Автор Тема: Автомобільний компресор.  (Прочитано 1603 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Kirill66

• Активный участник
  • Розташування: Донецк-Краматорск
  • Слушать и слышать вещи разные.
Автомобільний компресор.
« : 02 Квітня 2024, 20:38:17 »
Доброго вечора.
Хлопці, мені потрібна порада з покупкою автомобільного компресора.Відразу скажу, я в звичайній електриці не шарю, а в автомобільній взагалі-ні в зуб ногою.
У принципі з самим компресором я більш-менш визначився, здається, німецька контора або німецька ліцензійка.
У чому питання. Я знаю, що на прикурювачі авто 12В і запобіжник на 10А,а компресор вимагає живлення в 12В та силу струму 12А. То він мені підходить чи ні?

"Трубка табака, выкуренная натощак в сырое и дождливое утро, составит быстрое и единственное лекарство от всех болезней".
"Наставления к сохранению здоровья".Англия.1613год.

Англичане говорят,приоритеты могут меняться от характера жены, породистости коня и качества трубки

Offline break

• Старожил
  • Розташування: Київ, передмістя
  • Поки сонце зiйде - роса очi виїсть(с)
Re: Автомобільний компресор.
« Reply #1 : 02 Квітня 2024, 21:00:28 »
Ні.
Вірніше - як дуже хочеться, то можна. Максимальний струм воно споживає під час старту (коротко, запобіжник того і не помітить) і коли тиск великий, більше 4-5атм.
Я собі купував з "крокодилами", щоб голова не боліла за струм і підключати прямо до акума.
Можна вивести додатковий прикурювач десь під сидіння. Через запобіжник 20А. Дротом в 4-6 квадратів. Але то додаткові клопоти.
А можна купити з крокодилами.
Хоча - можна купити і той, в прикурювач. У купи народу воно працює. Запасний запобіжник тільки десь возити.
Це ж аварійка. Возиться з собою в основному просто "щоб було".

Ще нюанс, що додає плюсів насосу з крокодилами. От уявіть собі - пробили ви колесо десь в полі. Сніг-дощ-вітер-дикі шершні-зомбі ну і всяке таке. В салоні купа хворих-алергіків-маленьких дітей-собак-котів і т.п. А ви, щоб накачати колесо - відкриваєте вікна чи двері і так тримаєте все відкритим, бо кабель треба пхати в прикурювач. Потім висмикнути і запхати з іншого боку, бо не дістає. Підняти капот тут тільки суцільний +.

п.с. можна вивести додатковий прикурювач туди, де знаходиться запаска, домкрат, інструменти та інше. Це було б добре. Та робити то треба з розумінням електрики.

Offline Kirill66

• Активный участник
« Reply #2 : 02 Квітня 2024, 21:48:51 »
Тобто, краще компресор від акумулятора? Я розглядав такі варіанти. А яка модель у тебе?
"Трубка табака, выкуренная натощак в сырое и дождливое утро, составит быстрое и единственное лекарство от всех болезней".

Англичане говорят,приоритеты могут меняться от характера жены, породистости коня и качества трубки

Offline break

• Старожил
« Reply #3 : 02 Квітня 2024, 23:08:00 »
LAVITA LA 191503, самий що не на є китай.
Спіральний шланг, сумка. Пару разів качав колеса по кругу (всі 5). Працює. Качає жваво. На момент покупки був не дорогим. Переставляти з однії сторони капота на іншу доводиться, щоб качати задні з іншого боку.

А розглядати можна будь-який.

Offline break

• Старожил
« Reply #4 : 03 Квітня 2024, 00:08:59 »
отаке -

Offline Shveik

• Бывалый
  • Розташування: Глобинський район - Міжгір'я
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #5 : 03 Квітня 2024, 10:29:08 »
Я підтримую вітчизняного виробника. Взяв собі "Штурмовик". Звісно довелось відразу добавити провід, бо там метра півтора мабуть було. Приблизно такий. Там вказано 12А, але проблем не мав, користуюсь 2 роки. Звісно це не з кращих, але ним не кожен день користуєшся. Мені головне щоб не дригати ногами накачуючи колесо.  {))}
Біда, коли людина раптом заходиться філософствувати - це завжди пахне білою гарячкою. (Йозеф Швейк)

Lingua Latina non penis canina.

