Arda2. У меня вообще твоих фоток не видно, так что с критикой подожди.
спробуйте так
http://io.com.ua/2180113я никого обидить не хотел, однотонные рукояти мне тоже нравятся, но в даном случае латунная проставка уже контрастирует, и глядя на третье фото (нож в ножнах) можно представить себе как бы выглядила рукоять с рогом или древесиной посветлее или даже потемнее
ніж робився під заказ, тому простата була як вимога, проставка вийшла сама, бо не вистачило одного куска капу, і не було інших матеріалів. ТАй мені як автору "контрасність" ріже очі, не люблю і все...це попахує гламуром для мене(ІМХО).
формы для меня спорные .. и клинка, и рукояти.
- тяжело, что-то сказать.
Не подходит рукоять к этому клинку (рисовать "до" нужно было дольше).
форма клинка - теж по замовленню. а от руків"я сам розробляв(малював БАГАТО, але завершив все-одно цим.
Ряд замечаний.
Клинок. о форме говорить ничего не буду - на любителя. Но дично я бы острие по обуху спустил не под углом, а дугой.
форма така, бо за першоджерело бралась НКВ-шна фінка.
1. Спуски не от обуха, а грани нет. Зализана. Должна быть выведена четкая грань перехода спуск - плоскость клинка. Это дело наживное, но стремиться к этому нужно.
хм...може так як ви кажете і правельніше, але я хотів САМЕ так

2. Шлифовка плохая. Видны риски. То, что заполировал на войлоке - хорошо, но до этого нужно было вывести риски наждачкой или брусками с постепенно уменьшающимся зерном. И когда рисок не будет видно, можно полировать. А так получились заполированные риски. 
шліфувад ДО і ПІСЛЯ закалки, 60, 120,320,600, коли єлозив наждаком то вичищав наймілкіші подріпинки, і я реально більше їх не бачив коли завершив, але коли почав войлоком, то побачив всіх "заритих псів"

Рукоять. Напомнила мне сардельку. Гармонии с клинком нет. Безик хоть фоток и не увидел, а запереживал правильно. Рукоять сильно загнута вниз. Рано загнута. Нужно было делать изгиб ближе к навершию.
Руків"я спеціально такого дизайну, оскільки ніж не ХЗ, то "урізався" по параметру травмонебезпечного руків"я, але щоб рука не злітала на лезо, згиб якраз приходиться на центр лодоні, так що попадає в її "центр"(лодоні), і тому при кольочому ударі упор йде в лодонь а не на великий і квазівний малець! ( я двого мучився розробляючи цей дизайн, щоб добитись цього ефекту) підбальцеві впаденки біля больстера відкинув(по власній неприязні, і як на мене до цього клинка не йдуть вони(ІМХО))
Проставка там вообще не смотрится. Если хотел сделать именно с проставкой, нужно было ее сдвигать ближе к больстеру.
проставка вийшла саме на тому місці, бо тулив її якраз між двома кусками капу(інших не було), але я згодний що блище до больстера булоб красивіше, але вона виступає на руків"ї десь 0,5-1мм і коли береш в руку то якраз попадає знизу між безім"янним пальцем та мізинцем, додаючи ще ефекту упору при колущому ударі.
Кап красивый. Сдается мне, пропитывал на водяной бане. Не делай так в следующий раз на березовом капе. Если нечем пропитать, кроме льнянки, пропитай на холодную. Березовый кап лучше смотрится, когда он светлее, чем у тебя. А горячая льнянка очень темнит дерево. Кожа возле проставок и больстера придает вид какой-то неаккуратный.
кап просочувався нахолодну, темне вийшло само ??? ллянянку брав в аптеці(з вітамінками ;D ) шкіри біля проставки немає, то епоксидка

Фотки. Много и не очень хорошие. Мало света. Ракурсы неудобные. Надо меньше да лучше.
Ножны. В целом нормально. Кожа не очень. Не нужно было ее так глубоко прорезать - качество неважное. Шов ровнее. Сделай зубчатое колесо для разметки.
щодо фото - буду тренуватимусь ще (світла мало - день хмурний, лампа і "хвонарик" не домомогли

), а щодо ножн: розмічав колесиком з зубчиками, з старих часів, але шило - дура, нитка навхрест - теж, так вийшло, хоча по ідеї мало бути рівно

Щодо прорізів - експерементував, не сподобалось, слідуючий раз буду тіснити.
Здається все виправдався ;D