Автор Тема: Робимо циклон  (Прочитано 7251 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Toxa

• Местный
  • Розташування: Лохвиця
Робимо циклон
« : 16 Квітня 2013, 20:03:07 »
Зробив прототип "Циклону" для уловлювання пилу від гріндера і т.д.

Для тих кого цікавить ця тема читаємо уважно і розраховуємо розгортки тут:
http://kbplug.pp.ua/kuznja/ciklon/ciklon.htm
Відеоролік тут: http://youtu.be/67POMpjE6Zc
 =)
« Останнє редагування: 19 Серпня 2013, 09:29:16 від Cynic »

Offline pirotehnik

• Осваиваюсь
  • **
  • Розташування: Донецк
Re: Робимо циклон
« Reply #1 : 17 Квітня 2013, 21:38:12 »
Может я ошибаюсь,но данная конструкция будет вабрасывать пыль через вентилятор.С циклонами по работе часто имел дело-все они работали на нагнетание пыльного воздуха,тоесть вентилятор стоял до циклона,а не после.Смысл этой конструкции-воздух с пылью на входе в циклон получает вращательное движение,частицы пыли центробежноий силой отбрасывает к стенкам,скорость потока воздуха падает,пыль оседает ,а воздух уходит через центральную трубу.В данном случае на центральной трубе максимальное розрежение(скорость воздуха на входе в нее) и пыль засосет обратно в вентилятор.Если ошибаюсь-объясните где.

Offline ja)d.

• Эксперт
  • Розташування: Kyiv
  • Забанен навсегда
« Reply #2 : 17 Квітня 2013, 21:52:38 »
промислові циклони мають саме таке компонування в більшості випадків - вентилятор на виході. Думаю, об'єм повітря, що проганяється за одиницю часу, при встановленні вентиляторів на вході чи виході буде однаковий, а значить, швидкості теж в середині мають бути однакові, або, принаймні, різниці суттєвої не має бути.

До того ж, вентилятор на вході швидше відпрацює свій ресурс через гірші умови.

Мова – душа народу

Offline pirotehnik

• Осваиваюсь
  • **
  • Розташування: Донецк
« Reply #3 : 17 Квітня 2013, 22:17:16 »
Может ресурс вентилятора и уменьшится(что сомнительно если двигатель не обдувать воздухом с пылью),но при одно и томже объеме воздуха скорости потоков будут разные в разных частях циклона(разность гидравлическии сопротивлений из за изменения диаметра живого сечения) и включение вентилятора до или после циклона влияет на качество пылеудаления.А вообще если никому не мешает -пылюку на улицу без всяких заморочек,дещево и просто.

Offline Toxa

• Местный
« Reply #4 : 18 Квітня 2013, 09:01:11 »
Я чесно кажучи з циклонами не стикався, скачав пару брошур почитав. В вентилятор пилюка практично не попадає, долітають туди хібащо маленькі і легенькі частинки, відносно більші вгору не піднімаються. Можливо при надуві і краще було б, та технічно це реалізувать важко, в мене в циклоні дерев"яна тирса загорілася, коли я метал обробляв. Якщо на вході ставити вентилятор і пропускати пилюку через нього то він там не довго прослуже, бо летить не пилюка, а розжарені частинки металу, вони налипають на повітрязаборник, той який під гріндером, так само вони заліплять ту турбінку.

Можливо надув повітря ефективніший через те, що дути можна з більшим тиском, бо при розрідженні тиск максимум атмосферний. А якщо розглядати умовно то можна уявити, що в моєму випадку йде надув, всеодно атмосфера дує, це мабуть те саме, якби ми дули так як дує атмосфера а реальний тиск повітря над вихлопною трубою був менший (такий як під вентилятором)

Offline Shengur

• Местный
  • Розташування: Киевская обл. с.Стоянка
« Reply #5 : 18 Квітня 2013, 09:43:31 »
Такой отвод, скорее всего, будет малоэфективен, труба должна отводиться под уклоном иначе стальная стружка будет со временем собираться в трубе. А так же что далать со стружкой которая собирается сзади гриндера? Возвращается обратно по ленте по кругу?  {dr}

Offline Toxa

• Местный
« Reply #6 : 18 Квітня 2013, 14:33:01 »
Так пилосос тягне через трубу яку ми держимо в руках, а сам він стоїть на землі і труба не забивається. Якщо на трубу не налипне пил і не буде дуже важким то по горизонтальній трубі його вентилятор затягне в циклон, в крайньому випадку йоршиком можна прочистити.

Та пилюка яка не полетіла в циклон- полетіла в повітря її можна ловить магнітом, а можна не ловить.

