Автор Тема: Два ножа від Bizzy  (Прочитано 6186 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Bizzy

• Раби до раю не попадуть
  • Эксперт
  • Розташування: Україна Одеса - Жари Польща
  • Я українець і пишаюсь цим
Два ножа від Bizzy
« : 02 Жовтня 2007, 15:51:15 »
Ось такі два простецьких ножіка я зробив в останнє, було це 13.06. цього року. Вони вже давно у руках своїх господарей, моїх друзів. За якість фото вибачайте, що встиг зробити , більше немає і вже , напевно не буде :( Обидва не точені на момент фотографування ,  в подальшому це було з успіхом виправлено, та зроблені піхви.Фото піхв теж немає, хоча й там був перший досвіт шиття скандинавських піхв для ножа з берестою. Можливо колись я ще їх пофотаю, але, боюся, що ножі вже будуть не зовсім виглядати.

[вложение устарело и удалено администратором]

Sergey

• Гість
Re: Два ножа від Bizzy
« Reply #1 : 02 Жовтня 2007, 15:53:33 »
А деж ножі?, показуй

Offline Bizzy

• Эксперт
« Reply #2 : 02 Жовтня 2007, 16:02:55 »
Як би це було так просто, невиходить чогось.По одні фотці вкладається,а чотири нє, хоча розмір як вказано !? Може ти як модератор виправиш повідомлення, будь ласка?
І так :
Верхній ніж :Клинок - перковане лезо для електрорубанку, 15 грн на базарі, загартоване повітрям( метод Крокодила Данді ;D). Руків"я - червоне дерево з якоїсь дошки( Фес підігнав колись), береста,сам нарізав,та лосячий ріг. Все оброблено данішем та карнаубою.
Нижній ніж: Клинок - кований напильник радянських часів(5 грн ;D) , гартування в маслі з отриманням хамону хрен зна яким методом ;D. больстер -титан, проставки - телефонні картки та FRN, руків"я - мікарта з джинсів дружини.
Монтаж обох ножів всадний на епоксидку з пилюкою дерев металу, корочше, що під наждаком збирається того й домішую.
Піхви на обох шкіряні, але нажаль фото немає.

« Останнє редагування: 02 Жовтня 2007, 16:51:35 від Bizzy »

Offline Bizzy

• Эксперт
« Reply #3 : 02 Жовтня 2007, 16:13:23 »
Оце клинок відкований з здоровенного напилнику радянських часів. Несподівано для себе я отримав чіткий хамон, походження якого напевне я не знаю. Є два припущення, або це наслідок мого методу гартування, або це різниця в кілкості вуглецю що вилізла на поверхню, оскільки напильники радянських цасів були з цементованої поверхнею. Так чи інакше це добре , бо це надає клинку додаткового шарму та міцності.

Offline Bizzy

• Эксперт
« Reply #4 : 02 Жовтня 2007, 16:29:54 »
Це руків"я з мікарти власного приготування. Мікарту робив з джинсів дружини ;D Дуже крепучий метаріал для руків"я скажу я вам. З першої невдачної проби мікарта на ножу розлізлася в місцях де зперва були проставки. Зпиляти полінувався, вирішив розбити молотком , в наслідок чого зломав хвостовик, а мікарті хоч би х.. В ітозі зробив брусок з мікарти та всадний монтаж на епоксидку. В даному випадку мікарта додатково оброблена данішом та карнаубою, це я вже від жаги до експеременту, хоча цілком можливо було залишити після 800 шкурки. Легка шерашуватість була "в руку". Але вимушений визнати, що завдяки присутності 30% ацетону в смолі при склеюванні джинсу, отримав не те щоб пори, а такий собі ефект насиченя матеріалу рідиною, тому й вирішив проексперементувати з данішем.

arkanar

• Гість
« Reply #5 : 02 Жовтня 2007, 17:16:22 »
Хорошие рабочие ножи, крепкие на вид. Стиль четко прослеживается - видно, что из-под одних рук вышли.

А можно подробнее про перекованное лезвие для электрорубанка? Зачем его перековывать?

Offline Vadim_K

• Старожил
  • Розташування: Kiev
« Reply #6 : 02 Жовтня 2007, 17:21:44 »
Відверто кажучі, фотки ніякі. Нічого не бачу, сказати щось дуже важко.
Той що з берестою наче сподобався, але треба було б вставки на навершші і больстері робити однакові. Краще б обидві з дерева (кістка з берестою щось не дуже), або обидві з кістки (чи що то там таке).
А також забув описати ножі і матеріали. Це неправильно.

Offline Bezik

• Эксперт
  • Розташування: ФРГ
« Reply #7 : 02 Жовтня 2007, 20:03:38 »
Поддерживаю Vadim_K, фотки слабенькие, а описание нулёвое. Правда кроме микарты. А так вроде ножи получились хорошие. Конечно немного перемудрил на первом с набором рукоятки. Я думаю можно было бы попроще, а не всё в кучу, кость, береста и дерево. И интересно узнать, как в руке второй? Там на рукоятке идёт сужение к тыльнику.

Offline Metrolog

• Эксперт
  • Розташування: Odessa
  • http://2knife.com/users/metrolog
« Reply #8 : 02 Жовтня 2007, 20:05:56 »
Поддерживаю мнение Vadim_K и Bezik. Денис, у тебя же классный фотик!
с уважением. Metrolog.

ARIGATU

• Гість
« Reply #9 : 02 Жовтня 2007, 20:14:03 »
Больше света в студию, и все будет класс, как говорят фотографы:
- Много света не бывает.

Offline Bizzy

• Эксперт
« Reply #10 : 02 Жовтня 2007, 21:27:38 »
По порядку:2 арканар-а навіщо купляти лезо 30см потім вирізати з нього те що треба, коли можна купити 15 см відтягнути хвіст та кінчик , витягнути потрібні спуски...   
2 Вадим : я одразу вибачився за якість фото, бо фотограф я ніякий. Про перемудрив- може бути. Чому ріг на кінці поклав, бо балансу б небуло, береста й червне дерево дуже легкі. Про ножі можу сказати тільки що великі та зручні, зі всіма необхідними для роботи якостями. Я їх майже не користував: верхнім розібрав домашню курку, другим кроля, обидва як брили так і брили. Які матеріали саме описати?
2Безік в руці обидва імхо лежать чудово. Люди казали що краще на 1, але мені 2 дуже подобається. Злизав
 з кершав шторм. Фес сказав що воно не правильне, так люди не роблять, але господарю ножа сподобалося.
2Метролог фотік класний, в фотограф г.:-)
Обидва ножа мають лезо 15 см в довжину та 4,5мм товщину, спуски від обуху, 2-й клин до кінчику.

ARIGATU

• Гість
« Reply #11 : 02 Жовтня 2007, 21:56:20 »
Для Bizzy это очень хороший сайтец здесь ты найдешь все что нужно по фото. http://www.ixbt.com/digimage/faq1.shtml Я хоть и не класный фотограф, но читаю много :-)

Offline Jericho

• Удалить
  • Эксперт
  • Нагадил как вшивая шавка - в результате забанен
« Reply #12 : 03 Жовтня 2007, 09:24:58 »
Bizzy, нормальные ножи, а если хозяевам нравятся, то и подавно - молодец.