Автор Тема: Тигровий кухонник  (Прочитано 8992 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

star-moon-

• Гість
Re: Тигровий кухонник
« Reply #25 : 19 Жовтня 2013, 21:38:35 »
Классный!!!! И я такой хочу )) Он продается?

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Розташування: Іршанськ
  • Героям Слава
« Reply #26 : 19 Жовтня 2013, 22:55:43 »
Як можна зробити підвід 0,05?
Я десь набренькав? Щось не зростається?
Не сперечайтеся з росіянами. Ті, у кого є совість - самі все розуміють. Решта вже зробили свій вибір.

Нехай лани широкополі і Дніпро, і кручі стануть вам поперек горла, москалі @бучі.

"Русский мир"- це коли тебе п@здять мусора та гопники, а боятися потрібно НАТО.

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Героям Слава
« Reply #27 : 19 Жовтня 2013, 22:57:24 »
Он продается?
Він вже продався :D
Не сперечайтеся з росіянами. Ті, у кого є совість - самі все розуміють. Решта вже зробили свій вибір.

Нехай лани широкополі і Дніпро, і кручі стануть вам поперек горла, москалі @бучі.

Offline maksimmasik

• Бывалый
  • Розташування: Кривой Рог
« Reply #28 : 19 Жовтня 2013, 23:00:49 »
 {_11}, впринципе, как всегда :D {_11} {_11}

Offline Cynic

• Эксперт
  • Розташування: Днепр
  • Nihil habeo, nihil curo.
« Reply #29 : 19 Жовтня 2013, 23:03:09 »
как всегда :D {_11} {_11}
По-моему: последняя пара работ = выход на новый уровень.
Не откладывай на завтра то, что можно вообще не делать!

star-moon-

• Гість
« Reply #30 : 19 Жовтня 2013, 23:05:13 »
Він вже продався [/quote]
Будем искать ))

Offline Oliver

• Эксперт
  • Розташування: Буковина. Вижниця
« Reply #31 : 19 Жовтня 2013, 23:07:07 »
???

Обух 2мм.  ширина клинка 30мм. підвод 0,05.  Виходить, клинок в районі РК тонкий як папір. По геометрії щось подібне до бритви опаски , але в два рази ширше. От я і питаюсь, як таке чудо зробити?

Про те, що і як таким ножем різати я не питаюсь, це нехай вирішує новий власник.
« Останнє редагування: 19 Жовтня 2013, 23:15:53 від Oliver »
З повагою, Олег.
Мій блог - http://oliverua.blogspot.com/

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Героям Слава
« Reply #32 : 19 Жовтня 2013, 23:35:03 »
???
А з чим попереднє питання було пов'язане? Чи я 0,05 вимірював?

Я так маштабно вважаю що там 0,05. Робив зведення в нуль, а скотч-брайт вседно його залиже і на кінці буде радіус. Я його вимірювати не маю наміру. Не нуль, але близько. Скільки йому відміряти? Ну я наміряв "оком" 5 сотих. От назначив такий діагноз: 5 сотих. Може там 1 десята, а може й дві..., далі у кожного своє ІМХО...і свій глазомір... Я когось обдурив? "ІМХО" не написав, тут каюсь...

А не пригорає тому, що від виведення спусків в 0,5 мм це нічим не відрізняється, та ж сама увага, той самий вплив абразиву, той самий нагрів, залишається лише врегулювати час його впливу...

Offline Oliver

• Эксперт
« Reply #33 : 19 Жовтня 2013, 23:50:51 »
Знаки питання я поставив, бо не зрозумів зміст ось цього твого питання:

Ти кажеш, що там можливо 0,1 або і 0,2, тобто точного заміру мікрометром ти не робив. Далі, при шліфовці підвід все рівно залінзувався, що ти також уточнюєш. Вийшла випукла лінза.
Я розумію, що в кожного свій глазомір, але міліметри у всіх однакові, (систему Сі ще ніхто не відмінив), і я прочитав те, що було написано: підвод 0,05мм
От мені і стало дуже цікаво як вивести прямий спуск шириною 30мм. від обуха в 2мм в підвод 0,05мм. щоб не залінзувати, щоб не перегріти, щоб зберегти цих 0,05мм. підводу по всій довжині досить довгого клинка. Це не спроба під..бнути, це дійсно цікаво, подумав, може якусь нову технологію винайшов.
Підвід 0,5 і 0,05 - то, згодися, "двє большиє разніци" в плані перегріву.
« Останнє редагування: 19 Жовтня 2013, 23:52:40 від Oliver »
З повагою, Олег.