Offline Romko

• Активный участник
  • Розташування: м.Львів
« Reply #6 : 03 Квітня 2024, 13:48:58 »
Купив собі на Olx вже давно комплектний компресор Mercedes в ідеальному стані, за ціною нового китайського. Аналогічні є для Audi та й ніби загалом авто VAG групи. Навіть не знаю скільки він там ампер потребує, але якщо такі йдуть в штатній комплектації з авто, то має підходити :)

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
« Reply #7 : 03 Квітня 2024, 13:49:31 »
Я звик до штекера в прикурювач.  {sm}
Компресор у мене зветься "Кенгуру", яка модель не пам'ятаю, табличка з параметрами давно відклеїлась і загубилась.
На одному кінці ліхтар, доволі яскравий. Тоді коли купував - було актуально, бо смартфонів з яскравими ліхтариками ще не було, вночі зручно світити на колесо. Пару разів він мені у великій нагоді став.
Куплений в 2008-му в Епіцентрі. Нічого не ламалось, тьфу-тьфу три рази. Лише кілька разів живлячий дріт перепідключав, бо в процесі експлуатації закручується "косичкою" => лопає ізоляція на вході в компресор => можуть коротнути голі жили.
Який струм споживає - ХЗ, не заміряв. Але запобіжник згорів лише раз, коли я таки не вгледів, що жили дроту голі і вони коротнули.
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline gari73

• Активный участник
  • Розташування: Киев
« Reply #8 : 03 Квітня 2024, 17:23:19 »
Судячи з фото це модель Ronix RH-4264, почитав характеристики. Максимальний струм споживання   12 А, це коли качати колеса грузовика, а з легковими струм буде менше. Також виробники часто завищують потужність. Думаю автомобільний запобіжник і провода до нього витримають.
У меня есть мысль и я её думаю.

Offline tericon

• Местный
  • Розташування: Чернівці
« Reply #9 : 03 Квітня 2024, 19:34:30 »
Я купив собі оригінального справжнього  китайця Astro AI з металевим циліндром 160 psi, квадратна модель, от недавно, буду тестувати.

Offline Shveik

• Бывалый
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #10 : 05 Квітня 2024, 17:05:00 »
....
На одному кінці ліхтар, доволі яскравий. Тоді коли купував - було актуально, бо смартфонів з яскравими ліхтариками ще не було, вночі зручно світити на колесо. Пару разів він мені у великій нагоді став.
...
І я хотів з ліхтариком взяти, але пожлобився. В мене ліхтарик у бардачку окремо лежить  :) . Так би мовити багатоцільовий варіант... щоб посвітити не треба компресор витягувати  {))}
Біда, коли людина раптом заходиться філософствувати - це завжди пахне білою гарячкою. (Йозеф Швейк)

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #11 : 06 Квітня 2024, 18:06:31 »
Ну зараз то він не дуже і потрібен, користуюсь рідко. Бо маю два смартфони з ліхтариками, але ними світити не дуже зручно, коли руки зайняті, не будеш же їх у зубах тримати  {))}. Але ще є хороший налобний ліхтарик на аккумах 18650 -  {_11}.
У минулому році вскочив у калюжу з ямою на трасі "Козелець - Ніжин" між селами. В темноті, під добрим дощем... Край диска прорубав діру в шині, довелось запаску ставити. В машині був сам, присвічувати було нікому. То виручав і налобний ліхтарик, і ліхтар на компресорі.
Що мене здивувало  {_07}: поки міняв колесо біля мене зупинилось штук п'ять автомобілів і питали, чи не потребую допомоги. Не пам'ятаю, щоб таке було раніше... "До війни" ні разу ніхто не зупинявся в подібній ситуації.
Nehai's stabwood&bone