На відеороліку я спробував показати як тягне циклон і скільки я ним всього наловив, якщо тієї пилюки мало то тоді дійсно він малоефективний.
 =)

skif68

• Гість
« Reply #7 : 18 Квітня 2013, 23:19:28 »
Неплохой циклон, только на выход вентилятора нужен фильтр тонкой очистки, например мешок из агроволокна. Ну или вывести выхлоп на улицу.

Offline Shengur

• Местный
« Reply #8 : 19 Квітня 2013, 14:31:00 »
Ясно. Только стружка с под гриндера сыпаться не хотит, собирается плотной шапкой, по этому вариант с фильтрующей сеткой не пойдет.

{tnx}

Offline Shengur

• Местный
« Reply #9 : 20 Квітня 2013, 21:57:31 »
Попробовал, вытяжка, то же, не совсем оно. Разве только под дерево.

Сергій

• Гість
« Reply #10 : 23 Квітня 2013, 00:11:06 »
    У пятницю простояв цілий день біля гріндера,   а в вечері здоровенні мішки під очима.  Думаю що це від пилюки,  в променях сонячних дуже добре побачив  пил навіть від стрічки 2500гріт.
вирішив також зробити собі циклон , цілий вечір штудірував інтернет по цій темі.
 Зранку проснувся від того що приснилось мені  ніби мотор від гріндера крутить ще й  вітрогонку для циклона, одразу ж замалював те що наснилось.

Сьогодні скупився всім необхідним

Але зробити як наснилось не вийшло,  бо треба ще помудрувати з вентилятором, та віссю для нього.
 Зробив так
.

Тут  відео

http://www.youtube.com/watch?v=URul6TU1l_s&feature=youtu.be

може хтось ще яку ідейку підкине?

Offline Toxa

• Местный
« Reply #11 : 23 Квітня 2013, 20:46:52 »
А що воно за вентилятор ото такий? Потужність яка в нього?

Сергій

• Гість
« Reply #12 : 23 Квітня 2013, 22:31:04 »
  Завтра гляну

Сергій

• Гість
« Reply #13 : 04 Травня 2013, 00:38:41 »
А що воно за вентилятор ото такий? Потужність яка в нього?

Offline Shengur

• Местный
« Reply #14 : 04 Травня 2013, 09:11:15 »
80 Вт.\  2450 об.
Вроде бы для вытяжки должно хватить с головой.

Offline vobler

• Эксперт
  • Розташування: г Сумы
  • Время создает нас
« Reply #15 : 04 Травня 2013, 13:05:04 »
Пылесос штука хорошая,но  он трубу сужать не нужно,для циклона есть такиеже,только крыльчатка у него сделана по другому.У этого будет налипать на крыльчатку,а она с алюминия,дисбаланс  получается и разнос .

doctor.virgin

• Гість
« Reply #16 : 04 Травня 2013, 23:11:27 »
... навіть від стрічки 2500гріт.
Можно по подробнее про ленту 2500 грит - где брали, что за фирма, что за абразив? ,С уважением.

Offline Vladyslav Chulan

• Эксперт
  • Розташування: Закарпатская обл.
« Reply #17 : 04 Травня 2013, 23:47:27 »
Я ще таку стрічку в 2500 не бачив.
А що нею робити ?

Сергій

• Гість
« Reply #18 : 05 Травня 2013, 00:02:32 »
 Вибачаюсь за неточність , найменша фракція стрічки якою користуюсь   3M Trizact  A6  P2000. Але в каталозі виробника є і  A3  P4000 гріт.
 Стрічки купую у Анатолія  050 380 22 75 (__3)

Offline Engineer

• Активный участник
  • Розташування: Николаев
« Reply #19 : 07 Травня 2013, 17:40:21 »
Не знаю, як на рахунок циклона, але вентилятори ви взяли низького тиску, (у пості Сергія, взагалі "канальник") на моє глибоке переконання для "пилососного" діла вони не придатні. Потужнність двигуна і величина "прокачки" повітря за хв. параметри не достатні, для ефективної роботи пилососа необхідно мати вентилятор високого, або хоча б середнього тиску.

Offline Toxa

• Местный
« Reply #20 : 07 Травня 2013, 19:06:32 »
Engineer такий як ви пишета я й хочу купити хоча б на 500 Вт. Якби знайшов за розумну ціну то купив би, правда незнаю де. Я розумію, що треба ще й тиск який може створювати вентилятор, а не тільки його продуктивність.

Фома

• Гість
« Reply #21 : 28 Вересня 2013, 14:31:48 »
таки хоча б на 500 Вт.
Для циклона нужен не осевой вентилятор, а улитка. В нете довольно часто встречается. Я себе такой поставил. Движок у него 370 вт. Но бывают разные.