Автор Тема: Сучасний збалансований смартфон  (Прочитано 8748 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline os

• Активный участник
  • Розташування: Львів
Re: Сучасний збалансований смартфон
« Reply #75 : 04 Грудня 2025, 19:17:34 »
Сергій, вітаю.
Перепрошую - не заходив давно.
Скло ось таке:

https://wookie.com.ua/ua/3644-motorola-edge-50-cases/zashchitnoe-steklo-deexe-full-coverage-dlya-motorola-edge-50/

Буду вдячний ща посилання на чохол.

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
« Reply #76 : 06 Грудня 2025, 11:19:28 »
Чохол такий https://ktc.ua/goods/choxol_becover_for_motorola_edge_50___anti_shock_clear_713149.html?_ac=gallbrand&utm_id=20105182510&utm_content=20105182510&gad_source=1&gad_campaignid=20097014136&gbraid=0AAAAADPOXxnpxBQNilg8LKBjqCMMauW-x&gclid=Cj0KCQiAosrJBhD0ARIsAHebCNrklhxc_pjFZLeeljOgtxXmiSibLAsqFd_6hgnPX5Jr-j6LiJKhcp4aAi5mEALw_wcB
Півроку тому було їх мало і дорожчі на 80-100 грн. Вже навезли продавці із Алікспресс.

Це він же на Алі

Посилання сюди дати не можу, це не з браузера, а з додатку AliExpress. Як дасте Вайбер, ВотсАпп, Сигнал - скину туди. Але для відкривання цього посилання треба саме додаток Алі, браузер його не прочитає.

Як впливає скло на чутливість екрану?
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline os

• Активный участник
« Reply #77 : 11 Грудня 2025, 23:13:13 »
Чохол замовив. Дякую!
Стосовно чутливості екрану із захисним склом - є такий момент. Не сильно, але є. Що цікаво - скільки було телефонів зі склом, ніде таких нюансів не було. Мені тут більше не подобається криве/сире меню, особливо в налаштуваннях, швидкому доступі і т.д, деякі глюки в роботі та слабенька, все ж таки, АКБ. Включив темний режим, поблокував майже всі фонові додатки, все одно до однієі доби тримає. Мій старий Huawei 2019 року, крім фото, по ОС, логічності меню, зручності та АКБ був краще, поки раптово не почав перевантажуватись кожні пару хв після якогось оновлення, яке я знову ж таки не дозволяв. Але фото в Мотіка кращі.
Пропонує постійно оновитись на Андроід 15, хоч я всі авто-оновлення повідключав. Треба глянути відгуки. Я не прихильник оновлень бо, як правило, покращень від них немає. А та вся новизна стосовно АІ та асистентів лише заважає. Ви оновили до 15-ки ?

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #78 : 12 Грудня 2025, 12:57:38 »
Мені оновлення на 15-й Андроїд прилетіло протягом 2-3 діб після активації смарту. Встановив одразу. Чим відрізняється від 14-го зрозуміти не встиг, бо 14-м практично не користувався. Я Моторолу нормально не експлуатував приблизно тижні два, переходив поступово із МіМаксу. Чи оновлюватись Вам - дивіться самі.
Глюків поки не було жодного (тьфу-тьфу три рази  {gig}), швидкий, дуже швидкий в порівнянні із моїм старим МіМакс 3. Меню мені зручне і зрозуміле. Трохи довелось "перезвикнути", бо у Сяомі воно дещо інше.
Батарея таки да, тримає слабо. У мене добу не витримує, але у мене постійно включено блютус для гарнітури і майже цілий день при роботі у майстерні щось слухаю із Ютьюбу (ефірний Інтернет). Екран виключити зараз в налаштуваннях Ютьюбу не можна, хоч раніше така функція була, тому екран працює практично цілий день, а це основний споживач заряду.
Але я придбав на Алі турбозарядку на 67 Вт - від 10-20% до 95-100% заряджає за 30-40 хв. Ну і маю павербенк на 20 000 мАг, в наш час без цього ну ніяк.
Автооновлення програм та компонентів також відключив одразу. Час від часу зазираю у налаштування і дивлюсь що саме просить оновлень. "Комусь" дозволяю, "комусь" - ні. Наприклад нах@р оновлення читалці E-book Reader, яка у мене навіть до інтернету не має виходу.

