Вітаю, паньство

.
Суть питання така...
Маску хамелеон маю десь років 11. Купував одну з найдешевших в магазині "Сварка-Віта" (якось так звався) приблизно одночасно з інвертором. Безіменна, мала лише номер. Цілком влаштовувала мене поки я варив лише електродами. Але помітив, що при використанні напівавтомату скло темне, зварювальну ванну видно погано. + що дуже рідко, але все ж буває що в початковий момент зварювання перший "зайчик" таки буває проскакує. Судячи по останньому у світлофільтра замала швидкість спрацювання. Воно то наче не повноцінний "заєць", але як схопиш таких за день з півдесятка, то комфорту очам це аж ніяк не додає.
В зв'язку з цим задумався

про придбання більш дорого хамелеону, бо ока маю лише два, і то на одному гострота зору 0,02.
І поки валяюсь у лікарні прискіпливо (як я люблю

) зайнявся вибором. Читав та дивився відео багато... Первинні враження сформувались. Але так як нашій спільноті я довіряю незрівнянно більше, аніж невідомим мені інтернет-користувачам, то і питаюсь тут

.
Купувати 3М Спідгласс, Оптрель, Лінкольн чи навіть Текмен - для мене ДУЖЕ дорого. При моєму використанні напівавтомату лише для себе, а не для заробітку, себе не окуплять.
Тому зупинився на Esab.
Зацікавили дві моделі:
A20 Swarm
Коротко про плюси та мінуси для мене.
Плюси:
- більш ніж вдвічі дешевша за наступну - 1900-2100 грн;
- хоч світлофільтр і зелений, але він суттєво світліший, ніж мій хамелеон ноумнейм;
- на відео, що бачив, зварювальну ванну видно непогано;
- пишуть, що має зручне оголів'я, яке краще ніж у А40.
Мінуси:
- немає змінної батарейки. Змінити то її можна, але треба значні танці з бубном

, бо і розкрити корпус світлофільтра проблема, і батарейка там приварена контактним зварюванням. Але то таке, за 11 років користуванням китайцем потреби в зміні батарейки не виникло;
- має два датчики спрацювання, лише зверху світлофільтра - теоретично може давати неспрацювання світлофільра, якщо датчики чимось затуляться;
- не має режиму " Grind" - відключення світлофільтра і використання в якості захисної маски при роботі болгаркою. Для мене не суттєво, бо звик знімати маску та користуватись захисним окулярами.
та
A40 Savage
Плюси:
- розмір світлофільтра трошки більший ніж в попередньої;
- зварювальну ванну видно мінімум не гірше, ніж у А20;
- НАБАГАТО кращий вид через світлофільтр у незатемнемому стані, майже природня передача кольорів, дуже зручно (технологія "тру колор");
- є можливість заміни батарейки без

;
- має чотири датчики спрацювання - два зверху і два знизу світлофільра;
- є режим "Grind", який до того ж включати дуже зручно.
Мінуси:
- більш ніж вдвічі дорожча за А20 - 4600-5000 грн;
- пишуть, що має незручні крутилки регулювання оголів'я;
- читав що зварювальну ванну видно, але зовсім не видно навколошовну зону. Хоча на відео я навколошовну зону таки бачив.
Під обидва цих хамелеони можна вдягати респіратор та окуляри. Останнє для мене стало суттєвим знедавна - довелось зробити окуляри бо "гарне" око стало далекозірким (+1,75), а на короткозоре око розраховувати не можу, бо доводиться наближатись до зони зварювання буквально на 15 см.
Під мого китайця окуляри не вдягнеш - не влазять. Та і толковий респіратор також, лише ватно-марлеву напівмаску.
Питання до вас:
- чи користувався хто саме такими масками в роботі з напівавтоматом?
- якими масками користуєтесь саме з напівавтоматом?
- яку б порадили?