Автор Тема: Просто нож 2  (Прочитано 7967 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Воля

• Эксперт
  • Розташування: Глухів
Просто нож 2
« : 27 Вересня 2010, 18:36:02 »
Вот сделал еще один нож.
Клинок ШХ 15. Кован из наружного кольца подшипника, широкая часть кольца перекована на РК, узкая на обух.Термообработан, слесарен мною.
Длинна клинка 115 мм, ширина 25 мм, толщина обуха 4,2 мм. Гарда, темлячная трубка-латунь. Рукоять-сувель березы, проварена в пчелином воске. Монтаж рукояти-всадной. Закален примерно 58 ед. по Роквеллу ( стеклянную бутылку царапает). После отпуска наносил удары обухом и РК по наковальне. Следов  на РК не осталось. Также бил плашмя по наковальне -не сломался.

Фотографировать учусь.

Offline Uliss

• Шлях, що може бути пройдено - не істинний шлях
  • Эксперт
  • Розташування: Глобине
  • Анархіст, соціопат, мізантроп
Re: Просто нож 2
« Reply #1 : 27 Вересня 2010, 19:33:30 »
А фото четко в профиль - слабО?
Иногда свет чернее тьмы. И даже ангелы в ужасе сторонятся его…

Georgiy

• Гість
« Reply #2 : 27 Вересня 2010, 19:34:41 »
Гармоничный нож, полировка супер {_11}, понравился. Сувель темновата, не проявилась глубина структуры(имхо).

Offline Юрий

• Эксперт
  • Розташування: Мариуполь
« Reply #3 : 27 Вересня 2010, 19:38:49 »
Так вроде ничего, но по таким фото тяжеловато рассмотреть нож :) Полировка конечно супер, но ножа в целом не очень видно.

Offline Metrolog

• Эксперт
  • Розташування: Odessa
  • http://2knife.com/users/metrolog
« Reply #4 : 27 Вересня 2010, 20:16:21 »
Так вроде ничего, но по таким фото тяжеловато рассмотреть нож :) Полировка конечно супер, но ножа в целом не очень видно.
+1.
с уважением. Metrolog.

Offline Partizan

• Активный участник
  • Розташування: Ялта
« Reply #5 : 27 Вересня 2010, 20:57:17 »
Плировка  {_11}

Offline АВА

• Бывалый
« Reply #6 : 27 Вересня 2010, 21:18:02 »
Пчелиный воск,мне кажется не проявит структуру дерева.Сам не пропитывал пчелиным воском никогда.Возьми воск в руку и подержи-начинает размягчатся.Наверное и на рукояти так будет.Логически?

Offline Баламутище

• Местный
  • Розташування: Никополь
« Reply #7 : 27 Вересня 2010, 21:31:50 »
уважуха за полировку. Первый взгляд на режик поверг меня в маленький ступор. Думаю ну как можно было так поизвращатся и отковать нож рельефно............ когда открыл фото , увидел ч то это в полировке отражаются ветки. (_23)
але ....  база подводных лодок на проводе ....

Volos

• Гість
« Reply #8 : 27 Вересня 2010, 21:37:38 »
уважуха за полировку. Первый взгляд на режик поверг меня в маленький ступор. Думаю ну как можно было так поизвращатся и отковать нож рельефно............ когда открыл фото , увидел ч то это в полировке отражаются ветки. (_23)

Аналогично  )))

Нож очень понравился

Offline igor.cononow

• Старожил
  • Розташування: Сумская область
« Reply #9 : 27 Вересня 2010, 21:40:05 »
Полировка  {_24} {_24} {_24}
Ветки отражающиеся на клинке  {_11}  :)
Ножик классный  8-)
Один вопрос- где ножны?    8-)

Offline Bezik

• Эксперт
  • Розташування: ФРГ
« Reply #10 : 27 Вересня 2010, 22:16:08 »
Отличный нож  {cli} Солидный такой получился.

Удивило следующее -
Закален примерно 58 ед. по Роквеллу ( стеклянную бутылку царапает). После отпуска наносил удары обухом и РК по наковальне. Следов  на РК не осталось. Также бил плашмя по наковальне -не сломался.

Рубил наковальню и не осталось следов? {_07} на  ШХ -58 едениц.

