всім привіт)
спробую все по-порядку, але ніколи так не вмів, то ж, як вийде)
Після позитивних і плідних переговорів з
Роман-ом, отримав посилку.
В живу ножик і справді досить відповідає назві, по зазначених розмірах уявлявся звичайним

, але великий і не шукався, бо носити планується він, хоч і не регулярно звичайно.
Сам клинок і його геометрія сподобалися, при візуальному знайомстві, а руків'я просто чудесне, об'ємність для силових робіт сприяє, а середня довжина- компактності.
Деревина не самий мій улюблений матеріал, але таки не можу ігнорувати того факту, що додає ножику якогось особливого і теплого виду, але й знайшовся невеличкий мінус- невелика нора в правій накладці і головне в самому видному місці- зверху

, хоча й виправив швидко, хоча й не дуже естетично виглядає, такі вже руки маю)
Завжди любив і майже стабільно роблю, коли отримую новий ножик, після загального огляду - перебираю, якщо складень, ну й переточую під себе зразу, чи через день, максимум 2

Тому спочатку заусенець спробував підправити, але було натхнення й пару годин провів з брусками, потім паста і результат близький до бажаного, але душевний спокій, по темі заточки таки було досягнуто)
Піхви досить цікаві й подобається механізм фіксації язичка, але думаю чимось обробити їх, чи навіть пофарбувати, хоча не факт, що зроблю

, але є й незручності- туго вставляти й виймати, а значить ризик порізати їх більший, та й на собі робити дані маніпуляції- поки незвично.
В ході переточки сталь здалася не занадто сухою і досить в'язкою, піддавалася стабільно, але не швидко, а полірується відносно легко, тобто точити приємно й заусенець не проблемний.
ну й потестив по продуктах трохи, не дивлячись на запас надійності конструкції- картоплю підколює трохи як і ендура 4 з прямими спусками, а все інше ріже і чистить чудово, довжина не універсальна, для кухні, але достатня, тобто в даному жанрі прийнятні результати.
Соснову планку постругав, оскільки заточка свіжа й поліровані підводи РК, то різ плавний і шматки не дуже крупні за раз знімалися, мабуть через не дуже малий кут- десь близько 40 мабуть, але такі форми тут сподобалися і захотілося фінські спуски ще придбати з таким руків'ям

.
Поки все, результатами задоволений, якщо чого цікавого чи нового буде помічено, спробую поділитися

Ще раз дякую, за приємного роботягу і вірного друга