Offline Shveik

• Бывалый
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #12 : 06 Квітня 2024, 20:37:39 »
Цитувати
Що мене здивувало  {_07}: поки міняв колесо біля мене зупинилось штук п'ять автомобілів і питали, чи не потребую допомоги. Не пам'ятаю, щоб таке було раніше... "До війни" ні разу ніхто не зупинявся в подібній ситуації.
І я таке помітив. Та і по собі побачив. Проїздив я, давненько вже, через Гайсин в сторону Вінниці і помітив уже за містом на повороті злетіла з дороги... вже не пам'ятаю... якась іномарка. Передок потовчений хоч і не дуже. Поряд люди ходять. Видно зовсім недавно все трапилось. Ну я зупинився, спитав чи потрібна допомога. Сказали все в порядку. Подякували що зупинився. Я вже поїхав а тоді раптом подумав, що зупинився я на автоматі, подумавши що іде війна, люди мабуть не місцеві, транзитом кудись в Закарпаття їдуть... треба допомогти.
З початком війни я навідь аптечку в машині суттєво доповнив. Не знаю чому, на всяк випадок. Тепер маю 2 аптечки, бо в одну все не помістилось.  :D
От як ця клята війна нас змінила.

Offline Igor-ok

• Бывалый
  • Розташування: Киевская область.
« Reply #13 : 07 Квітня 2024, 09:20:33 »
LAVITA LA 191503, самий що не на є китай.... Працює. Качає жваво. На момент покупки був не дорогим.
Лавіта рідкісне Г, якщо є вибір-не беріть. Маю з нею купу проблем, розбирав і лагодив багато разів, треба , мабуть, вже викинути та взяти щось людське.
http://www.hobbithouseinc.com/personal/woodpics/
галерея пород древесины.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #14 : 08 Квітня 2024, 10:48:29 »
З початком війни я навідь аптечку в машині суттєво доповнив. Не знаю чому, на всяк випадок. Тепер маю 2 аптечки, бо в одну все не помістилось.  :D
Аналогічно. 8-)
Тільки у мене додатково не лише друга аптечка, а ще і пакет, бо і в дві аптечки все не влізло. Там різна фігня для першої допомоги: бинти, пакети, кровоспинні пластири, тактичні ножиці, бандажі, навіть пара хороших турнікетів є CAT та SOF-TT (не підробки). Нехай краще не стане у нагоді, але в наш час поруч то не зайве. :(
Треба буде перебрати то все, бо вже і плзаьуаа де що лежить...

По компресору: в суботу перевзувався з "зими" на "літо". Колеса міняю сам, баю два комплекти дисків. То літні колеса після "зимівки" підкачував. Заміряв струм електокліщами задля цікавості.
В момент пуску, дуже короткочасно, при заведеному двигуні (напруга десь 14,5 В) стрибок 9,8-10 А. Потім падає до 6,5 => по мірі накачування зростає до 7,5 А. Качаю до 2,2 атм.
Якщо те саме робити "на аккумуляторі" (з заглушеним двигуном) - в момент пуску струм 12,2-12,5 А, потім падає до 8,7-9,0 => по мірі накачування зростає до 9,8-10 А.
Запобіжник на прикурювачі 10 А. Тримає в обох випадках {y}.
Так що краще з компресором працювати з заведеним двигуном. Я завжди так роблю, хоч і не заміряв струму - накачує значно швидше, ніж від акумулятора.
Nehai's stabwood&bone

Offline Kirill66

• Активный участник
« Reply #15 : 15 Січня 2025, 11:44:15 »
Доброго дня.
Хлопці, ось така проблема-новенький компресор, 12V, що працює від гнізда прикурювача. Після накачування колеса (працював безперервно приблизно хвилини 2),штекер сильно нагрівся і трохи оплавився.
Якщо ісключити поганий контакт (гніздо було чистим), через що могло таке статися?

