Автор Тема: Номерной нож  (Прочитано 17872 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Vadim_K

• Старожил
  • Розташування: Kiev
Номерной нож
« Reply #25 : 12 Січня 2007, 10:42:17 »
Цитата: "Fes"
Нет, не так - ты справку принеси. Т.е. - выстой очередь, заплати, жди... Бред. Потом - наличие судимости - не дадут разрешения? Гы... Проффессор вроде как на охоту недавно ездил. Хотя, конечно, может он с рогаткой ходил... :-D  У меня знакомый был - хозяин оружейного магазина. Имел судимость и дома целый арсенал зарегистрированных стволов. Мохнатая лапа - лучший разрешитель:-)
crossf разъяснил все достаточно подробно, только не сказал что за каждую единицу оружия (и ножи в т.ч.) раз в три года нужно платить денюжку. За нож вроде 18 грн, если не ошибаюсь. 10 ножей - 180 грн. Плюс за пачку бумаг, которые "нужны" для продления срока действия...

Вот-вот. Ключевое слово здесь "заплати". На разрешительной системе держится бюджет страны. :o

Neptun

• Гість
Номерной нож
« Reply #26 : 13 Січня 2007, 16:03:35 »
Цитата: "Vadim_K"
Вот-вот. Ключевое слово здесь "заплати". На разрешительной системе держится бюджет страны

OFF: Бюджет нашей страны держится на налоговых и таможенных сборах.

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
  • Розташування: Дніпро
    • НОЖиК
Номерной нож
« Reply #27 : 13 Січня 2007, 18:22:18 »
Цитата: "Neptun"
...Бюджет нашей страны...

OFF: То, что есть - это не бюджет, это программа разворовывания оставшегося...
"Наша крыша - небо голубое", вернее - партия голубая...
"Я зранку випив самогону - бо в світі справедливості нема.."

Offline Bizzy

• Раби до раю не попадуть
  • Эксперт
  • Розташування: Україна Одеса - Жари Польща
  • Я українець і пишаюсь цим
Номерной нож
« Reply #28 : 15 Січня 2007, 09:36:15 »
Да и сами они !голубые!, в жёсткой форме знаете как звучит?!- Правильно, каждый так думает каждый день как минимум раз о проффесоре и его интелигентном окружении :grin:

Offline Lan

• Старожил
  • Розташування: Івано-Франківськ
Re: Номерной нож
« Reply #29 : 08 Березня 2009, 22:44:44 »
таке питання:
є клинок. на ньому - вибито номер.
допустимо, зроблю з нього ножа без усяких ознак ХЗ (тобто - без упора, бо товщина і довжина підходять під ХЗ).
питання - чи матиме цей ніж привабливість в очах наших доблесних контролюючих органів (крім виключно естетичного інтересу)?
Війна - справа не тільки армії, це доля всієї нації.
Карл Густав Маннергейм

Offline SASHA

• Эксперт
  • Розташування: Киев
« Reply #30 : 08 Березня 2009, 22:46:25 »
ІМХО - матиме... Номер на клинку для них як червона ганчірка  {_09}

Offline Lan

• Старожил
« Reply #31 : 08 Березня 2009, 22:51:31 »
ІМХО - матиме... Номер на клинку для них як червона ганчірка  {_09}

ну, на віксі (здається) теж на клинку якісь цифри є...

Карл Густав Маннергейм

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #32 : 08 Березня 2009, 22:53:07 »
Для них будь-який ніж - червона ганчірка 8-) Але якщо там немає утику (упора 8-)) - він не ХЗ. Далі (надалі) - експертиза.

Offline SASHA

• Эксперт
« Reply #33 : 08 Березня 2009, 22:56:47 »
В мене знайомий саме так добряче попав... Неприємностей йому вистачило на все життя - знайшов він загублений кимось мисливський ніж, зпиляв гарду. Менти його на таможні спалили (він їхав в Карелію) ну й мало того що з потягу знали, та й ще й карну справу розпочали  {_18} Мотивували тим, що як на ножі стоїть номер, то це 100% холодна зброя... (може й просто грощі вимагали)... Але стирчав він на границі майже півтора тижні, відпустка псу під хвіст, подорож також... А тм звичайнісінька "фінка" виходила без гарди  (_24)

Offline Lan

• Старожил
« Reply #34 : 08 Березня 2009, 23:01:56 »
В мене знайомий саме так добряче попав... Неприємностей йому вистачило на все життя - знайшов він загублений кимось мисливський ніж, зпиляв гарду. Менти його на таможні спалили (він їхав в Карелію) ну й мало того що з потягу знали, та й ще й карну справу розпочали  {_18} Мотивували тим, що як на ножі стоїть номер, то це 100% холодна зброя... (може й просто грощі вимагали)... Але стирчав він на границі майже півтора тижні, відпустка псу під хвіст, подорож також... А тм звичайнісінька "фінка" виходила без гарди  (_24)
повчальна історія...
а в якому році це було?
але в методиці нема слова про номери ...

