Автор Тема: Зварювальна маска хамелеон. Деякі питання по ESAB.  (Прочитано 927 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
Вітаю, паньство  =).
Суть питання така...
Маску хамелеон маю десь років 11. Купував одну з найдешевших в магазині "Сварка-Віта" (якось так звався) приблизно одночасно з інвертором. Безіменна, мала лише номер. Цілком влаштовувала мене поки я варив лише електродами. Але помітив, що при використанні напівавтомату скло темне, зварювальну ванну видно погано. + що дуже рідко, але все ж буває що в початковий момент зварювання перший "зайчик" таки буває проскакує. Судячи по останньому у світлофільтра замала швидкість спрацювання. Воно то наче не повноцінний "заєць", але як схопиш таких за день з півдесятка, то комфорту очам це аж ніяк не додає.
В зв'язку з цим задумався  {23} про придбання більш дорого хамелеону, бо ока маю лише два, і то на одному гострота зору 0,02.

І поки валяюсь у лікарні прискіпливо (як я люблю  {))}) зайнявся вибором. Читав та дивився відео багато... Первинні враження сформувались. Але так як нашій спільноті я довіряю незрівнянно більше, аніж невідомим мені інтернет-користувачам, то і питаюсь тут  {y}.

Купувати 3М Спідгласс, Оптрель, Лінкольн чи навіть Текмен - для мене ДУЖЕ дорого. При моєму використанні напівавтомату лише для себе, а не для заробітку, себе не окуплять.
Тому зупинився на Esab.
Зацікавили дві моделі:
A20 Swarm

Коротко про плюси та мінуси для мене.
Плюси:
- більш ніж вдвічі дешевша за наступну - 1900-2100 грн;
- хоч світлофільтр і зелений, але він суттєво світліший, ніж мій хамелеон ноумнейм;
- на відео, що бачив, зварювальну ванну видно непогано;
- пишуть, що має зручне оголів'я, яке краще ніж у А40.
Мінуси:
- немає змінної батарейки. Змінити то її можна, але треба значні танці з бубном {sha}, бо і розкрити корпус світлофільтра проблема, і батарейка там приварена контактним зварюванням. Але то таке, за 11 років користуванням китайцем потреби в зміні батарейки не виникло;
- має два датчики спрацювання, лише зверху світлофільтра - теоретично може давати неспрацювання світлофільра, якщо датчики чимось затуляться;
- не має режиму " Grind" - відключення світлофільтра і використання в якості захисної маски при роботі болгаркою. Для мене не суттєво, бо звик знімати маску та користуватись захисним окулярами.

та A40 Savage

Плюси:
- розмір світлофільтра трошки більший ніж в попередньої;
- зварювальну ванну видно мінімум не гірше, ніж у А20;
- НАБАГАТО кращий вид через світлофільтр у незатемнемому стані, майже природня передача кольорів, дуже зручно (технологія "тру колор");
- є можливість заміни батарейки без  {sha};
- має чотири датчики спрацювання - два зверху і два знизу світлофільра;
- є режим "Grind", який до того ж включати дуже зручно.
Мінуси:
- більш ніж вдвічі дорожча за А20 - 4600-5000 грн;
- пишуть, що має незручні крутилки регулювання оголів'я;
- читав що зварювальну ванну видно, але зовсім не видно навколошовну зону. Хоча на відео я навколошовну зону таки бачив.

Під обидва цих хамелеони можна вдягати респіратор та окуляри. Останнє для мене стало суттєвим знедавна - довелось зробити окуляри бо "гарне" око стало далекозірким (+1,75), а на короткозоре око розраховувати не можу, бо доводиться наближатись до зони зварювання буквально на 15 см.
Під мого китайця окуляри не вдягнеш - не влазять. Та і толковий респіратор також, лише ватно-марлеву напівмаску.

