Ну, якщо дядько Павло робить спуски, що виглядяають як брак - тоді йой
(Треба йому сказати, бо він наклепав таких спусків вже сотні зо три, і продовжує, дурень
)
та немає значення скільки він продав тих клинків )) на конкретно цьому екземплярі мені відразу відчулися негармонійними саме спуски - задня частина (та що ближче до рікасо) спусків виглядає так, ніби трохи вверх вилізли і моє інстинктивне і природне бажання в зв'язку з цим - підняти передню частину спусків ближче до паралелі з лінію РК, але не паралельно, а щось посереднє між ребром руків'я (або обуху) і лінією РК (або нижньої частини руків'я).
До того ж лінія спусків (та, що утворена спуском і площиною клинка) ще й іде паралельно до ребра на руків'ї, але при цьому знаходиться знизу - це і плюс абсолютна паралель з обухом, на мою думку, змушують її (лінію) випадати з композиції, бо, імхо, вона дещо різко виділяється на фоні лінії РК (піднімаючись над РК) і клиноподібного профілю ножа взагалі.
резюме - паралельність до обуху лінії, що утворена спуском і площиною клинка, псує картину. Ця лінія, імхо, має ділити кут (кут клину, який закладений у профіль ножа) в якомусь положенні, а не бути паралельною якійсь з сторін.
імхо.