось 🤣), 3 шари.
Крайня у минулому році, ледве встиг до останньої на вчора "поштової карети" "Нової Пошти"....😁
Фотомодель - шведська "Mora", риболовний варіант, для чищення луски, у тому числі.
Щось останнім часом коробки все більшають й більшають за розмірами, якось так.

Offline gogakot

• Бывалый
« Reply #94 : 05 Січня 2025, 09:57:42 »
Доповню попередній допис фотографією від замовника.