Автор Тема: Долгожданный интеграл  (Прочитано 38184 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline John

• Старожил
  • Розташування: Заставки Красилів Хмельницький
  • люблю любити
Re: Долгожданный интеграл
« Reply #175 : 28 Лютого 2012, 22:32:12 »
 Не хотів я показувати заготовку,бо вид у неї ужасний,поржавіла за роки,але куди діватись,мушу
Доробляти його не буду,бо зараз бачу ряд дизайнерських помилок,а робити щоб робити не хочу. (С)Bazknives .

Якщо не будеш доробляти: чи продається ?. Якщо: Так, то озвуч ціну за негартований, та якщо загартуєш  =).
  Звісно за мною бронь 8-).
« Останнє редагування: 28 Лютого 2012, 22:36:10 від John »
Не потрібно побоюватися кінця свого життя, потрібно боятися того, що воно так ніколи і не почнеться.

Offline YVM

• Эксперт
  • Розташування: Киев
« Reply #176 : 28 Лютого 2012, 22:38:10 »
На біса такий ніж? Під скло/в шухляду - хай лежить?
Про рівень забув? (=

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
  • Розташування: Дніпро
    • НОЖиК
« Reply #177 : 28 Лютого 2012, 22:40:08 »
А.. Еге ж, ото ж... Пальці буду закручувати, навіть на ногах....  :D

2John - Вибачте хлопці, але скажу прямо - загартувати таку заготовку без сумних наслідків неможливо
Гадаєте чому декілька місяців моя підготовка була? Саме тому - НЕМОЖЛИВО, шукав варіанти. Як бачите - знайшов.
Але вірити, чи ні - то вже ваша справа. Можете набивати шишаки власноруч  {))}

Доречі - тут вище було - "сталь так собі, не рівень", тощо. Ну так запитаю - а хто здатен надати заготовку з "модної" сталі завтовшки 25-30 мм? Ась?  ;)
"Я зранку випив самогону - бо в світі справедливості нема.."

Offline John

• Старожил
  • люблю любити
« Reply #178 : 28 Лютого 2012, 22:43:41 »
 Хочу почути ціну за дизайнерську помилку  8-).
Не потрібно побоюватися кінця свого життя, потрібно боятися того, що воно так ніколи і не почнеться.

Offline Ches

• Старожил
  • Розташування: Славутич-Киев, сейчас Чернигов
« Reply #179 : 28 Лютого 2012, 22:44:18 »
а хто здатен надати заготовку з "модної" сталі завтовшки 25-30 мм? Ась?  ;)

Дык понятно, что это было определяющим фактором. Но тот факт, что ты со своими возможностями не нашел ничего интереснее - внушает. {dr}
Я самый добрый человек на свете. Если найдется кто-то добрее, я убью его и опять стану самым добрым!

Offline YVM

• Эксперт
  • Розташування: Киев
« Reply #180 : 28 Лютого 2012, 22:46:57 »
Не правильно ты, дядя Федор презерватив одеваешь, надо пупырышками во внутрь, так приятней будет. {gig}

Offline Bazknives

• Бывалый
  • Розташування: СASTELLON
« Reply #181 : 28 Лютого 2012, 23:16:48 »

Доречі - тут вище було - "сталь так собі, не рівень", тощо. Ну так запитаю - а хто здатен надати заготовку з "модної" сталі завтовшки 25-30 мм? Ась?  ;)
Може зря влажу,але не можу втерпіти,навіщо заготовка 25-30мм? тільки не на перед прошу,не сприймайти в штики,а поясніть.

Зуб збивати однозначно не треба,прийде людина,і купить ,і взагалі переробляти дурна привичка,завжди можна зробити новий ніж врахувавши помилки попереднього

« Останнє редагування: 28 Лютого 2012, 23:20:26 від Bazknives »

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #182 : 28 Лютого 2012, 23:22:19 »
Ніяких штиків - пояснюю.
Існуючий (готовий) інтеграл завширшки по металу - 20 мм.
Задля максимального знаття внутрішніх напружень при закалці і для запасу на обробку має бути додаткових 3-5 мм.
Про 30 я може й загнув, але в теоретичного клієнта можуть бути всілякі побажання  8-)

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #183 : 28 Лютого 2012, 23:25:02 »
уб збивати однозначно не треба
переробляти дурна привичка
завжди можна зробити новий ніж врахувавши помилки попереднього
Тут - одні плюси

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Розташування: Іршанськ
  • Героям Слава
« Reply #184 : 28 Лютого 2012, 23:42:11 »
Когда выясним - что будем делать с вруном?
А є хоч хтось, хто може дорікнути Jericho в тому, що він сказав неправду?
Не сперечайтеся з росіянами. Ті, у кого є совість - самі все розуміють. Решта вже зробили свій вибір.

