+ менша вага.
........Суть в тому, що вагу клинка на фултангу можна регулювати. Можна пушинку зробити. А можна сокиру. Вігнутий спуск + зтоншений хвостовик + насвердлені отвори = дуже легкий клин......
Виходить, що:
прямий спуск + зтоншений хвостовик + насвердлені отвори = дуже
важкий клин?
Ярославе, ти хоч сам зрозумів, що написав?

Тема, між іншим, не про фултанги, або владний монтаж, а про спуски.
Але можемо порахувати, який ніж буде важчим, фултанг, чи з всадним монтажем.
Умови рівні, тобто геометрія клинка і руків’я однакова. Для спрощення розрахунків приймаємо за клинок - пластину з розмірами: довжина – 100 мм., ширина – 30 мм., товщина – 5 мм., вихід на РК для обох клинків – 0,4 мм., матеріал – сталь (7,8 гр/см³), за руків’я – паралелограм з розмірами: довжина - 100 мм., ширина -30 мм., товщина - 20 мм., матеріал: ебен (1,4 гр/см³), без притин, больстера та навершя.
Вага руків’я фултангу буде (10 х 0,5 х 3 х 7.8 ) + (10 х 1,5 х 3 х 1,4) = 180 гр.
Для полегшення руків’я фултанга висвердлюємо 15 отворів діаметром 8 мм., і стоншуємо до 2-х мм. на наверші.
Рахуємо обсяг видаленого металу, за рахунок стоншення маємо 3 х 100 х 30 : 2 = 4,5 см³., що важить 35 гр.,., площа одного отвору дорівнює 50 мм²., середня товщина (за рахунок стоншення) приблизно 3 мм., обсяг = 150 мм³., 15 отворів = 2,25 см³., що важить 17,55 гр. в сумі маємо 52,55 гр. Видалений метал за рахунок стоншення заміщується ебеном 4.5 х 1.4 = 6,3 гр. отже вага зменшиться на 46,25 гр. і буде мати 133,75 гр.
Тепер порахуємо владний монтаж. Вага ебена 100 х 20 х 30 х 1.4 = 84гр. Приймемо: хвостовик на всю довжину руків’я, на початку 20 мм., на кінці 5 мм., без стоншення (не самий оптимальний варіант). Обсяг буде 6.25 см³., відповідно вага 48.75 гр. мінусуємо вагу видаленого ебена = 8.75 гр. в результаті маємо загальну вагу 124 гр., можна ще зменшити за рахунок обробки хвостовика.
Отже ніяких переваг не видно.
Щодо безпосередньо леза, вага леза при прямих спусках від обуха буде (10 х 0,5 х 3 х 7.8 ) – (10 х 0,46 х 3 : 2 х 7,8) = 63,17 гр., для ввігнутих спусків від обуха треба відняти вагу сегмента видаленого метала при хорді 30 мм, і радіусі 150 мм. (для колеса діаметром 300 мм.) і це буде (приблизно) аж 16 гр., ну дуже суттєве зменшення ваги леза.
Робимо висновок, що при однаковій геометрії фултанг з будь з якими спусками не буде легшим за ніж із всадним монтажем, а рівнозначні фултанги з різними спусками будуть різнитись аж на 16 грамів.
Перед тим як щось стверджувати, доцільно перевірити правильність своїх розрахунків.
Я, особисто не бачу переваг ножа з ввігнутими спусками, щоб вони суттєво впливали на його функціональні якості.
І вигоди, окрім зовнішнього вигляду і збільшення продаж в деяких регіонах не бачу.