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Розташування: Іршанськ
  • Героям Слава
« Reply #11 : 27 Вересня 2010, 22:20:30 »
Цитувати
увидел ч то это в полировке отражаются ветки.
І це, імхо, один з найгірших варіантів можливої демонстрації {_23}
Які спуски? Наскільки чітко вони виведені? Чи є дефекти поліровки? Роздивитися щось із цього неможливо (( {no}. Більше того, таке враження, що обух має форму не клина від больстера, а спершу товстіє, а потім тоншає ((, а я, особисто певен, що це не так, але от ті гілки, що відбиваються від полірованої поверхні і створюють таке недолуге й упереджено неправильне враження.
Руків"я сподобалося своєю ергономічністю, імхо, воно в руці сидить, як влите, правда? Просочення не дуже, але ж загалом обробка {_24}, так для чого ж було так портити своє створіння такими фотками. Думаєш, якщо всі побачать, як чітко відбиваються гілки на поверхні клинка, то це великий "+", ні, брате, то двійка, та ще й велика і двійка та не за ніж, котрий, імхо, чудово зроблений( і ростеш ти з кожним разом все вище і вище, як майстер-ножар {_24}, та ще й коваль, при цьому {_24}), а за фоткі. Ну годі вже про погане: дуже сподобалося те, що ти створив {_24} {_24} {_24}. Руків"я {_24}, форма клинка {_24}, по спускам і поліровці особливо нічого не роздивився, але підозрюю, що теж {_24}. Другим разом намагайся, щоб у тебе на поверхні клинка відбивався білий листок паперу, біла тканина, і т.д. і т.п., такі фотки виглядатимуть просто прекрасно, щоправда у мене теж не дуже {no}, але ти мене перевершив {_18}. Ну от я знову про своє.
Загальні враження дуже позитивні {_24} {_24} {_24}. Респект, молодчина {cli} ((())) і бажаю ще більших успіхів {_14} (__3)
Не сперечайтеся з росіянами. Ті, у кого є совість - самі все розуміють. Решта вже зробили свій вибір.

Нехай лани широкополі і Дніпро, і кручі стануть вам поперек горла, москалі @бучі.

"Русский мир"- це коли тебе п@здять мусора та гопники, а боятися потрібно НАТО.

Offline ярослав

• Эксперт
  • Розташування: Рівненська обл., м.Костопіль.
  • МОРГ – место отдыха разочарованных граждан.
    • Мій сайт.
« Reply #12 : 27 Вересня 2010, 22:21:04 »
Отличный нож  {cli} Солидный такой получился.
 +1

Рубил наковальню и не осталось следов? {_07} на  ШХ -58 едениц.
Теж  в очі кинулось.  {23} дивно... може просто стукнув легенько?

Offline Frederico

• Старожил
  • Розташування: Львів
« Reply #13 : 27 Вересня 2010, 22:49:26 »
Про поліровку вже сказали - супер {cli} {cli} {cli}. А можете розказати як і чим добилися такого результату (крім рук, звичайно :D).

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Розташування: Іршанськ
  • Героям Слава
« Reply #14 : 27 Вересня 2010, 23:53:22 »
Цитата: ярослав
Теж  в очі кинулось.   дивно... може просто стукнув легенько?
Цитата: Bezik
Рубил наковальню и не осталось следов?  на  ШХ -58 едениц.
Нічого дивного, просто він рубав наковальню не загостреним ножем, а лише заготовкою, у котрої товщина майбутньої РК більше ніж товщина загостреної РК. Таким самим чином можна звести на точилі заготовку в 0,5 і вона, при твердості 58 одиниць заминатися не буде від ударів об наковальню, а якщо рк наточити, то від удару об наковальню вона сяде неодмінно 8-)
Не сперечайтеся з росіянами. Ті, у кого є совість - самі все розуміють. Решта вже зробили свій вибір.

Нехай лани широкополі і Дніпро, і кручі стануть вам поперек горла, москалі @бучі.

