Прислав мені vedmed два клиночки з ШХ 15, один брат забрав, один я. Клин мені сподобався, форми цікаві, але як його "одягти" думав довго, можливо і не найкраще підібрав матеріали та форми, але врешті неспокій думки привів до такого.
Калив у Шарапа, він керував процесом, а я був виконавцем. Зонна закалка з обмазкою дала чудний малюнок, зона закалки пішла вище обмазки, її можна розгледіти, але по межі обмазки все-одно якась лінія є. При поліровці стало помітно, що наждачка виїдає метал поміж зернами карбідів, а ті виступають острівцями, особливо це проявилось саме нижче обмазки.
Клин 120*24*4, під 62 HRC, спуски прямі від обуха, підвод 0,3 незаточений. Хвостовик майже 110 мм.
Ручка 120*23(29)*16(22), морений дуб, тис, морений дуб. Тис буває червонуватий і коричневатий, взяв коричневатий, а по поєднанню матеріалів мабуть червонуватий було б краще. Монтаж на епоксидку з деревним пилом, просочував Аура Терасса, Даніш, сьогодні полірну карнаубою. Піхви в процесі.
Хотів детально показати малюнок металу та тису, але макрозйомка цим фотоапаратом не виходить

Ссылки с превью должны вести на на фото, а не на страницу с фото!