Питання до вас:
- чи користувався хто саме такими масками в роботі з напівавтоматом?
- якими масками користуєтесь саме з напівавтоматом?
- яку б порадили?
« Останнє редагування: 30 Червня 2024, 09:18:23 від Nehai »
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline Kirill66

• Активный участник
  • Розташування: Донецк-Краматорск
  • Слушать и слышать вещи разные.
Як для "справжнього Ісаба" 2000 грн, це або зовсім бюджетний варіант, або китайський китай.
І ще, одинадцятирічний хамелеон це ветеран праці. Його до музею відправляти треба.Я приблизно близько 3 років користуюся маскою ARTOTIC SUN9В. https://ek.ua/ua/ARTOTIC-SUN9B.htm
Теж Китай, але досить якісний. Але головне, в його налаштуваннях є одна фішка (під стрілкою), за її допомогою можна відрегулювати і на газозварювання, і на газорізання, і під ті очі, які вже ніхрена не бачать. Як у мене. )))

РС. І ще забув дописати. В описі- "Клас світлофільтра" має бути 1/1/1/1. Тобто чотири одиниці і ні як інакше. Якщо буде хоч одна двійка або дві двійки не думай брати.
"Трубка табака, выкуренная натощак в сырое и дождливое утро, составит быстрое и единственное лекарство от всех болезней".
"Наставления к сохранению здоровья".Англия.1613год.

Англичане говорят,приоритеты могут меняться от характера жены, породистости коня и качества трубки

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
А20 це найдешевший Esab. Есабівці заявляють хамелеони А20 і А30 як бюджетні. А30 має ще додатково режим Grind, у всьому іншому це аналог А20, але так як цей режим мені не потрібен, то я цю маску не розглядав.

Характеристики сфітлофільтра і у А20, і у А40 - 1/1/1/2. Світлофільтр для обох робить Tecmen. Але без затемнення у А40 картинка набагато світліша і краща. Обидва цих хамелеони зроблено в Китаї, не у Швеції. Тому і ціна така.

Artotic SUN9B. Я поглядав і на цей хамелеон... І на версію SUN9L... Але щось Esab у мене більш визвав довіри, навіть китайський.
Хороша маска, кажеш?.. {23} Хм... Мо краще на неї увагу перенаправити... {dr}

PS. І да, той перемикач штука прикольна...  Я якось на нього уваги не звернув. У Есабів є лише маховичок на лівій скроні. Але там лиш регулювання затемнення від 9 до 13 DIN.

PSS. Заінтригував ти мене, Арсене. Artotic SUN9B/L...  {23} Я чомусь думав що у них характеристика така сама, як у Есабів, а виявляється там - 1/1/1/1.
Рекомендація професійного зварювальника дорого вартує. 8-) Треба перезавантажитись і подумати  (_23).
« Останнє редагування: 01 Липня 2024, 01:00:11 від Nehai »
Nehai's stabwood&bone

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Ще спитаюся, Арсене: а ти SUN9B для напівавтомата пробував? Чи лише для газозварювання/різання і для електродів в обмазці?
Nehai's stabwood&bone

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
І шо, більш нікому нічого сказати? (_24)
Nehai's stabwood&bone

Offline chestnok

• Старожил
  • Розташування: Eniseysk
Серёга, по моему опыту, пользования хамелеонами (не могу сказать, что перепробовал все-все-все варианты), но в итоге, я вернулся к обычному стеклу с затемнением с-7. Хамелеон, использовал только для каких-то очень тонких работ и на этапе прихваток. Проблемы такие же, как ты описал, на более дорогих вариантах просто менее выраженно. Плюс ещё - менее четкая "картинка" при работе.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Тривога збудила...  {angry}

Руслан, не вариант.  {no}
Я начинал в 2013-м с обычной маской. Какое стекло уж не помню. Мне с ней было намного мене удобно, чем с даже хамелеоном ноунейм. Да и "зайцев" с ней я хватал, а хамелеоном при сварке электродами их практически не было. Ну бывало только чисто случайно, если ткну куда-то электродом не опустив маску.
Не, хороший хамелеон мне таки нужен. Вот только какой?   {laught} {mut'}

PS. Почитав та передивився купу відео по Artotic SUN9L. Відгуки двоякі - хтось цілком задоволений, хтось пише, що трапився брак (чимало, до речі), хтось пише що при деяких обставинах взагалі може "відкритись" в процесі зварювання.
Стосується саме зварюванням ПА, при зварюванні електродами 99% користувачів пишуть, що кращої маски не мали (ну окрім тих, у кого трапився брак).
Присутня "болячка" у вигляді недоречного спрацювання на світлодіодні прожектори. Прожектори у майстерні у мене лише маленькі, по 10 Вт і вмикаються для місцевого освітлення (над ґріндером, верстаком та стрічковою пилкою), але освітлення все з минулого місяця перевів на  LED лампи. Тому для мене це актуально. Бо вікон у майстерні у мене нема, 100% часу штучне освітлення і при використанні світильників, що були раніше (їх у мене було 3 шт, дросельні з люмінесцентними трубчастими лампами 36 Вт) кількість кіловатів на освітлення вдвічі більша, ніж з світлодіодними лампами.
 (_23) (_23) (_23)

