Автор Тема: Трішки дилетантської кухні. Знову ))  (Прочитано 1367 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Одеса
Вітаю щановне панство!  =)
Ось, вирішив показати чергове рукоблуддя на кухонну тему  {_09}
Все доволі просто. Комплект майже ідентичний попередньому. В минулий раз були зауваження щодо форми і комплектації ножиків, але теперішній замовник так проникся незвичними (чи нестандартними  {sm}) формами, що ні під яким соусом змін вносити не захотів. Що ж, врешті мені і самому подобаються такі неправильні ножики  :)
 На всіх - N690 з кріо від Инструментальщика. Твердість я підзабув  {_09}, десь під 60 по враженням.
Мікарта від Hornet, піни - СВАТ.
 Усі зведені в 0/0,1. Підвів вручну десь по 15 градусів на сторону. Фаски майже не видно. Це доволі ризиковано, але якщо до такого зведення ставитись відповідально - воно приносить тільки задоволення  8-)
Назви ножиків у знаючих людей можуть викликати приступ паніки, тож прошу не сприймати суперсерйозно  {))}
 Що ж, далі слайди:

Группенфото

І трошки деталей
Шеф. Загальна довжина 365. Клинок 230*45*3,5. Клин по обуху. Монтаж комбінований.

Універсал. Загальна довжина 269. Клинок 139*34*2,2. Клин по обуху

Овочевий.  Загальна довжина 187. Клинок 85*20*2,2. Клин по обуху

Яхз. Скорочено від я, вибачте, хуй знає  {))} (бо справді не знав як його класифікувати). Так я його підписав на кресленнях. З такою назвою ми його пробували в проектах. Один з найзручніших і найулюбленіших ножиків. Запросто можна робити окремо від кухні.
 Загальна довжина 236. Клинок 116*39*3. Клин по обуху

"Філейник". В лапках, бо насправді він не супер пупер філейник. Попередній  взагалі як радянська лінійка гнувся.
А цей трошки важче. Не знаю, чи причина в ледь іншій термічці, чи в товщині по обуху, який, може чуть товщий за попередній, але  ((. Цей момент з замовником обговорено - питань і зауважень не виникло.
 Загальна довжина 333. Клинок 185*17*2,2. Клин по обуху. Монтаж комбінований.

Ну, і трошки рандомних однакових фото. Дуже важко було фотографувати - вони всі блискучі, тож може те, що не видно на одному фото, можна розгледіти на іншому. Якщо виникне бажання, звісно  {))}

Усім дякую за увагу  =)

Offline Алексей-13

• Местный
  • Розташування: Київ
Re: Трішки дилетантської кухні. Знову ))
« Reply #1 : 22 Липня 2019, 12:13:30 »
Якщо не можна обговорювати форму клинка, поговоримо про колір руків"я :) На мій погляд - не теє, не підходить до кухонного ножа цієї концепції.
А отой, що Яхз - насправді ЕДС (EDC), якщо зменшити лезо до 90 мм та пошити піхви.
Суто професійне питання: на обробку кожного клинка бралася нова стрічка (для спусків), чи все на одній?

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
« Reply #2 : 22 Липня 2019, 12:25:34 »
Слюсарка проводилась колєгою під ніком JIN (Жора Пронський). На шеф і філейник бралась нова стрічка. Три менші - на одній. Там фініш якийсь хитровилюблений. Алмазна паста на скотчбрайті , чи на пробці. Довго він з тим грався.

не можна обговорювати форму клинка
Хто Вам таке сказав?  :) Можна обговорювати взагалі ВСЕ, інакше я б не показував  :). Просто я пояснив, чому форма саме така і не інакша. Замовник обирав десь з 15-ти макетів.
 Про колір - а чому ні?  ((. Айрон, падук, стабка  були, зелена, чорно-зелена, сіро-синя, льняна мікарти були. Сходу навіть не згадаю що ще було  {dr}. Чом-би не зробити з такою? Вживу вона гарно виглядає  :)

Offline lenpeh

• Старожил
  • Розташування: г.Сумы
« Reply #3 : 22 Липня 2019, 13:04:47 »
       Ну почему же дилетантская. Вполне осознанный хороший набор. Только тот что Вы назвали ЯХЗ выпадает из классического понимания тройки, но и он будет работать универсалом+бутербродным. Так что хороший набор получился. {_11}. Скажу больше, этот набор по функциональности даст форы любому набору из того что продаётся у нас в магазинах. А о качестве и говорить нечего, заказчик должен прыгать от радости.

