Автор Тема: Перша робота абсолютного новачка  (Прочитано 16380 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Arda

• Гість
Перша робота абсолютного новачка
« : 19 Вересня 2007, 21:36:28 »
Буквально нещодавно (місяці два назад) захопився я ножами, взагалі усіма "гострими" виробами зі сталі. І по неможливості дістати щось інше "ізваяв" я "деякий" ножичок просто із куска старого ржавого завісу (така штучка, що колись двері на неї вішали, в селі в хліві нарив))) Спочатку я її нагрів і розклепав до потрібної форми в саморобній печі(клепав молотом на кускові рейси)), потім закалив, і прийнявся за шліфовку, шліфував всім чим міг(навіть об стовп електричний ::) ) і закінчив тим що зробив недільку назад нарешті руків"я (не дерево, а капрон:спочатку тонка нитка, потім канат, усе посадив на клей, дуже міцний) Короче кажучи, оцініть першу роботу, чи будуть з мене хоч якісь люди?

P.S. скоро завершу роботу над ще одним кухонним ножичком і теж викину сюди.
P.S.S. зіткнувся з гострою проблемою: де дістати нержавіючу сталь, а також бронзу і латунь на гарди, і ще проблема із пастою "ГОИ" №1 (№3 дістав шмат як два куски хосмила, а от №1 тільки 5г :(, де можна дістати ще?

Sergey

• Гість
Re: Перша робота абсолютного новачка
« Reply #1 : 20 Вересня 2007, 00:07:54 »
А яке призначення ножа, навіть на думку не спадає як його можна використати. а в загалі для першої роботи непогано.
З приводу де можна щось дістати, визнач звідки ти, може хто з місцевих і порадить, а в загалі все купуеться на базарах.

Offline Bizzy

• Раби до раю не попадуть
  • Эксперт
  • Розташування: Україна Одеса - Жари Польща
  • Я українець і пишаюсь цим
« Reply #2 : 20 Вересня 2007, 00:53:07 »
Улыбнуло! Я тоже с примерно таких монстров начинал. Про закалку это ты зря... Это врядли. Когда куешь не бойся ровнять заготовку. А то у тебя метал из под молота уходит в одну сторону и заготовка изгибается в противоположную от направления ковки. Исправляется  просто, 2-3 удара по плоскости, 1 в ребро, в то место,которое тянешь. Ковать нужно с запасом на слесарные работы, не пытайся сразу получить 90% готовность клинка, это уже уровень мастера. По материалам это кто где умудрится, большинство на базарах, хозмагах и т д. Нож не вижу потому что с сердц, видно что кривой :-)

xsol

• Гість
« Reply #3 : 20 Вересня 2007, 01:13:17 »
Душевний мочет! Капусту рубати зручно, напевне :)
Пропоную заточити обух - буде бойовий серп.

trayan

• Гість
« Reply #4 : 20 Вересня 2007, 01:23:01 »
Фактурный и оригинальный. Фантазия у Вас...
респект, нашел ему применение.

Offline Bezik

• Эксперт
  • Розташування: ФРГ
« Reply #5 : 20 Вересня 2007, 02:50:05 »
для начала не плохо, ждём продолжения.

Arda

• Гість
« Reply #6 : 20 Вересня 2007, 15:06:20 »
З приводу де можна щось дістати, визнач звідки ти, може хто з місцевих і порадить, а в загалі все купуеться на базарах.
ну я біля Києва живу,передмістя,Ірпінь, в Києві щодня, у нас на базарі тільки роздобув пасту "ГОИ" (навіть номер толком не сказали, але десь 3-4), про деревину на руків"я і сталь годі і думати. Підскажіть де в Києві можна нарити, особливо цікавить латунь і бронза на гарди. Дереов постараюсь сам сувелі і капів напиляти(слава Богу лісу у нас хоч завались).

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
  • Розташування: Дніпро
    • НОЖиК
« Reply #7 : 20 Вересня 2007, 15:11:12 »
Так у вас же там Кульбіда під боком! И Олег Лесючевський - все підкажуть, покажуть. Але може й не все... ;)
"Я зранку випив самогону - бо в світі справедливості нема.."

Arda

• Гість
« Reply #8 : 20 Вересня 2007, 15:31:45 »
Так у вас же там Кульбіда під боком! И Олег Лесючевський - все підкажуть, покажуть. Але може й не все... ;)
а контакти(бажано або мильце або асю) їхні можна, я ж не знаю хто такі, що таке)

Offline Den777

• Участник
  • *
  • Розташування: Киев
« Reply #9 : 20 Вересня 2007, 15:38:13 »
Самое главное место в Киеве по материалах Куреневка, так называемая "Птичка".

Offline Vadim_K

• Старожил
  • Розташування: Kiev
« Reply #10 : 20 Вересня 2007, 16:51:18 »
Нож интересный конечно. И за почин - 5.
Но сталь с дверного завеса не есть хорошо. Вряд ли она углеродная. Как тренировочная еще куда ни шло, но на дальнейшую работу нужно думать что-то другое. Если имеете возможность ковать, лучше расковать простой подшипник.
Барахолки в Киеве с металлом самых больших две - "Юность" и Куреневский "Птичий рынок". Куреневка по ценам предпочтительнее.

