Клинок цього ножа ви вже бачили
http://www.knife.com.ua/forum/index.php?topic=16820.0, як я і обіцяв попередній ніж було перероблено. Майстер я виявився не дуже, бо мені вдалося розібрати свій ніж

За допомогою газової горілки я нагрів попередній ніж в районі больстера, завдяки чому епоксидна смола стала м'якою, та почала розпад. При страшенних напруженнях , супроводжуваних відбірним матом, та думками про те як я міцно вмію робити ножі, мені все ж таки вдалося витягти клинок з руків'я, завдяки забиванню клина між больстером та проставками, витягуючи таким чином хвіст з руків'я. Чесно кажучи враження були двоякі, з одного боку я був задоволений , що мені вдалось втративши лише тільки больстер з фібровими проставками розібрати ніж не пошкодивши ні клинок ні руків'я. З іншого боку я засмутився через те, що мій ніж таки можливо розібрати, що правда треба добряче постаратись. Заспокоївшись тим: що один зробив, другий зможе зламати, продовжив працю вже над новим проектом.
Той самий клинок в тому самому вигляді був мені не цікавий, а щось міняти - я вже міняв після Дмитра, все що можна було покращити, було покращено. А от перетравити його не завадило, колись я вже так робив , але з вуглецевою сталлю. Покриття виходить вологостійким, та доволі міцним на механічні пошкодження. Ну а вже з клинка випливла концепція ножа, хочу зауважити що перший же ескіз був запущений в роботу.
Ну а що вийшло дивіться самі.
Клинок - Дмитро Шевченко, я трохи підправив , перетравив.
Руків'я- больстер та проставки з мельхіору, ріг буйвола, тильник з самої маковки рога, поверхню по можливості зберіг, морений дуб з Сумщини, дякую Бойко. Дуб трохи здивував: рудо сірий, з янтарним переливом та чорними прожилками. Нажаль фото цього не передає. Дерев'яна частина руків'я просочена епоксидною смолою, щоб зміцнити поверхню, та закрити пори дуба.
Піхви - шкіра, фарбована , полірована, підвіс через кільце , гнучкий. Форма піхов зумовлена жадобою експериментів

та баченням майстра

Трохи нюансів та інтиму

В моїй руці

Баланс

Ще додам пару штрихів:
- Оскільки немає темляка та навіть отвору для нього, при таких піхвах та такому тильнику, мусів напрягтися та показати майстерність

Ніж у піхвах сидить не дуже щільно , але не випадає , звичайно

, фіксується у тому числі за рахунок легкої дуги руків'я. Входить в піхви з звуком клац
- Покриття клинку стійке до води та харчових кислот, але не надто міцне на механічні ушкодження, десь як тефлон.
Як зазвичай в альбомі є ще декілька фотографій, але цього разу скромно.
Мочіть мене, я до всього готовий