Нехай лани широкополі і Дніпро, і кручі стануть вам поперек горла, москалі @бучі.

"Русский мир"- це коли тебе п@здять мусора та гопники, а боятися потрібно НАТО.

Offline Bazknives

• Бывалый
« Reply #185 : 28 Лютого 2012, 23:49:14 »

Існуючий (готовий) інтеграл завширшки по металу - 20 мм.
Задля максимального знаття внутрішніх напружень при закалці і для запасу на обробку має бути додаткових 3-5 мм.
Про 30 я може й загнув, але в теоретичного клієнта можуть бути всілякі побажання  8-)
Не повчаю,а даю дружню пораду.
Інтеграли ручної  роботи  зазвичай мають товщину до 15мм,принаймі більшість тих що я тримав в руках.
Якщо є такі проблеми з гартуванням,я можу допомогти,всі з тих кого я знаю гартують вже готові інтеграли в печах з захищеною атмосферою,є такі що навіть виводять клинок тисячкою і потім калять,я і сам так робив,коли калив на фабриці.
Якщо не довіряєте мені,то тут є фабрики які гартують з гарантією,правда трохи коштує,але на інтегралі собі можна це позволити.

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Героям Слава
« Reply #186 : 28 Лютого 2012, 23:54:15 »
Василю, а який відсоток залишкового аустеніту в загартованих тобою заготовках? Я  задумуюся про термообробку в Європі. {dr} 8-)
Не сперечайтеся з росіянами. Ті, у кого є совість - самі все розуміють. Решта вже зробили свій вибір.

Нехай лани широкополі і Дніпро, і кручі стануть вам поперек горла, москалі @бучі.

Offline Bazknives

• Бывалый
« Reply #187 : 29 Лютого 2012, 00:11:08 »
Якщо на сталі Д-2 використовую мінус і навіть без нього  правильно робити високі відпуска можна вийти в 3-4 відсотки і менше ,правда якщо це потрібно.
На даний момент вивчаю М390,там не все так однозначно,гартуванням по технології яка є в неті перетворення ідуть дуже туго,треба шаманити.
leoyas
Якщо ти думаєш що тільки ти маєш доступ до літератури,то дуже сильно помиляєшся,я також читаю книжки,дружу з грамотними людьми,і плюс до всього калю як мінімум раз в тиждень на протязі як мініму трьох років,так що ти помиляєшся коли думаєш щ я неможу аустеніту від мартенситу відрізнити.

« Останнє редагування: 29 Лютого 2012, 00:20:01 від Bazknives »

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Героям Слава
« Reply #188 : 29 Лютого 2012, 01:16:54 »
Якщо ти думаєш що тільки ти маєш доступ до літератури,то дуже сильно помиляєшся,я також читаю книжки,дружу з грамотними людьми,і плюс до всього калю як мінімум раз в тиждень на протязі як мініму трьох років,так що ти помиляєшся коли думаєш
Василю, я ніколи, нічого не думаю просто, аби думати, й аби гнати. Ти що вирішив, що я тебе до мишоловки заганятиму? Пф-ф-ф-ф-ф--ф, ну ти даєш!...
Відсоток залишкового аустеніту в заготовках після гартування цікавить тому, що я хочу наблизитися до рівня термічної обробки провідних майстрів, от і випитую. А що ти щось приховуєш?
ти помиляєшся коли думаєш що я неможу аустеніту від мартенситу відрізнити.
Я в це вірю, просто мені цікаво чи потрібна обробка холодом, чи можна й так обійтися?
Ти ж говорив, що готовий ділитися досвідом...
« Останнє редагування: 29 Лютого 2012, 01:20:33 від leoyas »

Offline Bazknives

• Бывалый
« Reply #189 : 29 Лютого 2012, 01:54:22 »
Провідні майстри,принаймі з тих що я знаю особисто вже давно не заморочуються термічним обробітком,а відпраляють калити на фабрику.Так роблять Італійці ,Французи і Німці принаймі більшість тиз кого я знаю.Зазвичай магазин який продає сталь рекомендує цех де можуть загартувати клинок,і навіть самі приймають клинки на закалку.
Бекер наприклад закінчує ніж наждачкою 1000 гріт,і відправляє на закалку вказавши марку сталі,і твердість яку хоче,клинок йому повертають з сертифікатом твердості.
Так що Льоня я гартую сам тільки тому,що мені це інтерсно,а надоїсть буду відправляти на фабрику,і повірь гартують там здетільшого професіонали в прекрасних умовах.
В Альбасете  на Індуальсі  бригадир в цеху гартує на протязі більш як 30 років і в основному 420 і 440 сталі,думаю за цей час опиту у нього набралось дуже і дуже багато,принаймі там я почепнув дуже багато  дуже корисних речей.