Arda

• Гість
« Reply #11 : 20 Вересня 2007, 17:15:10 »
та в той завіс взагалі не стальнйи, а просто залізо і все, це я тренувався, можливість кувати є лише влітку, коли в село їду(це я зараз якщо не знайду місце де можна дістати сталь, то наберу якихось болтів стальних і підшипників, тай влітку наклепаю заготовок)

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #12 : 20 Вересня 2007, 17:19:54 »
а контакти(бажано або мильце або асю) їхні можна, я ж не знаю хто такі, що таке)

http://kulbida.com.ua/ru_c01_noji_glavnaja.html
"Я зранку випив самогону - бо в світі справедливості нема.."

Merlin

• Гість
« Reply #13 : 20 Вересня 2007, 17:47:13 »

Підтримую. А якщо прибрати обмотку з рукоятки, то можна буде в Австралію на кенгурятину їхати.
Хоча трохи роботи напильником і можна зробити міні ятаган, (вже проглядаються татаро-турецькі мотиви виробу)

Arda

• Гість
« Reply #14 : 20 Вересня 2007, 18:29:35 »
http://kulbida.com.ua/ru_c01_noji_glavnaja.html

Оййй, серйозні дядьки, куди мені до них, я якось тут сам потихеньку буду, страшно - засміють. Я краще потренуюсь. а там може і покажу людям)

Vadim_K а як потрапити з метро(будь-якого) на " Куреневский "Птичий рынок""?
« Останнє редагування: 20 Вересня 2007, 18:31:07 від Arda »

Offline strit

• Старожил
« Reply #15 : 20 Вересня 2007, 18:42:26 »
Данебойся ты общаться с грамотными людьми,не съедят не волки.А нужным материальчиком разжиться можно,и совет какой дадут, и термообработку сделают правильно.

Offline Metrolog

• Эксперт
  • Розташування: Odessa
  • http://2knife.com/users/metrolog
« Reply #16 : 20 Вересня 2007, 19:23:16 »
У Вас есть самое главное - желание. Остальное придет обязательно. И первое творение тоже нормальное. Молодец!
с уважением. Metrolog.

Arda

• Гість
« Reply #17 : 20 Вересня 2007, 20:41:24 »
то як добратись від будь-якого метро до Куренівського "Пташиного ринку"? Мені позаріз треба чи латунь чи бронза на гарди, я там їх найду?

Offline Vadim_K

• Старожил
« Reply #18 : 20 Вересня 2007, 22:45:33 »
м. Лук"янівська, тролл 18 в сторону Куренівки до зупинки "Куренівський ринок" хв.15-20. Сідати на тролл. зі сторони завода "Артем"
Думаю, щось собі знайдеш, але не факт. Можна й не попасти. Їхати краще в суботу-неділю.
« Останнє редагування: 20 Вересня 2007, 22:48:30 від Vadim_K »

Arda

• Гість
« Reply #19 : 21 Вересня 2007, 19:25:34 »
Vadim_K, дякую, от тільки де той завод не знаю, ну на місці розберусь, на Лік"янівку цілий рік їздив.

Ось сьогодні їздив в ліс по сувелі і капи, а також набрав тирси соснової, буду деревину сушити завтра. Фото:
кап

тирса

Offline Metrolog

• Эксперт
  • Розташування: Odessa
  • http://2knife.com/users/metrolog
« Reply #20 : 21 Вересня 2007, 19:49:54 »
Ну все, человек (Arda), "зацепился". Чувствую, что где-то через полгода, будет у нас новый мастер!
с уважением. Metrolog.

Arda

• Гість
« Reply #21 : 21 Вересня 2007, 20:19:32 »
Ну все, человек (Arda), "зацепился". Чувствую, что где-то через полгода, будет у нас новый мастер!
дуже сподіваюсь, бо завтра купую точильний станок,а в понеділок дасть Бог сталі підвезуть, і завтраж завершу свій кухонний ніж, пробний)

Offline Vadim_K

• Старожил
« Reply #22 : 21 Вересня 2007, 20:36:10 »
Точно.
Эк прорвало. Давай Arda, вливай свежую кровь...

Arda

• Гість
« Reply #23 : 21 Вересня 2007, 20:56:01 »
ще питання, з ким можна зв"язатись по ICQ десь ввечері, хтоб домоміг порадою і дав відповіді на елементарні питання по ножоробству. Якщо комусь не складно киньте асю чи в приват чи сюди.

Arda

• Гість
« Reply #24 : 22 Вересня 2007, 19:51:01 »
ось дійшла до завершення моя друга робота, хоча я її робив паралель з вище показаним "ятаганом", але завершив лиш сьогодні: матеріал - старий напилок(розкований і закалений); ручка - горіх, просякнутий розтопленим парафіном із сосновою живицею(проявився чітко малюнок дерева і запах покращився, бо щось горіх не дуже приємно пах). Прошу критику! Фото:

а оце я сьогодні прикупив точильнйи станок(240грн):