Найпростіший спосіб перевірки шахрая на Слендо - попросити надати додаткові, більш детальні фото товару (цієї ж сверлилки, для прикладу, дивно, що вона ще висить у продажу).
Якщо людина відмовляється під різними підставами (нема фотика в даний момент, нема як під"їхати, то товар десь там на складі, чи в селі) то це вже тривожний симптом.
Накладною оплатою, тим більше верстат, відправляти ніхто не схоче 99.99%, або захоче передоплату доставки в два боки, а це буде немала сума і влетіти на неї теж не хочеться нікому.
До речі, в мене є пропозиція: об"єднатися форумчанам, які зареєстровані на Слендо і більш активно протистояти шахраям, яких там досить.
Я час від часу моніторю пропозиції по ноутбуках, по електроінструменту і по велосипедах.
Шахраїв вже виявив біля 5-6 чоловік.
Але проблема в тому, що коли ти відправляєш скаргу до адміністрації Слендо, то там не спішать реагувати на одиночну скаргу, а чекають більше скарг і вже тоді видаляють акаунт шахрая.
Один такий виклав на продаж ноутбуки по чудових цінах і цілий тиждень дурив людей (я його розпізнав завдяки переписці і спілкуванню по телефону, а потім знайшов аналогічний лот на барахолці в Росії, де він стирив все: і фотки і опис ноута).
Поскаржився адміністрації (там є кнопочка для цієї дії) і що думаєте?
Акаунт шахрая видалили лише через 5 днів.
Можна тільки уявити скількох він міг встигнути обдурити, взявши передоплату за неіснуючий товар.
Тому: пропоную об"єднатися і, у випадку виявлення таких "товаришів" на Слендо, відразу виставляти тут посилання на такий лот і відсилати масово скарги в адміністрацію.
Можна навіть було б виділити для цього окрему тему, а можна було б і тут повідомляти.