Автор Тема: мій другий  (Прочитано 6849 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline СЕРГІЙ999

• Активный участник
  • Розташування: М.САРНИ РІВНЕНСЬКА ОБЛ
  • як гукнеш так і відгукнеться!!!
мій другий
« : 17 Жовтня 2011, 20:43:27 »
доброго дня всім.
ось відразу виложую фото другого свого нож. метал - шх15, клинок робив майстар якого звати Вова правда забув звідки.спуски увігнуті висота 20мм, саму форму клинка намалював я сам.довжина ножа 250мм з них клинок 130мм і 120мм ручка ,ручка з палісандра і вставки правда що за дерево незнаю прийшло в нагрузку з палісндром але тверда деревина, ручка як і в першому пропитана лляною олією потім полірував карнаубскім воском, в руках доволі приємна тепла і мягка,я ще добре не розібрався в пропитках то поки тільки одним користуюсь але знаю що на кожне дерево є отдєльно якась олія.вставки з банківських пластикових карток їх в мене багато так як працюю в банку завідуючим дільниці інкасації ограничитель з нержавійки.і мені здається що ручку завелику зробив, але в руці дужу удобна.одне не подобається в шх15 це властивість дуже бистро ржавіти, треба постійний догляд за ножем впринципі догляд за всіма ножами треба але тут мені здається занадто. отож після кожного разу як попрацював ним мию витаю насухо і протираю тряпочкою яка пропитана оружейним маслом.
ось так. фото правда недуже.

чекаю оцінки :)

« Останнє редагування: 07 Листопада 2011, 15:29:52 від Cynic »

Offline Бойко

• Эксперт
  • Розташування: м. Суми
  • Я український націоналіст і пишаюсь цим
Re: мій другий
« Reply #1 : 17 Жовтня 2011, 21:18:50 »
На холодняк тягне.
Фотографії слабенькі, Ваші ножі сподобаються шанувальникам Рембо.
Зібрані наче якісно.
« Останнє редагування: 17 Жовтня 2011, 21:51:17 від ja)d. »
З щитом, або на щиті.

Offline СЕРГІЙ999

• Активный участник
« Reply #2 : 17 Жовтня 2011, 21:23:00 »
да фото слабенькі надалі буду старатись зробити кращі. а чому саме шанувальникам рембо? :) а як визначити чи холодна зброя чи ні самому без експертизи?

FILIN

• Гість
« Reply #3 : 17 Жовтня 2011, 21:24:05 »
спинка у рукояти не ровная, ступенька больстер-лезвие, ну и с навершем что-то надо нелать, больно велико

Offline Frederico

• Старожил
  • Розташування: Львів
« Reply #4 : 17 Жовтня 2011, 21:25:44 »
Ну давайте по порядку:
1. фото не клікабельні, тобто роздивитись щось толком важко (це не враховуючи, що спалах фотоапарата багато деталей і так "забив");
2. дизайн ножа спірний - почитайте-подивіться теми камрадів тут на форумі, зрозумієте на рахунок площини обух-руків'я і самої форми та підбору матеріалів (їх кількості) руків'я;
3. радив би ще зайти в розділ "Право" і уважно його перечитати перед тим, як виготовляти ніж;
4. і незважаючи на те, що я тут написав - якість обробки доволі непогана 8-), фігуристість руків'я, хоч і, можливо, занадто, але -  {_11}.
 І питання. На четвертому фото сіра пляма на руків'ї - це епоксидка "вилізла"?

Offline Воля

• Эксперт
  • Розташування: Глухів
« Reply #5 : 17 Жовтня 2011, 21:36:10 »
Якість наче б то нічого 8-).
Прошу вибачення, але "ручка"- "руків*я", "ограничитель"- "гарда, больстер". І ще. Пишіть або українською або російською.

Offline ja)d.

• Эксперт
  • Розташування: Kyiv
  • Забанен навсегда
« Reply #6 : 17 Жовтня 2011, 21:53:05 »
руків'я цікаве за формами (якщо не звертати увагу що воно для трьох пальців :D), але квадратний (принаймні занадто) тильник трохи псує все... ну і клинок ніяким боком сюди не приплітається за пропорціями, як мінімум :)
больстер страшний

Мова – душа народу

Lazyinventor

• Гість
« Reply #7 : 17 Жовтня 2011, 21:58:23 »
Камрад! Могу сказать одно- курите форумы на предмет форм и дизайна ножей. По сборке претензий нет, а вот формы...
Руки у всех разные и подпальцевые выемки подходят не всем. Мяса в дереве много можно поиграть с дизайном для начала в фотошопе а потом пилить и еще раз пилить. Ну это я как потребитель а не мастер говорю. Все ИМХО разумеется.

Offline СЕРГІЙ999

• Активный участник
« Reply #8 : 18 Жовтня 2011, 07:37:32 »
я так і дума що форма руків'я непідійшло до цього клинка і згіден що над дизайном треба попрацювати і про ступеньку між больстером і клинком теж погоджуюсь нідочого вона тут оджним словом беру все до уваги у буду удосконалювати свої навики в цій галузі. а на рахунок мови як кажу так і пишу тут де я живу майже всі суржиком говорять :)

Offline СЕРГІЙ999

• Активный участник
« Reply #9 : 18 Жовтня 2011, 07:39:07 »
да забув про сіру пляму на руків'я це конкретний косяк !!! як робив то нерозрахував і прошліфував до зхвостовика. (_23)

Offline VSk

• Эксперт
  • Розташування: Киев
« Reply #10 : 18 Жовтня 2011, 07:45:24 »
Не плохая сборка - руки на месте. Для следующего ножа надо поработать над дизайном. Посмотрите классику у наших гуру.
Одна унция фактов говорит больше, чем тонна рассуждений. Мартин Ванби
Самая большая тюрьма, в которой живут люди, - это боязнь того, что подумают другие. Дэвид Айк.

