Автор Тема: Cara Cara FRN  (Прочитано 6647 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

kapakv

• Гість
Cara Cara FRN
« : 04 Червня 2007, 17:28:39 »
Ех начитався я тут про Кара Кара, от думаю батькові купити в подарок. Їздить часто у командіровки і постійно жаліється, що нема чим хлібчик для бутерброда порізати :-D
Можливо хто може допомогти з покупкою :(
P.S. На Cara Cara FRN спуски бритвенні ?

Werewolf

• Гість
Cara Cara FRN
« Reply #1 : 04 Червня 2007, 17:35:15 »
Бритвенные, но не очень ярко выраженные.

Offline Palych

• Бывалый
  • Розташування: Черкаси
Cara Cara FRN
« Reply #2 : 04 Червня 2007, 17:36:49 »
Cara Cara дуже близька до ХЗ. Зокрема, клинок перевищує 90 мм, завтовшки має 3 мм, фіксується. Воно відрядженому у чужому місті потрібно? Тим більше, бритвенні спуски не дуже сприяють роботі з продуктами - нарізанню, намазуванню і т.і. До того ж, у відрядженні часто виникає потреба відкрити бляшанку, відкоркувати пляшку вина... Простий 4-5-предметний Victorinox буде оптимальним вибором, ІМХО. Приблизно за такі самі гроші:)
Якщо затупилася сокира, і якщо лезо її не буде загострене,
то необхідно докладати зусиль; мудрість зарадить цьому. (10 Еккл. 10)

Werewolf

• Гість
Cara Cara FRN
« Reply #3 : 04 Червня 2007, 17:42:25 »
Palych, зато у Кары нет никаких упоров и нормальных подпальцевых выемок, потому проблем нет.

Для хозбыт целей Кара -отличный нож.
Викс за те же деньги????? Не думаю, что можно купить толковый Викс за 120 грн. Разве что какой-то микроскопический, с длиной клинка сантиметров в 5-6, только кому он такой нужен?

kapakv

• Гість
Cara Cara FRN
« Reply #4 : 04 Червня 2007, 17:43:26 »
Та я думав над Віксом. Може і Вікс подарую. Тоді Кару собі лишу  :grin:

Offline Thorwald

• Старожил
  • Розташування: Київ
    • http://povstanets.kiev.ua
Cara Cara FRN
« Reply #5 : 04 Червня 2007, 17:56:19 »
я згоден з Palych-ом. у відрядженнях великий Вікс значно краще. відповідно набір має бути такий: ніж(природньо), обидві відкривачки, ножиці за бажанням.

Offline Palych

• Бывалый
Cara Cara FRN
« Reply #6 : 04 Червня 2007, 18:25:31 »
Цитата: "Werewolf"
Викс за те же деньги????? Не думаю, что можно купить толковый Викс за 120 грн. Разве что какой-то микроскопический, с длиной клинка сантиметров в 5-6, только кому он такой нужен?

А де є Каракара за 120 грн.? Тим більше з FRN? В "Ібісах", наскільки пам"ятаю, вони коштували 150 грн. А простий вікс з  "джентльменським" набором і 90 мм - клинком у нас (в Черкасах) виллється в 160-170 грн.
kapakv написав: Може і Вікс подарую. Тоді Кару собі лишу  ((())) Правильно! Ножів багато не буває :grin:

kapakv

• Гість
Cara Cara FRN
« Reply #7 : 04 Червня 2007, 23:07:15 »
Я сам користуюся Віксом Nomad в походах і різних поїздках як допоміжним ножем. Задоволений :) А Кара в принципі подобається як заміна Ендурі 4, хоча я зараз ношуся з Кершав Шторм2, дякуючи crossf :) Але це я так думаю не кінець моїм покупкам :???:  :-D

Werewolf

• Гість
Cara Cara FRN
« Reply #8 : 05 Червня 2007, 10:15:14 »
В Киеве, на Др.Народов, Кара - 120 грн.

Kart

• Гість
Cara Cara FRN
« Reply #9 : 05 Червня 2007, 11:00:27 »
Цитата: "Werewolf"
Palych, зато у Кары нет никаких упоров и нормальных подпальцевых выемок, потому проблем нет.

Для хозбыт целей Кара -отличный нож.

Нормальный солдатский викс с клинком и штопором обойдётся в 90 - 95 гривен.
Если офицерские, можно дешевле найти...

Хотя Кара это отдельный кайф :)

Kart

• Гість
Cara Cara FRN
« Reply #10 : 05 Червня 2007, 11:11:04 »
Извиняюсь, это цены в Киеве...

ЗЫ: Где же этот неуловимый "редаг"  ?