PSS. Щось мені здається, що 1/1/1/1 у китайського Artotica, який випускається під безліччю назв (Jasiс, Vita, Аврора, Титан...) може бути таким самим як 1/1/1/2 у Esaba, який хоч і китайський Китай, але все ж Esab...  {wh}
Може і не так, просто думки вслух... (_24)
В усякому разі на відео через фільтр Артотіка видно суттєво гірше, ніж через світлофільтр навіть Есаб А20, що у відкритому, що у закритому стані. От розмір світлофільтра у Артотіка таки суттєво більший. 8-)
« Останнє редагування: 04 Липня 2024, 05:13:17 від Nehai »
Nehai's stabwood&bone

Offline Kirill66

• Активный участник
  • Розташування: Донецк-Краматорск
  • Слушать и слышать вещи разные.
Ще спитаюся, Арсене: а ти І чудово себе зарекомендував.для напівавтомата пробував? Чи лише для газозварювання/різання і для електродів в обмазці?
А я останні роки тільки на напівавтоматах і працюю.І SUN9В чудово себе зарекомендував.
Але ти знаєш, що скажу, я спробував у одного хлопця в нашому цеху маску і я на неї захворів.
У неї світлофільтр називається TRUE COLOR. Тобто колір перед очима не жовтий і не зелений як у більшості масок, а природний. Мені віжки під хвіст потрапили купити собі таку.
https://prom.ua/ua/p2111505672-svarochnaya-maska-wideview.html?token=v2%3Ae95NUAfkvI49cwEnbqHS3vHV65IAqfSCKjyaIk9U_PaRQb70pQWP9Rs-N0D1pVRXltN-RDiNmBS_LYegoN8K0jLMynbU9v-ciytADcaqvZnULjJuDuRZ9RpJsgxWuKcI&campaign_id=1589166&product_id=2111505672&source=prom%3Asearch%3Atag%3Aserp&locale=uk&category_ids=301902&from_spa=true
"Трубка табака, выкуренная натощак в сырое и дождливое утро, составит быстрое и единственное лекарство от всех болезней".
"Наставления к сохранению здоровья".Англия.1613год.

Англичане говорят,приоритеты могут меняться от характера жены, породистости коня и качества трубки

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Угу. Мені світлофільтри з True Color з природньою (ну майже) передачею кольору також сподобались.  8-) На відео.
Такі світлофільтри у Esab A40 та у Artotic SUN9L.

Мені віжки під хвіст потрапили купити собі таку.
Цілком тебе розумію, друже. 8-)
Бо у мене те саме і бажання купити маску "купив і забув про проблеми хоч на років п'ять + True Color" шалено бореться із  f.g  {))}

PS. Трохи не подобається, що True Color у Esab A40 в закритому стані дає синюватий відтінок дуги. Синій колір для очей то ніфіга не здоровО. {no}
У SUN9L при зварюванні світлофільтр дає жовтуватий відтінок. Але якість картинки в цілому гірша ніж у Esaba. Не зважаючи на характеристику 1/1/1/1  ;). Ну так я на відео бачив  {sm}...
« Останнє редагування: 06 Липня 2024, 08:52:47 від Nehai »
Nehai's stabwood&bone

Offline Leo Lexx

• Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ
  • Ми,українці, народ роботячий...
Хай! Вставлю і свої 5 центів :D  Років з 6 як перeвів виробництво на маски Tesla 30-999N  (Заводський Китай). Професійна серія. Чудове співвідношення ціна-якість. 1 перемикач режимів: заточування, різання, зварювання. 3 регулятора: ступеня затемнення, часу переходу від темного стану до світлого та часу переходу від світлого стану до темного. МЕЖА РЕГУЛЮВАННЯ СТУПЕНЯ ЗАТЕМНЕННЯ ПО DIN 5-13.
ВЕЛИКИЙ СВІТЛОФІЛЬТР Розмір: 133*114 мм.
ВИСОКА ШВИДКІСТЬ СПРАЦЮВАННЯ НА СПАЛАХ ДУГИ До 1/30 000 сек.
ЗАТРИМКА ОСВТЛЕННЯ ПІСЛЯ ТОГО, ЯК ПОГАСНЕ ДУГА Від 0,1 до 1,1 сек.
Батарейка легко міняється. Тип 2450 здається.Точно не 2032
А якщо врахувати просто шикарну ціну при цьому- то кращої тобі не має сексу і шукать. +є запасні передні та внутрішні захисні скельця {_21}

