Доброго здоров'я шановним форумчанам!

Навздогін до свого
першого посту я би хотів розказати про свій САМИЙ перший, точніше - нульовий ніж, якого я зробив понад 20 років назад.
Звісно, перед ним було ще декілька ужоснахів, але фото їх історія не вберегла

, Можливо, це й до кращого?

.
Ніж зроблений за допомогою ручного точила

(що таке електроточило, чи ба - гріндер!!!

- я навіть і не знав

), звичайних (хоча ні - совітських

) напільніків, наждачного паперу та двох заклепок. Людину, яка пройшла уроки праці в радянській школі, назвати напільнік звичайним українським словом "терпуг" якось язик не повертається ...

- дається взнаки тотальне зросійщення...
Так от...
Матеріал, з якого зроблено клинок - то це "випускний клапан від ЗІЛа", відковану полоску якого мені подарував знайомий дядько. Що то за метал - форумчани, особливо з досвідом, мауть назвуть точніше. Робота проводилась на ручному точилі (напільнік метал майже не бере). Зведення в нуль. Про інші типи зведення - я 20 років назад навіть і не знав

. Тоді не те, що сайту ножеманів, але загалом ніякої літератури не було про цю справу.... Так, що дід розказав, те я й робив...
Руків'я зроблено з двох пластин вініпласту - тоді, понад 20 років назад, я в був певен, що при певній обробці (на войлочному крузі + машинне масло) - даний матеріал досить цікаво імітуватиме слонячу кістку

.
Форму руків'я я хотів зробити не просту, а якусь зарозумілу

- так, щоб позайматись "сексом" заради процесу

. Тому, взявши за зразок узбецький пчак, який я знайшов на якомусь малюнку та взявши в руки тригранний "напільнік" - в результі декількоденної праці вийшов ось такий ножик, що на фото нижче.
Пластини заклепані звичаними алюмінієвими заклепками. Про піхви - навіть показувати не буду, бо дуже соромно

, але тоді, понад 20 років назад, для 17-річного пацана - це було нормально - шкіра з маминого зимового чобота та звичайні нитки.
Тепер трохи фоток... Прошу вибачення в шановного товариства за якість, але знімав старою мобілою, тому про якість - вибачайте

. Головне, так би мовити, зробити екскурсі в історію...
P.S. Але ніж, як і 20 років назад - постійни помічник на рибалках, у поході та на виїздах на природу, шашликах - як же без них?

Тепер - пару страшних фоток