Та не така вже і прірва, і тим більш не бездона.
Особливо як що відділити мух від борщу

Як що говорити про формоутворювання, то мабуть Памелка наша Андерсон не дуже до теми

Але що до форми можу зауважити наступне:
дратує "дірка" під рукою, яка ломає сілует, робить пляму зібраження дробною;
візуальне сміття, що видно в ту дірку, зайве і теж дратує;
білі трусани, на білому тлі, дрібненько ріжуть зібраження, руйнуючи форму;
волосся зрізає красиву, природню лінію плече-шія, тема жиночності, таким чином, не розкрита;
поза моделі вимушена, занадто напружена, не природня;
підбор, на правій нозі розташован брутально, дуже не природьо, ломає і без того зіпсований сілует.
Корочше - мрак і жах, а не форми (при тому, що у моделі з формами все гаразд!)
Не знайома мені живописна Венера має білше відношення до теми, бо є результатом художнього узагальненя.
Зверніть увагу на розкішні телеса, які прописані дуже щіро,
але без зайвої суєти у вигляді волосків на лобку, чи бліків на нігтях.
Поза та вигини тіла природні, дещо спрощені, мабуть для того, щоб донести до нас цю розкіш.
У цьому контексті навіть жіноча прикраса - волосся, задвинута на другий план, щоб не псувати вишуканий сілуєт та не усклядняти пляму.
Тобто автор визначив головні формообразуючи властивості моделі і не розмінювався на дрібниці,
створюючи образ богині кохання

Стосовно першої картинки - неолітичної "Венери", то вона - цілковитий шедевр.
Бо здобути таку ступень художнього узагальненя, таку виразність за допомогою миімуму засобів....
Ця христоматійна "Венера" - недосяжний взірець для більшості пізніших художників.
Щодо формоутворювання, то як бачите, невідомий автор обмежив себе використням віключно куль.
Тобто найпростіші форми, примітивна технологія, а яка виразність образу родючості!
Так що відповідаючи на Ваше питаня "втрата чи надбання", можу однозначно сказати:
на двох зразках, що Ви представили, ми можемо бачити свідоме, професійне формоутворення
яке цілковите працює на ідею художнього твору.
А повертаючись до жіночого ножа - я не побачив у вигинах руків'я ідеі

Як на мене, форма руків'я досить випадкова.