Автор Тема: Blackhawk Mark I & II ХО или не ХО?  (Прочитано 3868 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Stvad

• Гість
Blackhawk Mark I & II ХО или не ХО?
« : 24 Серпня 2011, 21:52:56 »
Здраствуйте! Я хотел бы поинтересоватся: Какова правовая ситуация по отношению этих ножей в Украине? http://www.blackhawk.com/Catalog/ProductSearch.aspx?filter=0&search=mark&type=Q
http://web.archive.org/web/20090515022552/http://playground.sun.com/~vasya/MOD-Mark-II.html#Leopard
I версия помойму подходит под украинское определение ХО а вот IIя защет 85мм лезвия насколько понимаю нет, но я читал о новой методике измерения длины как щитаете могут ли наши эксперты его померять так чтоб длина была больше 90мм? И еще такой вопрос какие проблеммы могут возникнуть при заказе изза границы?
I:
II:

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
  • Розташування: Дніпро
    • НОЖиК
Re: Blackhawk Mark I & II ХО или не ХО?
« Reply #1 : 24 Серпня 2011, 22:01:09 »
Есть заключение эксперта от 14.03.2007 № 5-169т (г. Киев) - этот нож (который 95 мм клинок) является холодным оружием.
"Я зранку випив самогону - бо в світі справедливості нема.."

Offline ja)d.

• Эксперт
  • Розташування: Kyiv
  • Забанен навсегда
« Reply #2 : 24 Серпня 2011, 22:02:19 »
судячи з конструкції, той, у якого 85 мм довжина клинка, скоріш за все буде ХЗ, оскільки за новим методом вимірювання там все рівно вдасться наміряти понад 90 мм. Акурат від кінчика і до стопора вийде 91 десь...

заключение эксперта от 14.03.2007 № 5-169т

хе, він навіть за старою був холодним )) хоча то мабуть варіант з 95 мм клинком :)

Мова – душа народу

Stvad

• Гість
« Reply #3 : 24 Серпня 2011, 22:05:58 »
Есть заключение эксперта от 14.03.2007 № 5-169т (г. Киев) - этот нож (который 95 мм клинок) является холодным оружием.
Ясно спасибо.

Stvad

• Гість
« Reply #4 : 24 Серпня 2011, 22:11:10 »
судячи з конструкції, той, у якого 85 мм довжина клинка, скоріш за все буде ХЗ, оскільки за новим методом вимірювання там все рівно вдасться наміряти понад 90 мм. Акурат від кінчика і до стопора вийде 91 десь...
це засмучує(( хотілося б почути думки володорів такого ножа: яку довжину він має при такому вимірюванні..
відповідно якщо замовити його то підчас проходження границі його можуть визнати ХО та вилучити? та й якщо доведеться спілкуватися з дпс-никами все теж буде сумно...

Offline ja)d.

• Эксперт
  • Забанен навсегда
« Reply #5 : 24 Серпня 2011, 22:26:07 »
без висновку експерта я б його не носив би з собою - в цьому ножі вся конструкція вказує на те, що він виконаний для колотих ударів. А висновок може бути лише один - ХЗ, бо геометрію не обманути: якщо довжина клинка 85 мм, то від кінчика і до стопора чи до крайньої точки на рікасо ~91-91,5 мм. Ну точно ніяк не менше 90, а цього вже буде достатньо.

Мова – душа народу

Stvad

• Гість
« Reply #6 : 24 Серпня 2011, 23:03:19 »
без висновку експерта я б його не носив би з собою - в цьому ножі вся конструкція вказує на те, що він виконаний для колотих ударів. А висновок може бути лише один - ХЗ, бо геометрію не обманути: якщо довжина клинка 85 мм, то від кінчика і до стопора чи до крайньої точки на рікасо ~91-91,5 мм. Ну точно ніяк не менше 90, а цього вже буде достатньо.
зрозуміло... все це досить сумно(

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #7 : 24 Серпня 2011, 23:58:46 »
Читаемо це уважно http://www.knife.com.ua/forum/index.php?topic=17967.0
Як новачка попереджаю перший і останній раз

Stvad

• Гість
« Reply #8 : 25 Серпня 2011, 21:01:15 »
Fes, дякую, буду уважнішим.

Stvad

• Гість
« Reply #9 : 25 Серпня 2011, 21:06:45 »
ja)d., я попросив володаря ножа Mark II (85mm) виміряти довжину з обох кінців і ось що він написав:

у марк2 есть шпенек кргулый (для открытия), который упирается в рукоять в врехней части...

до этого шпенька = 84мм... если до рукояти, то = 89 мм (чуть выше шпенька точка)...

нижняя часть ПОЧТИ 90мм, но вроде как недотягивает...

в общем, "на грани", но переступать не должно ...

Як ви вважаєте чи варто "Паритися" із замовленням цього ножа іззакордону?

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #10 : 25 Серпня 2011, 21:12:54 »
Якщо цей вимір
нижняя часть ПОЧТИ 90мм, но вроде как недотягивает...
точний - то чом би й ні...

Offline ja)d.

• Эксперт
  • Забанен навсегда
« Reply #11 : 25 Серпня 2011, 22:12:34 »
тяжко сказати, дивлячись в яку сторону експерти округлять ті майже 90-то, плюс якщо кому на митниці сподобається, як це було з керамбітом нещодавно, то точно округлять не в ту сторону.

Мова – душа народу