Offline maxduc

• Бывалый
  • Розташування: Киев
« Reply #11 : 18 Жовтня 2011, 08:29:35 »
А я фото вообще не вижу (их почему-то нет) ((, что за фигня.

Offline СЕРГІЙ999

• Активный участник
« Reply #12 : 18 Жовтня 2011, 09:50:45 »
так як мова іде про дизай хочу попробувати зробити такаго як намалював на цій картинці, але нема на чому спуски зробити шукаю майстра в форумі але поки ніхто не відписав , написав в темі але походу тема стара може туда вже ніхто і незаходить, а свою создавать аналогічну неможна якщо є така сама якщо я правильно поняв.
 хотівби почути коментарії на рахунок цього майбутнього ножа.

Offline serg_if

• Эксперт
  • Розташування: Станіславів
    • мої роботи
« Reply #13 : 18 Жовтня 2011, 10:28:20 »
Форми і пропорції вибрано невдалі, вийшов занадто вульгарним. Пізніше спробую його пожабити (якщо знайдеться вільна хвилина). І зверніть увагу на поради щодо класики (рано чи пізно до неї всі повертаються, та й починати бажано з неї)
"Мы рождаемся со вдохом, на выдохе - умираем. Остальное - дело техники... Нет! Вдох - и мы приходим в этот свет голыми, выдох - и мы уходим ни с чем. А все что между - это творчество!"  из х/ф "Буча в Гуче"

Offline СЕРГІЙ999

• Активный участник
« Reply #14 : 18 Жовтня 2011, 12:59:42 »
як кажуть -на вкус и цвет товарища нет, кому класика а мені щось типа такого, хоча і в класичних ножах є гарні дивлячись як його зробити.

wetal

• Гість
« Reply #15 : 18 Жовтня 2011, 15:59:26 »
ненравиться
ничого ненравиться
даже не знаю шо й сказать доброго

Offline tehnicsan

• Местный
  • Розташування: Кривий ріг
« Reply #16 : 18 Жовтня 2011, 17:47:04 »
гарне те що людина з руками й те що намагаєця ними зробити щось гарне. і не біда що не все одразу вдале - це прийде з часом.дивіться на роботи Майстрів і навчайтесь. щасти вам.

Offline Станиславский

• Активный участник
  • Розташування: Елисаветград
  • Живите счастливо!
« Reply #17 : 18 Жовтня 2011, 19:26:57 »
Да что вас Батенька на холодняк все тянет!!! Кстати даже в местность, где говорят на "суржике" никто не отменял правила орфографии - читать ваши посты слегка неудобно!

Володимир:)

• Гість
« Reply #18 : 18 Жовтня 2011, 23:40:53 »
Як на другий - нормальний ніж.
На рахунок ескізу, скажу так, подобається - робіть і не звертайте уваги на думку інших (щодо дизайну і форм), а то зробите фіночку. Таких ножів я на форумі не пам’ятаю.
По самому ескізу порекондую:
 - горбик на спинці рукоятки ближче до центру рукоятки;
 - на другій підпальцевій виїмці заокругліть кут, якй знаходиться зразу за упором;
 - ширину підпальцевих виїмок розраховуйте 25мм. На ескізі розмірів не бачу;
 - вирізати форму рукоятки починайте з першої виїмки від клинка, кожну іншу пробуйте як лежить в руці;
Знетерпінням чекаю результату, успіхів!
    (__3)

Offline СЕРГІЙ999

• Активный участник
« Reply #19 : 19 Жовтня 2011, 08:02:32 »
я з вами згіден Володимир:) на форкмі таких ножів небуло.на форому ножі які я бачив неспорю робота виконана гарно все ідеально але форми клинків майже всі однакові міняється тікі руківя і марки сталі, хоча теж бачив і унікальні роботи. а хочеться попробувать щось нетаке як всі. і на рахунок другої виямки треба попробувати перемалювати побачу як воно буде. як зроблю обовязково покажу. (в мене чомусь смайли не ставляться.)

Offline Воля

• Эксперт
  • Розташування: Глухів
« Reply #20 : 19 Жовтня 2011, 08:27:02 »

... але форми клинків майже всі однакові міняється тікі руківя і марки сталі,...... а хочеться попробувать щось нетаке як всі.
Мені здається,що нормальні люди ( не генії) від простого до складного переходять поступово ((.

Offline СЕРГІЙ999

• Активный участник
« Reply #21 : 19 Жовтня 2011, 09:55:31 »
невже він такий складний?

Володимир:)

• Гість
« Reply #22 : 19 Жовтня 2011, 10:02:40 »
Нічого складного не бачу, просто відрізаєм і зішліфовуєм від полоси все лишнє.
Єдине що брати потрібно не калену полосу, щоб не мучитись з отворам під штифти.

Грааль

• Гість
« Reply #23 : 19 Жовтня 2011, 10:42:43 »
Как для второго вполне нормально главное делайте! чем больше тем лучше.
Всему свое время.
 А вот эскиз очень даже хороший. Но нужно Вам покопатся здесь www.jayfisher.com И помните кольцо под палец это сложное дело, смотрите Фишера и дорабатывайте

Offline СЕРГІЙ999

• Активный участник
« Reply #24 : 31 Жовтня 2011, 20:36:42 »
Добрий вечір. ось перемалював свій ескіз із допомогою Грааль хотів би почути думки.