Автор Тема: булатные на кухню.  (Прочитано 6188 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline serg_if

• Эксперт
  • Розташування: Станіславів
    • мої роботи
Re: булатные на кухню.
« Reply #25 : 06 Березня 2013, 09:51:02 »
но стоит теперь вопрос чем пропитать кожу которую я снова буду ставить между бронзой и деревом?Из арсенала имею лишь льняное масло да даниш...
Валера, дай свої реквізити, я тобі відправлю трохи нормальних матеріалів - фібри, різних шматків для проставок. Не став шкіру, путнього нічого не вийде... нормальні залізяки робиш, шкода їх от-так переводити.
"Мы рождаемся со вдохом, на выдохе - умираем. Остальное - дело техники... Нет! Вдох - и мы приходим в этот свет голыми, выдох - и мы уходим ни с чем. А все что между - это творчество!"  из х/ф "Буча в Гуче"

Offline Сытник Дмитрий

• Бывалый
  • Розташування: Нововолынск
« Reply #26 : 06 Березня 2013, 10:55:07 »
' Не став шкіру, путнього нічого не вийде." Не согласен, множество ножей имеют рукояти с кожей, или даже полностью из кожи, те же Рендолл или Скегель, весь вопрос как правильно это сделать.

Offline serg_if

• Эксперт
  • Розташування: Станіславів
    • мої роботи
« Reply #27 : 06 Березня 2013, 14:38:48 »
Набірне шкіряне руків"я і шкіряна проставка між між больстером і дерев"яним руків"ям - трохи різні речі.
"Мы рождаемся со вдохом, на выдохе - умираем. Остальное - дело техники... Нет! Вдох - и мы приходим в этот свет голыми, выдох - и мы уходим ни с чем. А все что между - это творчество!"  из х/ф "Буча в Гуче"

Joker

• Гість
« Reply #28 : 07 Березня 2013, 18:15:02 »
Даже полностью наборная из кожи , со временем усыхает  8-) , мне уже несколько ножей приносили чтоб поправить ,благо тыльники на резьбе . Причём прошу заметить ножи фирменные , чем были пропитаны ХЗ .

Offline tapir

• Бывший.
  • Эксперт
  • Розташування: г Сумы
    • http://tapir.ucoz.ru/photo/
« Reply #29 : 07 Березня 2013, 22:55:22 »
Оставьте кожу кочевникам.Полно материалов.

Rocket1989

• Гість
« Reply #30 : 07 Березня 2013, 23:24:04 »
Вон Олег Миловидов так же поначалу... клинки отменные а рукоять на тяп-ляп, форумчан послушал и стал уделять больше внимания клинкам уделять. Ножи преобразились моментально. А такой булат стоит того чтобы ему нечто достойное оформить да и на кухню будет приятнее (_)

Offline valera

• Активный участник
  • Розташування: Украина Черкасская обл. г. Смела
« Reply #31 : 08 Березня 2013, 00:13:21 »
Я со своим булатом ещё не разобрался.....Много непоняток...А одевать клин научиться хочу.Но времени нехватает катастрофически.По вечерам, после роботы многое ли успееш.Да и за месяц не научишся, и за два.Но и вода камни точит. {tnx}

Offline Бойко

• Эксперт
  • Розташування: м. Суми
  • Я український націоналіст і пишаюсь цим
« Reply #32 : 03 Квітня 2013, 20:31:19 »
Вставлю 5 копійок.
Більший кухонник з ще одним ножем зараз в мене, просили переробити руків"я. Зроблено на "от*бись", вибачає хай вже автор - на дереві маса припалів від наждачки і все таке. Почав я з меншого, побачив на ньому кілька мікротріщин, мікросколи на РК і помітив що кут підводу коли б не 50 градусів. Переточив на 40, точиться нормально, набирає хорошу гостроту, по передпліччю і паперу досить агресивно шмаляє, але постругавши дощечку побачив що РК сиплеться. Пошкрябав впоперек по торцю волокон дерев"яного бруска - тим більше. Спробував по склу - його не чіпляє.
Кухонник показав приблизно таке ж, але він чіпляє скло невеликою ділянкою що ближче до кінчика і на цій ділянці і до самого кінчика (5-6 см.) не сиплеться, або ж неозброєним оком непомітно. Точиться теж нормально, бриє з відскоком волосся, скручену газету (не на дошці, в руках) ріже агресивно, але вже тут з"являються травми РК. Переточив і давай м"ясо різати, 20 кг. розрізав на шматки в півкулака - втрата гостроти досить помітна. А от в плані корозії на диво порадував - і яблука потім різав, картоплю - витер і хоч би що.
Я сторона абсолютно не зацікавлена, але маємо те, що маємо, мабуть про це все ж треба говорити.
Не знаю як інші зразки булату Валери, а ці я б особисто для себе не хотів. Поїду ще з ними до Шевченка, знаю його таке цікавить, може й він щось скаже.
З щитом, або на щиті.