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #16 : 15 Січня 2025, 13:18:58 »
100% то поганий контакт.
Причини:
- недовставив  {gig} штекер у прикурювач. Таке буває.
- якщо всередині штекера запобіжник (предохранитель), то може він зрушився із місця. Ну або якщо штекер розбирався - загубилась пружина, якою "підпирається" той запобіжник.
- найменш імовірно, але також може бути - відпала пайка проводу всередині штекера. Там проводи припаяні, може припаяли херово.
В любому випадку зміни штекер, бо йому вже капець. І все.
Nehai's stabwood&bone

Offline Kirill66

• Активный участник
« Reply #17 : 15 Січня 2025, 14:46:24 »
Слухай,а може переробити штекер під крокодилі і під'єднувати до акумулятора? Можна так зробити?

Offline gari73

• Активный участник
  • Розташування: Киев
« Reply #18 : 15 Січня 2025, 16:53:39 »
Можна і під крокодили, але запобіжник на 10 А треба приспособити, і завжди бути уважним при підключенні, (дорога ніч дощ паніка) не плутать полярність.
У меня есть мысль и я её думаю.

Offline Kirill66

• Активный участник
« Reply #19 : 15 Січня 2025, 23:57:01 »
А цим хтось користувався?

Offline Big Ben

• Активный участник
  • Розташування: Генічеськ-Борзна
« Reply #20 : 16 Січня 2025, 07:20:41 »
Так, завжди користувався цим перехідником, син привчив.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #21 : 16 Січня 2025, 11:37:09 »
Слухай,а може переробити штекер під крокодилі і під'єднувати до акумулятора?
Та чому ж не можна? Роби.
Хоча краще таки використати отой перехідник, що на картинці відповіді #19.

Взагалі це питання зручності та особистих переваг.
Особисто мені простіше в прикурювач штекер ввімкнути, аніж відкривати капот, лізти до акумулятора, знімати з нього кожух, придивлюватись, щоб не переплутати "плюс" та "мінус"... А як дощ/сніг, вночі то взагалі капот відкривати неохота... {sm}
Nehai's stabwood&bone

Offline Kirill66

• Активный участник
« Reply #22 : 17 Січня 2025, 11:53:47 »
..." Ну або якщо штекер розбирався - загубилась пружина, якою "підпирається" той запобіжник.
Я його розбирав як тільки отримав на Новій Пошті. Там спочатку не було ніякої пружини. Може модель штекєра така що без пружини. Це нормально?

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #23 : 18 Січня 2025, 16:58:13 »
Не нормально.  -) Хоча, судячи по всьому китайці роблять і так.
Там замість пружини може бути просто "пружинний" пелюсток до якого притискається запобіжник. Але струми через нього протікають чималі, пелюсток гріється і втрачає пружинні властивості (відпускається) => контакт слабшає => гріється більше і більше => результат оплавлення штекера. Скажи "дякую", що не оплавилось саме гніздо прикурювача.
Запобіжник точно спрацює на КЗ (коротке замикання), а на нагрів він спрацювує не зразу, пластик, як бачиш, цілком успішно оплавляється. ХЗ яку там плавку вставку китайці поставили, на 10 А, як треба, чи на 25А... Оком то не побачиш без досвіду.

Краще вже зовсім без запобіжника в штекері. Я в своєму компресорі давно змінив штекер із запобіжником, на простий, в якому проводи припаяні безпосередньо до контактів. В машині є окремий запобіжник на прикурювач. Він спрацює, якщо що.
Nehai's stabwood&bone

Offline Kirill66

• Активный участник
« Reply #24 : 22 Січня 2025, 23:19:17 »
Я купив перехідник із крокодилами на аккумулятор. Сьогодні підкачав колесо, здається компресор навіть веселіше працював ніж від прикурювача.