L6. Ніж робився на конкурс. Передувала цьому ціла епопея. Спочатку готувався клинок з заковиристим малюнком, котрий мав утворитися при гартуванні за рахунок обмазки і він утворився от тільки РК доволі тонко зведена була і її порвало при гартуванні, до конкурса залишалося здається три дні. Все, начебто накрився мій конкурс "медним тазом", що робити?

. Почухав ріпу

, в конкурсі ж охота прийняти участь

. Беру ще одну поковку(відконтурований клинок від Романа), вивів спуски, загартував, відпустив. На цей раз гартував хоч і з обмазкою, але на масло, боявся щоб конкурс повз мене не пройшов, тому й не вийшло ніякого хамону, тож ставка тепер була на руків'я. Ну і власне те, що вийшло. За двадцять хвилин до закінчення прийому заявок закінчив фотографувати

, але встиг. Вийшов такий ніж.
Клинок: У8А відформована поковка від Roman8

, 120Х30Х4, клин по обуху, спуски прямі від обуха, зведений в 0,5мм, травлений в ХЗ.
Руків'я: 122Х30Х19 посередині, 21 в тильнику. Ріг лося, сувель граба, фібра, латунь, кап берези. Брак часу на дав підійти більш скурпульозно до руків'я, як би не підгонка криволінійних поверхонь, то можна було б ще й латунно-фіброві проставки дати між деревом і рогом поставити і нарізати канавки, але тоді я не встиг би, тому маємо те, що маємо.

Після конкурсу він пофарбований поїхав на найфовку під Житомир і враховуючи поради камрадів був додатково тюнінгований. Було сточено(затуплено) пузо на руків'ї, щоб не врізалося в руку, бо махонув я нехило

, загостре пузо було

. Спинка руків'я була зрівняна з обухом і спущено вістря клинка. Ну й після тюнінгу він набув такого вигляду.

Бийте, не шкодуйте