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Дякую!  =)
Треба почитати/подивитись про неї... {dr}
Nehai's stabwood&bone

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Купив я таки Esab A40 Savage.
Після того, як вияснив, що при зварюванні у моєму ноунеймівському хамелеоні ЗОВСІМ не видно куди вести шов напівавтоматом. Вести доводиться практично всліпу. При тому, що електродами більш-менш все видно, погано, але видно.
Довго вибирав між двома, зазначеними в стартовому посту теми...  (_24)
І таки вирішив взяти дорожчий.
Вже встиг попрацювати ним. Трошки розчарований... Бо таки навколошовну зону видно хоч і краще, ніж в "ноунейм", але все одно поганенько. Доводиться прилаштовуватись так, щоб сама зварювальна ванна "ховалась" за раструбом сопла пальника, бо вона засліплює. Тоді - норм  8-). Може , правда, ще не призвичаївся, бо працював ще мало. Треба більше "погратись" комбінацією всіх режимів...
Nehai's stabwood&bone

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Мушу відкоригувати свою думку стосовно Esab A40 Savage.
Сьогодні варив другий раз н/а Патон в цій масці.
Був не правий стосовно
Бо таки навколошовну зону видно хоч і краще, ніж в "ноунейм", але все одно поганенько.
Я не зняв захисну плівку із внутрішнього скла  (_23). Коли її зідрав - і ванну, і навколошовну зону видно просто чудово  {_11}!
Варити зручно при нормальному освітленні вдень, при штучному освітленні і навіть вночі, в темноті (доварював, щоб на завтра не лишати).
А без затемнення через маску взагалі видно майже як і без неї  8-).
От лише зараз моя жаба за витрачені гроші здохла  {))}.
Nehai's stabwood&bone

Offline vobler

• Эксперт
  • Розташування: г Сумы
  • Время создает нас
Дуже цікава тема....а нема щось більш бюджетного? Бо варю максимум раз в три місяці і то не багато  {23}

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Скільки часу треба щоб при зварюванні раз в три місяці хватонути гарних пару "зайців"? ;)

Саня, а хочеш я тобі свій старий хамелеон подарую? Який таки правильно зветься Svarka Vita WH4000.
Поки я не купив напівавтомат і працював електродами мені кращого було не потрібно, варив собі і горя (та розходів  {gig}) не знав.
Лежить, місце займає... Викинути жалко  {sm}...
Як треба - давай реквізити у Вайбер, або у месенджер фейсбуку - відправлю в рідній коробці.

А бюджетним новий хамелеон не буде. Як купиш фуфло за "три копійки" - очі аж бігом посадиш.
Бо бачу є купа всяких (Дніпро-М, Stark, Nova, тощо...) по ціні 450-600 грн {^shock}. Ну не може хороший хамелеон стільки коштувати!!!  {kh}

У мого старого хоч і видно так собі, але стосовно збереження зору -  {_11}. 11 років користування то довели.
Nehai's stabwood&bone

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
2 vobler
Саня, не написав мені...
Тепер уже всьо, хамелеон Svarka Vita WH4000 разом з інвертором Атом І-160М поїхав Денису Bizzy на 0.
Nehai's stabwood&bone

Offline vobler

• Эксперт
  • Розташування: г Сумы
  • Время создает нас
Та тему загубив, ну то таке. Денису вана нужніше буде  {_11} Я глянув на неї ціну 800-1000 грн ,

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Багато разів бачив, на Ютьюбі що хвалили саме першу версію, як у мене. Китайці їх дофіга навипускали під різними назвами, і нам, і для боліт...
А от сучасну версію цієї маски м'яко кажучи не хвалять  {kh}... То глючать датчики, то в перше торкання треба очі заплющувати, бо спрацьовує із затримкою, то ще якась фігня ...
Я б її не брав  -).

Краще вже Artorik SUN9В, як у Арсена Kirill66.

Або Esab A20 SWARM, чи стара версія Есабу А20, яка не має напису Swarm у назві, його можна знайти значно дешевше за нову версію.
У "старого" Есаба немає змінної батарейки (вона приварена на платі) і чутливість та швидкість спрацювання не "крутилками" з плавним регулюванням змінюються, а мікротумблерами із ступінчастим регулюванням. І все!  Світлофільтри там однакові.
Nehai's stabwood&bone