Offline Лука

• Володимир
  • Эксперт
  • Розташування: Кам'яний Брід- Кельн
  • Человеку надо мало, чтоб искал и находил.....
« Reply #4 : 22 Липня 2019, 13:49:39 »
   {_11}
   Надіюсь, що в замовника, на кухні вже є кілька ножів зведених в 0,3-0,5.
О вкусах не спорят. По вкусам судят.
"Ирония-непременная эстетическая составляющая мышления"

Offline Алексей-13

• Местный
« Reply #5 : 22 Липня 2019, 13:52:40 »
Можна обговорювати взагалі ВСЕ
Добре :), про колір вже сказав (залишаю свою думку), мозаїчні піни виглядають красиво, але... не виглядають на цій мікарті (латунь було б краще?). Овочевий трохи затовстий та заширокий. Яхз наступного разу трішки переробити, та на пояс замовнику. Форма руків"я "на любителя"... але ж замовнику сподобалось?
Сходу навіть не згадаю що ще було
Венге, тік (залегкий, але властивості непагані) , горіх (екзот, не наш), "радянська мікарта" :) та ін...
АЛЕ, то все моє ІМХО, вважаю що то вади фото, впевнений, що вживу все по феншую.
PS: зрозуміло, що набір цікавий та вишуканий. Не має інтересу обговорювати те, що не впало в око.

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
« Reply #6 : 22 Липня 2019, 14:07:30 »
латунь було б краще?
Так піни латунні і є  {y}. Може, Ви мали на увазі білу нержавійку?
Форма руків"я "на любителя"
Це одна з багатьох неанатомічних і універсальних форм, яку краще потримати у руках. Доволі зручно, як на мою скромну думку  :)

Offline Юрий

• Эксперт
  • Розташування: Мариуполь
« Reply #7 : 22 Липня 2019, 14:22:29 »
    Дилетантство в упор не наблюдаю.

Offline Алексей-13

• Местный
« Reply #8 : 22 Липня 2019, 14:24:03 »
Так піни латунні і є
Піни мозаїчні, я мав на увазі суцільну латунь. Нержавійка?... ні, зіллється з накладками.
Це одна з багатьох неанатомічних і універсальних форм
Так, але як на мене, завузький тильник, долоні незручно. Але то вади моєї долоні, мабуть.
А як поєднується "неанатомічний" та "універсальний", може "анатомічний"? :)

Offline Big Ben

• Активный участник
  • Розташування: Генічеськ-Борзна
« Reply #9 : 22 Липня 2019, 14:27:59 »
Дилетантская...Та если бы хоть у половины хозяек был бы такой набор.А тот ХЗ-отличный разделочник,хоть по рыбе хоть по птице,хоть кролик,нутрия.

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
« Reply #10 : 22 Липня 2019, 14:32:00 »
 Какой там, фигурная резьба на тарелочках этим ножикам противопоказана  {))}
А Яхз - у меня на кухне его прототип уже год точно (а может и больше). Любимый нож. Причём и мой, и супруги. Правка керамич. мусатом без проблем.
як поєднується "неанатомічний" та "універсальний"
Це синоніми. Анатомічні руків’я рідко бувають універсальними.

Offline Лука

• Володимир
  • Эксперт
  • Розташування: Кам'яний Брід- Кельн
  • Человеку надо мало, чтоб искал и находил.....
« Reply #11 : 22 Липня 2019, 15:45:26 »
 Серега, уймись :). Как раз фигурную резьбу и делаю подобными неанатомичными руковками.Мне важнее вертлявость и одинаковость на разных ножиках. Чтоб рука не привыкала, хоть и пару секунд, к каждой отдельно.
  Только для операций типа "чистить картошку" можно делать широкую рукоять. Там нож сидит в руке неподвижно.
« Останнє редагування: 22 Липня 2019, 16:02:36 від Лука »
О вкусах не спорят. По вкусам судят.
"Ирония-непременная эстетическая составляющая мышления"

Offline вованчеГГ

• Старожил
  • Розташування: київська область
  • esse quam videri
« Reply #12 : 24 Липня 2019, 22:13:34 »
кайфовая группа получилась {_11}
"І як бажаєте, щоб вам люди чинили, так само чиніть їм і ви.."

Offline tericon

• Местный
  • Розташування: Чернівці
« Reply #13 : 26 Липня 2019, 00:25:39 »
Дуже пристойна робота