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Героям Слава
« Reply #190 : 29 Лютого 2012, 02:04:44 »
можна вийти в 3-4 відсотки і менше ,правда якщо це потрібно.
Потрібно, Василю,дуже потрібно. Мені це потрібно для того, щоб довести, що оте все фабричне гартування в одну фіртку програє нашій нещасній, в кущах кованій Х12МФ.
Про твоє гартування нічого не скажу не мацав(а хочеться), а от фабрики ті, гішпанськи таки доведеться попустити, вибачай, друже {sm}
« Останнє редагування: 29 Лютого 2012, 02:13:02 від leoyas »

Offline Bizzy

• Раби до раю не попадуть
  • Эксперт
  • Розташування: Україна Одеса - Жари Польща
  • Я українець і пишаюсь цим
« Reply #191 : 29 Лютого 2012, 09:03:58 »

А в загалі є щось, в чому ти не був би кращим, найдосвідченішим та найграмотнішим !? "Кальщик"...  ;)
Прошу адміністрацію звернути увагу,я розцінюю цей пост як образу,і провокацію
Я не маю за мету ображати чи провакувати тебе, не та я людина.Мета мого поста була наступна: змусити тебе замислитись над тим що ти пишеш і як, над тоном яким ти висловлюєш свої думки, постійно видаючи це за аксіому. Чому? Бо мені, особисто, здається, що ти пишеш дуже зверхньо, безапеляційно та дуже часто безпідставно ( або, принаймні, з особистих уподобань та рівня твоїх знань та можливостей) іншими словами суб'єктивно.Помічав не раз за тобою як ти намагаєшся "вислизнути" з незручних до тебе запитань, то що...
"кальщик"- бо , тобі, як Українцю, треба б знати, що на твоїй рідній мові гартують , а не калят!

Як що це напружує тільки мене, я замовкну. Розвивати це питанню тут чи в будь якому іншому місці я не буду, я пояснив свою позицію. =)
2 Цинік - не напружуйся так - я мирний ;)

Offline John

• Старожил
  • люблю любити
« Reply #192 : 29 Лютого 2012, 09:35:41 »
 Ось і я кілька постів вище запитав, чи продається ? А відповіді немає.
 Василю це неповага, чи ти роздумуєш, чи не читаєш всі повідомлення ?  ((

Offline Bazknives

• Бывалый
« Reply #193 : 29 Лютого 2012, 10:22:06 »
Потрібно, Василю,дуже потрібно. Мені це потрібно для того, щоб довести, що оте все фабричне гартування в одну фіртку програє нашій нещасній, в кущах кованій Х12МФ.
Я не можу  зрозуміти,чим ти заморочуєшся?
Що таке Х12МФ? -  сталь яка являється аналогом Д-2 сталі,і яка була винайдена в тридцятих роках,і являється не дорогою сталлю на любителя,дуже мало майстрів в світі (не рахуючи СНГ)працюють з цією сталлю,другими словами то хочеш доказати те,що нікому нафіг не потрібно,і не інтересно.
В Росії зараз наблюдається бум на порошкові надсталі типу М390 і остальних,але це тільки тому,що їх там багато і вони рвуться один на перед другого в борьбі за ринок,і цей відгук доноситься до нас,але не розумію нам  навіщо це все.
Тут давно є продажі ці всі супер сталі,і нікого особо не інтересують,все іде своїм чередом,майстри  працюють з АТС-34  440с, 690 на класа люкс ставлять РВЛ-34,або спм 154,і ніхто не гонеться за надрезультатами,все іде розмірено і спокійно.
Не знаю я по іншому це все бачу.

Offline Bazknives

• Бывалый
« Reply #194 : 29 Лютого 2012, 10:24:20 »
Ось і я кілька постів вище запитав, чи продається ?
 Василю це неповага, чи ти роздумуєш, чи не читаєш всі повідомлення ?  ((
Ні про жодну не повагу не може бути речі,просто все на емоціях забуваю відповісти,відпишусь в лічку

Offline Bazknives

• Бывалый
« Reply #195 : 29 Лютого 2012, 10:41:06 »