з.і.
треба ще дивиьтися - як він той упор спиляв - можливо, що прицьому ніж лишався ХЗ.
Карл Густав Маннергейм

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #35 : 08 Березня 2009, 23:02:25 »
2SASHA - В твого знайомого було щось у кебі, окрім повітря? Навіщо він перся через таможню з ножем, який (за довжиною леза) може бути визначений як ХЗ?
Доречі - які менти? Там зовсім інші підрозділи мали бути 8-)

Offline SASHA

• Эксперт
« Reply #36 : 09 Березня 2009, 11:08:16 »
Чотири роки тому. Знайомий турист. Мисливський ніж виробництва СРСР, гарда зпилена підчисту (утику ЗОВСІМ нема - я той ніж сам бачив). Товщина не така вже й велика, десь мілліметри 3... Та й ти сам кажеш:
Але якщо там немає утику (упора 8-)) - він не ХЗ. Далі (надалі) - експертиза.
Але ж реально голову довго йому морочили  (_4) Йшов митний догляд, митники знайшли той ніж, запропонували його "не побачити", ну а власник вперся, що то не зброя й грошей не дав  (_23) Викликали ментів й запроторили його під слідство... Ніяку експертизу не робили... Просто вимагали грошей...

Offline Lan

• Старожил
« Reply #37 : 09 Березня 2009, 12:20:04 »
2 SASHA
точно такі ж підстави у них були б до кухонного ножа доколупатися. або - до сокири  туристичної.

дії були викликані відчуттям вседозволеності, безкарності та бажанням здерти гроші, імхо.

Карл Густав Маннергейм

Offline SASHA

• Эксперт
« Reply #38 : 09 Березня 2009, 12:25:15 »
2 SASHA
точно такі ж підстави у них були б до кухонного ножа доколупатися. або - до сокири  туристичної.
З ним в купе їхало ще троє хлопців, в усіх були ножі... ЯМНЗП то він казав що в двох китайці невеличкі, а в третьго фіночка - ні до кого не доколупувались, тільки до нього за номер на клинку...

Glaz

• Гість
« Reply #39 : 09 Березня 2009, 12:32:12 »
Lan, теоретично, до вас можуть причепитись за таким мотивом.
Якщо клинок від номерного мисливського ножа, то є достовірним фактом те, що він ХЗ. Оттак поміркуйте, і пошукайте інформацію щодо відповідальності за несанкціонований ремонт зброї.

Offline А.М.

• Старожил
« Reply #40 : 21 Квітня 2009, 22:22:11 »
Lan, теоретично, до вас можуть причепитись за таким мотивом.
Якщо клинок від номерного мисливського ножа, то є достовірним фактом те, що він ХЗ. Оттак поміркуйте, і пошукайте інформацію щодо відповідальності за несанкціонований ремонт зброї.
Кримінально карним виготовленням (ремонтом) зброї  (в нашому випадку холодної) буде її повне виготовлення, або таке видозмінення в результаті якого вона набуває ознак зброї. Наприклад, прилаштування гарди і др.., але ні в якому разі не навпаки.

Offline SASHA

• Эксперт
« Reply #41 : 22 Квітня 2009, 08:59:53 »
Кримінально карним виготовленням (ремонтом) зброї  (в нашому випадку холодної) буде її повне виготовлення, або таке видозмінення в результаті якого вона набуває ознак зброї. Наприклад, прилаштування гарди і др.., але ні в якому разі не навпаки.
Ви впевнені в цьому? Дивимось статтю №263 ККУ - до трьох за РЕМОНТ холодної зброї, нічого не сказано щодо залишення ознак зброї... А ти потім пробуй довести, що то не ти той ніж ремонтував й видозмінював. Та й взагалі, я вже казав - номер на ножі для наших ментів як червона ганчірка для бика. То навіщо створювати собі проблеми на ровномі місці?

З.С. З точки зору закону я маю повне право йти по Крещатику з страйкбольним АК-47 за плечем, але я добре розумію, що якщо так пройтися, то мене спочатку або дубиною по макітрі гепнуть, чи прикладом приласкають, або навіть на упередження шмальнуть... і будуть праві - хто знає що я задумав? В кращому випадку в мене буде кілька синців і екскурсія до відділку. За законом і я прав і менти  (_13) Така ж ситуація з номерним ножем без гарди - з точки зору мента як виходить: номер є тож це ХЗ, дозволу нема - у відділок його. От і все  (_24)