Dmitry K19

• Гість
Cara Cara FRN
« Reply #11 : 05 Червня 2007, 11:23:30 »
Имхо,викса по комплектации меньше Nomada брать не стоит.
У нас сейчас 130-140 гривень такой стоит. Обячному человеку, не найфоману,одного такого за глаза в командировке хватит.

Всех благ!
Дмитрий.

Offline Palych

• Бывалый
Cara Cara FRN
« Reply #12 : 05 Червня 2007, 11:28:21 »
Я б собі ще одну Кару взяв. Цікаво, модель з FRN легша за модель з G-10? ІМХО, 168 грамів для літа забагато. Хоча своя ноша... І ще. У Карах, що продаються на Дружби народів, які клинки - плейн чи серейтор?

Offline Palych

• Бывалый
Cara Cara FRN
« Reply #13 : 05 Червня 2007, 11:34:00 »
А ще краще VN-53661 Rucksack:

kapakv

• Гість
Cara Cara FRN
« Reply #14 : 05 Червня 2007, 11:59:26 »
Якщо хтось буде брати собі щось у магазині де буде Кара Кара, візьміть і мені Кару. В боргу не залишуся  :)

Nomad не вистачає пилки. Хоча у мене небуло потреби пиляти щось, але у світлі нових досліджень РОБІНЗОНІВ, думаю що набір Nomad з фіксованим лезом + пилка було б супер :-D

Werewolf

• Гість
Cara Cara FRN
« Reply #15 : 05 Червня 2007, 12:18:00 »
Цитата: "Palych"
У Карах, що продаються на Дружби народів, які клинки - плейн чи серейтор?
Плейн.

Dmitry K19

• Гість
Cara Cara FRN
« Reply #16 : 05 Червня 2007, 12:35:20 »
Ну в командировке маловероятно,что пила понадобится. Если конечно не в лес командировка:)))
А для леса таки лучше Forester 0.8363.3. Замок на виду,легко почистить,и отвёртка фиксируется.
Всех благ!
Дмитрий.

YuraS

• Гість
Cara Cara FRN
« Reply #17 : 05 Червня 2007, 22:45:25 »
Cara-Cara FRN легче G10 на полста граммов - сам такую ношу ежедневно. А вторым ножом (особенно для командировок) был Викс Форестер, сейчас - Аутрайдер.

Тіто

• Гість
Cara Cara FRN
« Reply #18 : 09 Червня 2007, 15:36:33 »
Не беріть Кару Кару ФРН коли обрізав садок (ще на весні ) то добряче натер собі долоню руків*ям К.К. оскільки на ньому не зробили фаску, а от на версії зі склотекстолітом  жодних негативних відчуттів не виникає, оскільки на ній фаска вже є. разом з К.К. тестував Пелікана і хоча в нього руків*я набагато тонкіше жодного дискомфорту не виникло….
Хто хоче придбати К.К. ФРН  :D
   Звісно обрізання садку це не те для чого розробляли К.К. однак саме тоді довелось прикладати більш менш суттєві зусилля. Результати тесту на садку:
1. повздовжній люфт не збільшився.
2. завдяки уввігнутим спускам ніж різав досить впевнено і анресивно, як живе дерево так і сухе.
3. після  тесту  шерсть на руці вже не голив, однак продовжував різати досить пристойно.
4. єдиний недолік який пам*ятатою  то це нзручне руків*я.
ХАУ я все сказав :D

kapakv

• Гість
Cara Cara FRN
« Reply #19 : 19 Червня 2007, 09:20:50 »
Завдячуючи зусиллям crossf придбав Кару :) В цілому ніж сподобався.
Дякую всім хто приймав участь у цій спецоперації :-D .
Окрема подяка crossf за допомогу. "Ну ты это, заходи если шо!" :-D

crossf

• Гість
Cara Cara FRN
« Reply #20 : 19 Червня 2007, 09:48:34 »
Та нема за що :D

kapakv

• Гість
Cara Cara FRN
« Reply #21 : 19 Червня 2007, 17:00:25 »
Попробував сьогодні Кару на предмет уколу і різу по рулону плівки будівельної (вітробар"єр-будівельники знають  :-D ) При уколі ніж зайшов по саму "дірку" для відкривання :shock: . При порізі заходить у матеріал на половину леза :shock: Хтось ще пробував тестувати Кару ?

YuraS

• Гість
Cara Cara FRN
« Reply #22 : 19 Червня 2007, 23:25:29 »
Я ее не тестирую - я ей режу, часто. Если не на работе и не среди хорошо знакомых, в 95 % случаев реакция "Вах! Зачем такой ножик носишь?" (с) забылкто, про Эндуру.