Я не маю за мету ображати чи провакувати тебе, не та я людина.Мета мого поста була наступна: змусити тебе замислитись над тим що ти пишеш і як, над тоном яким ти висловлюєш свої думки, постійно видаючи це за аксіому. Чому? Бо мені, особисто, здається, що ти пишеш дуже зверхньо, безапеляційно та дуже часто безпідставно ( або, принаймні, з особистих уподобань та рівня твоїх знань та можливостей) іншими словами суб'єктивно.Помічав не раз за тобою як ти намагаєшся "вислизнути" з незручних до тебе запитань, то що...
"кальщик"- бо , тобі, як Українцю, треба б знати, що на твоїй рідній мові гартують , а не калят!
А може проблема в іншому?може всеж таки національний звір турбує?.Заміть я в цій темі несказав нічого лишнього,і висловив тільки свою думку,так як рахую що є на форумі люди котрим вона інтересна,і приходять на форум щоб поспілкуватись і щось почерпнути,а не шукають на чому мене підловити і звинуватити в зверхності,чи в чомусь іншому.
Все що я пишу тільки з одною метою допомоготи,і не більше,а як сприймати мої слова справа особиста кожного.
Так сталось що мені посчастило тримати в житті більш як сто інтегралів ручної роботи,бачив я їх вживу,спілкувався з майстрами які їх робили,тому і вирішив прийняти участь у цьому обговоренні ,так як впевнений що є багато людей які не шукають в моїх словах інтонацій і всього остального.
Що стосується мене як Українця,ти не переживай в мене все в порядку,а от тебе я б хотів задати запитання,якою мовою ти спілкуєшся в побуті,з друзями в населеному пункті де ти живеш?чи завжди ти такий Українець і на своїй землі не піддаєшся впливу і твердо всюди розмовляєш українською мовою?якщо ні то робити мені такі зауваження ти немаєш морального права.

Offline ярослав

• Эксперт
  • Розташування: Рівненська обл., м.Костопіль.
  • МОРГ – место отдыха разочарованных граждан.
    • Мій сайт.
« Reply #196 : 29 Лютого 2012, 11:23:31 »
За роботу респект  {_11}  , не кожен рветься до складного. Виконання  {dr} Від Феса більшого очікував  ((

Варто підняти цікаву темку,  спочатку всі пофукають, та поплюють,  але через деякий  час  з"являються перші результати.

а от фабрики ті, гішпанськи таки доведеться попустити, вибачай, друже {sm}
Льоня,  тобі самому не смішно?  :)

Оці клинки після фабричної ТО.  Твердість  на рикасо написана. Сталь наша 95х18.
Ріжуть  дуже злостно.  На рівні  терміченої  у нас х12мф.  Наблизишся до таких показників -  десь здибаємось, порівняємо.

Далі:
х12мф наща,  термічена на фабриці для експерименту та взірця. Твердість написана

А от такі маніпуляції  поки  кінчика не відломав,  робив десь раз 8 може більше.

Ну і прошу зауважити, що то є стабільний рівень. Не одноразовий результат.

Друже Леонід,  замість того щоб кричати і про щось грозитись.  Краще давай свій рівень підіймати.  (__3)

Polly

• Гість
« Reply #197 : 29 Лютого 2012, 11:27:13 »
Що таке Х12МФ? -  сталь яка являється аналогом Д-2 сталі,і яка була винайдена в тридцятих роках,і являється не дорогою сталлю на любителя,дуже мало майстрів в світі (не рахуючи СНГ)працюють з цією сталлю,другими словами то хочеш доказати те,що нікому нафіг не потрібно,і не інтересно.

Щось, я не зрозумів... Мало західних майстрів працюють з Д2 !!!??? і мало фірм випускає ножі саме з Д2 ??? і тоді чьому саме ножі з Д2 найчастіше коштують дорожче за ножі з 440С або інколи й 154 см... Здається у Дозьєра більщість ножів саме з Д2.
І чьому Д2 є сталлю на "любителя"? і в порівнянні з чим вона є не дорогою - з ZDP-189 ?

Altyn_inox

• Гість
« Reply #198 : 29 Лютого 2012, 11:32:39 »
2Bazknives:
Цитувати
гартують вже готові інтеграли в печах з захищеною атмосферою
А який газ для гартування використовують?

Offline Bazknives

• Бывалый
« Reply #199 : 29 Лютого 2012, 12:10:28 »
в порівнянні з чим вона є не дорогою - з ZDP-189 ?
З популярними сталями які викроистовують на ножах ручної роботи,тобто АТS-34,RWL--34,СPМ 154,154СМ,440V,420V і так дальше
ZDP-189 не є популярною на ножах ручної поботи.
Здається у Дозьєра більщість ножів саме з Д2.
Ножі Дозієра з цієї сталі коштують 200-300 доларів,з спм154 1200,чи не так?

А який газ для гартування використовують?
Не знаю,я не задавав це питання,буду, обов"язково спитаю,але знаю точно що можна використовувати Аргон.