"Русский мир"- це коли тебе п@здять мусора та гопники, а боятися потрібно НАТО.

rulia

• Гість
« Reply #15 : 28 Вересня 2010, 07:32:08 »
 {cli} ((()))

User

• Гість
« Reply #16 : 28 Вересня 2010, 08:36:37 »
Глядя на превью, а потом открыв фото ощущения просто отпад.
Вот это Полировка !!! (специально с большой буквы)
Сам выковал, сам сделал. Формы тоже приятные.
В общем респект и уважуха  {_11}

shapa3

• Гість
« Reply #17 : 28 Вересня 2010, 08:43:20 »
Хороший рабочий нож. Полировка, судя по фото - супер, но отраженные ветки мешают ее рассмотреть. И нет фото в профиль.

Offline Romul

• Активный участник
  • Розташування: Белгород
« Reply #18 : 28 Вересня 2010, 09:31:21 »
 Да. Полировка действительно  {_11}. Зеркало!
 Рукоять классическая, нормальная. Сувель, правда, достаточно не проявилась.

Offline serg_if

• Эксперт
  • Розташування: Станіславів
    • мої роботи
« Reply #19 : 28 Вересня 2010, 11:18:14 »
Про полировку больше нечего сказать! А вот насчет остального что разглядел между бликами - вроде границы спусков зализаны и с одной стороны, где-то посредине клинка - какая-то непонятка (а может оптический обман)?
"Мы рождаемся со вдохом, на выдохе - умираем. Остальное - дело техники... Нет! Вдох - и мы приходим в этот свет голыми, выдох - и мы уходим ни с чем. А все что между - это творчество!"  из х/ф "Буча в Гуче"

Offline harm633

• Активный участник
  • Розташування: град Togliatty
« Reply #20 : 28 Вересня 2010, 22:13:21 »

Які спуски? Наскільки чітко вони виведені? Чи є дефекти поліровки? Роздивитися щось із цього неможливо (( {no}. Більше того, таке враження, що обух має форму не клина від больстера, а спершу товстіє, а потім тоншає ((, а я, особисто певен, що це не так, але от ті гілки, що відбиваються від полірованої поверхні і створюють таке недолуге й упереджено неправильне враження.
+ много.
Модераторы, удалите, пожалуйста, мои профиль и темы с этого ресурса. Окончательно и без остатка. Крым -Россия! Бандеровцы -упыри.

Offline ярослав

• Эксперт
    • Мій сайт.
« Reply #21 : 28 Вересня 2010, 22:34:45 »
Сувель, правда, достаточно не проявилась.
вона проявилась... її убили просто..

Offline arkanar

• Эксперт
  • Розташування: Черкассы
« Reply #22 : 29 Вересня 2010, 09:08:40 »
Полировка, конечно, супер.
Я по превьюхам вообще не понял что оно такое - своеобразная кованина, травление или еще не пойми что. Открыл фотку - ба! да это же веточки!

И нож в целом тоже неплох.
Но лучше впредь так не фотографировать - отвлекает от созерцания собственно предмета.

Offline Воля

• Эксперт
  • Розташування: Глухів
« Reply #23 : 29 Вересня 2010, 09:11:02 »
Вітаю, колеги!
Вийшов на постійне робоче місце і відповідаю на ваші запитання та зауваження.
Так, фото дійсне не передають реальні форми ножа. Але я найближчим часом виправлюсь {_09}
З приводу випробування ножа на ковадлі, то тов.Leoyas має рацію - випробування проводились коли товщина РК була 0,8 мм- інакше звичайно будуть вибоїни на РК. Спуски слабо ввігнуті від обуха, майже прямі. Шліфував за допомогою наждачного станка шліфувальною шкуркою №320, 400, 600, 800, 1000. Потім руками №1200,1500,2000,2500. Фініш - повстяний круг і паста ГОІ.
А руків*я проварював у бджолиному воску близько 3 годин. Потім протирав фетром. Матеріал руків*я не зовсім сувель, а частина стовбура, на якому вирііс сувель, так би мовити залишок.
Дуже дякую за зауваження. Врахую їх при подальшій роботі.

Offline ярослав

• Эксперт
    • Мій сайт.
« Reply #24 : 29 Вересня 2010, 09:15:16 »
Варити три години у воску.. то зайве.  8-) Хіба що ніж для дайвінгу використовуватись буде.  При варці убивається вся текстура.