на сусідньому форумі проводився конкурс кращого туристичного ножа, після чого, лідера протестували, тест провів камрад
MYR , на базі відгуків та обговорення конкретного ножа та туристичного нажа взагалі, я зробив ніж для себе рідного, жаліти його не буду, та й вже не жалію - відкривав банки.... з під фарби (доволі товстий металл), фальш-лезом звісно, сталь Х12МФ твердістю 58-59од витримала знущання, навіть знімає стружку з не твердої деревини
ТТХ
довжина клинка до накладок 110мм, ширина 31мм, товщина 4,3мм, довжина руків'я 105мм, товщина 18мм, матеріал накладок саморобна мікарта з склотканини та фарбованої пігментом епоксидки, крапочки - фарбована єпоксидка порошковим яскравим помаранчевим пігментом, мабуть перестарався з кількістю, хотів зробити наче шпаклівку, в результаті після висихання колір став трішки темнішим ніж очікував, а може все одно таким і був би, буду пробувати робити помаранчеву мікарту, а там подивимося
крапочки я зробив для надання ножу яскравості, щоб не важко було знайти (одна з вимог до туристичного ножа), комусь може не сподобається, але мені подобається

ніж зробив легким як міг, зточив і вибрав полукруглі канавки у хвостовику як зміг, накладки посверлив, в результаті вага ножа близько 170гр, потрібно зважити на електронних вагах
вибачте за фото, гірших я ще не робив, але щось фотик після купання у горній річці не дуже працює, але скоріше світла замало було, при нагоді зроблю кращі, 15 серпня в Карпати, там і фотки зроблю і протестую

піхви ще не зробив, необхідно зробити надійну фіксацію, є ідея зробити шкіряний хлястик на темляку та шпеньок на піхвах, що думаєте?