Автор Тема: Мисливець  (Прочитано 3295 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline VV-Lviv

• Местный
  • Розташування: м. Львів
  • ми самі не знаємо на що ми здатні...
Мисливець
« : 26 Липня 2012, 22:53:03 »
Нещодавно закінчив ще одного ножа  =), вирішив назвати його мисливець. Сухі цифри і факти:
клинок - дамаск від Тохи, точна кількість шарів мені невідома, твердість також сказати важко, десь мабуть 56 - 59 НRC, але один його клинок (той що був в темі "Вістун" вже досить тривалий час мені служить вірою і правдою в походах в Карпати, в побуті, і т. д. і т. п. - різ досить агресивний, заточку тримає, РК не викрошується  {_11}). Довжина - 115 мм, ширина 25 мм, клин від обуха, не заточений.
Загальна довжина 210 мм.
Руківя - морений дуб, нержавійка, пін, покрито данішом, поки без карнауби, на фотках вийшов блискучий, як котячі ...  (_23) вживу не так блистить, і добре, що не блистить, все ж таки мисливець...
Піхви - шкіра з твердою проставкою, гідрофобна пропитка.
Монтаж всадний на епоксидку.

Ніж не робився для піддівання ним каналізаційних люків, рубки кісток, строгання цвяхів  {_17}, з іншими притаманними йому завданнями думаю справиться на ура  ;).
З плюсів - руківя вийшло вдале, бо в руці сидить комфортно, в піхвах надійно фіксується, непогане балнсування (десь на рівні підпальцевої виїмки, чуть зміщено в сторону тильника).
З мінусів - є дрібні косяки, може потягнути на "холодняк", бо є підпальцева виїмка (більше 5 мм) і довжина клинка більше 90 мм.
За фотки дуже не сваріться, сам знаю що  {smelly}.

Offline tapir

• Бывший.
  • Эксперт
  • Розташування: г Сумы
    • http://tapir.ucoz.ru/photo/
Re: Мисливець
« Reply #1 : 26 Липня 2012, 23:23:12 »
Отличная работа.

Joker

• Гість
« Reply #2 : 26 Липня 2012, 23:31:37 »
Понравился  8-) хороший нож. А чехольчик не очень  {no} , разрез портит картину, а без него не как обойтись нельзя было?
У Тохи хорошие клиночки  {y} и ножи с ними ходят хорошо! (Клеймо стал правильно ставить, молодчина  {_14} )
« Останнє редагування: 26 Липня 2012, 23:35:08 від Joker »

Offline VV-Lviv

• Местный
« Reply #3 : 26 Липня 2012, 23:36:45 »
Щоб обійтись без розрізу тре було цілоком перешивати піхви  (_23), Хотів зробити їх доволі тугими, щоб ніж не бовтався і перестарався  {_18}. Навіть не сперечаюсь, що без розрізу було б краще, залишив так як є тому що шкіра закінилась, а на нову не хотів чекати, та й ніж якраз плотно сів в піхви, тому вирішив не переробляти..., забув дописати, больстер припаяний...

Joker

• Гість
« Reply #4 : 27 Липня 2012, 00:06:25 »
Так может вырез надо было более сампатичный сделать, как то по форме буквы "омега " только вытянутой в низ, а то не солидно к такому ножу - чехол с "трещеной"  :D
А то что больстер паяный, это видно  ;)

Offline Воля

• Эксперт
  • Розташування: Глухів
« Reply #5 : 27 Липня 2012, 01:45:27 »
По данішу можна пройтись мусліновим кругом з білою пастою 8-), больстер паяний-Бог з ним, торці на піхвах і на підвісі окультурити, пін завеликий. Все ІМХО ((

Offline Cynic

• Эксперт
  • Розташування: Днепр
  • Nihil habeo, nihil curo.
« Reply #6 : 27 Липня 2012, 05:55:24 »
різ досить агресивний, заточку тримає, РК не викрошується  {_11}). Довжина - 115 мм, ширина 25 мм, клин від обуха, не заточений.
Стоп, стоп, стоп... (_19)
Так "заточку тримає" или "не заточений"?  (_19)

поки без карнауби, на фотках вийшов блискучий, як котячі ...
Ну и на ему карнауба, если и так блестит как? {gig}
(Это, (полировка дерева, а не намазывание его помадой) - отдельная тема, кстати...)

За фотки дуже не сваріться, сам знаю що  {smelly}.
К фото претензий не имею. =)
Не откладывай на завтра то, что можно вообще не делать!

Offline Garun

• Старожил
  • Розташування: Украина. Владимир - Волынский
  • Дорогу одолеет идущий.
« Reply #7 : 27 Липня 2012, 08:55:57 »
Толковый, немного ножны подгуляли. Непонятен разрез у устья, хотя есть версия что рукоять не входила. Поэтому пришлось разрезать, угадал? Ну и торцы слабенько или точнее сказать, вообще не обработаны.

Offline VV-Lviv

• Местный
« Reply #8 : 27 Липня 2012, 09:06:25 »
to Cynic:  "різ агресивний і РК не викрошується" то я про попередній клинок від Тохи  8-)
to Garun: угу, з розрізов вгадали, хотів доволі тугими зробити піхви, перестарався  (_23), та й взагалі не небита в мене ще рука до роботи з шкірою  {mem}

Offline serg_if

• Эксперт
  • Розташування: Станіславів
    • мої роботи
« Reply #9 : 27 Липня 2012, 10:17:24 »
Має право бути, але чіткості не вистачає  :)
"Мы рождаемся со вдохом, на выдохе - умираем. Остальное - дело техники... Нет! Вдох - и мы приходим в этот свет голыми, выдох - и мы уходим ни с чем. А все что между - это творчество!"  из х/ф "Буча в Гуче"

Offline Garun

• Старожил
  • Розташування: Украина. Владимир - Волынский
  • Дорогу одолеет идущий.
« Reply #10 : 27 Липня 2012, 10:41:51 »
тугими зробити піхви, перестарався

Я також цим іноді страждаю, тоді роблю так: - піхви замочую у теплій воді, ніж обгортаю тонкою плівкою і малярним скотчем. А тоді з силою заганяю його в піхви і так сушу.

Offline Бойко

• Эксперт
  • Розташування: м. Суми
  • Я український націоналіст і пишаюсь цим
« Reply #11 : 28 Липня 2012, 16:56:53 »
Трохи горбик завеликий, і на підпальцевій радіус ближче до больстера треба. Проставка дуже оживила.
З щитом, або на щиті.

Offline tapir

• Бывший.
  • Эксперт
  • Розташування: г Сумы
    • http://tapir.ucoz.ru/photo/
« Reply #12 : 02 Серпня 2012, 00:00:17 »
Травить надо в ХЖ мин 30, проявится рисунок.

Offline Cynic

• Эксперт
  • Розташування: Днепр
  • Nihil habeo, nihil curo.
« Reply #13 : 02 Серпня 2012, 00:42:33 »
Во-первых: не "надо", а "можно".
Во-вторых: за "30 мин" в ХЖ хз какой концентрации может случиться от "лёгкой мышастости" до "одни уши останутся". {_18}
Не откладывай на завтра то, что можно вообще не делать!

Rocket1989

• Гість
« Reply #14 : 02 Серпня 2012, 23:20:00 »
Красиво получилось, очень даже. Любуюсь рукоятью, и красивым рисунком дамаска  (_22)