PS. Фірмовими моторолівськими жестами практично не користуюсь. Окрім ввімкнення ліхтарика та скріншоту екрану трьома пальцями. Ліхтарик спрацьовуює так собі, буває з 2-го і 3-го разу. Можна вважати це глюком  {))}.
Nehai's stabwood&bone

Offline Buzzer

• Бывалый
  • Розташування: Kiev
« Reply #79 : 12 Грудня 2025, 13:22:48 »
Вітаю! Щодо моторолівських жестів - після невеликого тренування)) ліхтарик вмикається/вимикається ідеально. Рухи рукою мають бути короткі і різкі, наче енергійне рукостискання. Дуже зручно і швидко. Ну і ще увімкнення камери поворотами також інколи зручно.

Offline os

• Активный участник
« Reply #80 : 12 Грудня 2025, 18:31:53 »
Жести відключив. Олдскульний я  {_09}
Ще один недолік - постійно розблоковується під час розмови і купа всілякого непотрібу вухом вмикається/вимикається. Face ID відключив - не допомогло.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #81 : 13 Грудня 2025, 01:02:17 »
Ще один недолік - постійно розблоковується під час розмови і купа всілякого непотрібу вухом вмикається/вимикається.
{_07} Жодного разу не було такого на Моторолі... На МіМаксі 3 бувало, вийожування датчика вимкнення екрану це "фірмовий" сяомівський глюк  8-).
Face ID я відключив одразу, лише відбитком пальця користуюсь.
Може то на роботу датчика відключення екрану (датчика наближення) наявність захисного скла впливає  {23}...

Мені тут більше не подобається криве/сире меню, особливо в налаштуваннях, швидкому доступі і т.д, 
Я читав, що Edge 50 "заточена" саме під 15-й Андроїд. Може тому 14-й для цієї моделі розробники не "допилювали" і він справді "сирий".

А от стосовно кнопок швидкого доступу "за шторкою" то у Мотороли там все дуже толково {_11}. Головний плюс що можна самому "вивісити" ті кнопки, які тобі треба і в тому порядку, що тобі треба. Не знаю як у Хуавея, в от у МіМакса така функція була геть відсутня - які кнопки є "за шторкою" тими і користуйся. Нічого а ні додати, а ні сховати, а ні змінити там не можна було  -).
Мо Ви просто не розібратись із цим {_09}?

Стосовно нелогічності налаштувань помітив таку херню - у нас в сім'ї деякий час одночасно було три смартфона Сяомі: у дочки Redmi Note 11 Pro, у жінки Redmi 9А ( чи C не пам'ятаю вже), у мене MiMax 3. І звикнувши до налаштувань на одному ти абсолютно губишся при "заході" в налаштування іншого, бо там ВСЕ по іншому  (_23). Це не зважаючи, що виробник один, смарти дуже схожі, лаунчер на всіх один і той же - MIUI.

PS. Помітив таку штуку, що на Моторолі я значно частіше аніж на МіМаксі промахуюсь по клавішам набираючи текст - часто доводиться виправляти. Наче вони не набагато менші, але  {sm}...
« Останнє редагування: 13 Грудня 2025, 01:28:36 від Nehai »
Nehai's stabwood&bone

Offline os

• Активный участник
« Reply #82 : 13 Грудня 2025, 09:51:31 »
Швидкий доступ налаштував, тут все ок.
По кнопкам при наборі тексту дійсно часто промахуюсь. В цьому питанні ябка рулять.
Читав про різницю A15 та A14 - нічого кардинального та особливих пакращень нема. Побуду поки на 14-му. Як показує практика на різних системах - від оновлень ОС лише негатив.
Про розблокування під час розмови ще пошукаю інфо.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #83 : 13 Грудня 2025, 21:17:05 »
Стосовно А15/А14 - для кожної моделі смарту розробник цю ОС оптимізує саме під конкретно цю модель, враховуючи особливості "заліза", пам'яті, швидкодії, іншого "зашитого" (нестираємого) ПО в смарті і т.д. і т.п. Тому відгуки, наприклад, користувачів Samsung, або навіть Motorola Egge 50 Fusion/50 Pro/50 Ultra/50 Neo абсолютно не актуальні до Motorola Edge 50. {_17}
Тому рекомендую цікавитись саме стосовно Едж 50. 8-)

Про розблокування під час розмови ще пошукаю інфо.
Ну тут маємо у наявності саме глюк датчика наближення/вимкнення екрану. А от що його спричинило  ((. ІМХО варіанти: косяк 14-го Андроїду; бракований датчик (брак буває в усіх виробників); захисне скло чи відбитки пальців на ньому.
У мого МіМаксу такий глюк, як правило, спричиняли сліди від відбитків пальців або від щоки на склі в районі самого датчика. І то глючити так він став в останній, 6-й рік користування, до того цієї проблеми не було . У дочкиному та жінчиному (в пості вище називав моделі) це взагалі проявлялось абсолютно безпричинно - фірмовий глюк Сяомі лінійки Редмі.
Nehai's stabwood&bone