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Героям Слава
« Reply #34 : 20 Жовтня 2013, 00:02:33 »
Робив зведення в нуль, а скотч-брайт вседно його залиже і на кінці буде радіус. Я його вимірювати не маю наміру.
Де, з якого місця, наскільки точно...?Буде там 0,03 - не відсуну, буде 0,1 - не скисну(просто побачу, що затовсто вже...). Для мене кухонник - спуски від обуха в нуль, і так завжди я його й робив. І цього разу так само. Без замірів на ріжучій кромці. Помилявся? Без питань! Я людина, можу і маю право помилятися, але я НЕ БРЕХУН!!!
А...!!!, не писати більше 0,05, якщо не впевнений і не міряв?!!! Гаразд. Більше не буду...
 =)

Offline Oliver

• Эксперт
« Reply #35 : 20 Жовтня 2013, 00:11:18 »
Льоня, навіщо ти так болісно сприймаєш? Ти десь побачив, що я намагаюсь тебе впіймати на брехні??? {_07}
Просто я така людина, що сприймаю всю інформацію буквально. Написано 0,05 - значить я розумію, що мікрометр покаже саме таку товщину підводу, от і все.

Я ще розумію, що можна вигнати такий підвід на фінці з обуха в 5мм і спуску шириною якихось 12-14мм. І то, впевнений, тільки на приспособі, з жорстким кріпленням і ціною досить серйозного гемору. Тому і здивували ці цифри при такій геометрії. Розумієш?
З повагою, Олег.

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Героям Слава
« Reply #36 : 20 Жовтня 2013, 00:17:23 »
як вивести прямий спуск шириною 30мм. від обуха в 2мм в підвод 0,05мм. щоб не залінзувати
А для чого його в даному випадку берегти від лінзування?

як вивести прямий спуск шириною 30мм. від обуха в 2мм в підвод 0,05мм. щоб не залінзувати
Так само, як і прямий спуск в 0,5мм.
Що саме цікаве, я його дуже хотів залінзувати. ДУЖЕ! А він, падла, прямим залишився. А щоб робив прямим, залінзував би... (_4) (_4) (_4)
От аж сміявся сьогодні, бля.  Прикладаю лінійку, а воно зазору не дає з боків, взагалі.

Повторюю:  підвод біля нуля, кромка залінзована скотч-брайтом. Є якісь думки з приводу діагнозу? Як таке назвати?
Я назвав так, як назвав. Не подобається? Немає питань, "есть такая буква в этом слове" або, правильніше, "нет такой буквы в этом слове".

Те що між "0" і "0,1", я назвав "0,05" - это косяк, я стратил..., "убейте меня"...
« Останнє редагування: 20 Жовтня 2013, 00:19:42 від leoyas »

Offline Oliver

• Эксперт
« Reply #37 : 20 Жовтня 2013, 00:28:44 »
  підвод біля нуля, кромка залінзована скотч-брайтом. Є якісь думки з приводу діагнозу? Як таке назвати?
Щоб назвати і виставити діагноз треба проміряти профіль клинка від РК до буха з інтервалом в міліметр - два. А ти вже ножа продав :( Нема вже що міряти {))}
Та Бог з ним, з профілем. Не бери в голову.  (__3)
Та й сприймати просте питання так досить агресивно не варто. Бля, хоч бери та й нічого не пиши, не питай. {mem}
« Останнє редагування: 20 Жовтня 2013, 00:31:40 від Oliver »
З повагою, Олег.

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Героям Слава
« Reply #38 : 20 Жовтня 2013, 00:52:02 »
Я ще розумію, що можна вигнати такий підвід на фінці з обуха в 5мм і спуску шириною якихось 12-14мм. І то, впевнений, тільки на приспособі, з жорстким кріпленням і ціною досить серйозного гемору. Тому і здивували ці цифри при такій геометрії. Розумієш?
Ні не розумію. Такий підвод я робив на самих перших кухонниках і зараз роблю. Він не однаковий по всіх довжині кромки, але це не надто помітно і я не знаю(не бачив) хто може зробити ідеально і, крім того, хотів би ще й побачити людину котра побачить, що зроблено ідеально. Особливо в кухоннику, де коливання на фоні нуля видніше аніж пара соток на фоні двох десятих(а зазвичай яких там двох...).
Не так воно там складно, як здається. Ідеально вивести кромку на всьому протязі в одну товщину - ПРОБЛЕМА. ВЕЛИЧЕЗНА ПРОБЛЕМА!!! Я поки що такого не можу, але вибач, друже, вивести в нуль(біля нуля, те що я називав 0,05 без мікрометра) від обуха при ширині 30мм, та хоч і 50мм(таке теж робив) - в чому проблема?!!! В межах певного допуску, але таки можливо.
В ЧОМУ ПРОБЛЕМА ВИВЕСТИ СПУСКИ І НЕ СПАЛИТИ?!!! Я її вбий не бачу {kh}. А знаєш чому? А тому що до підводу в 0,3 витрачаю на виведення спусів від обуха на клинку шириною в 30 мм і довжиною біля 200 мм разом з розміткою 15 хвилин максимум, а від 0,3 до "0,05" - ДВІ ГОДИНИ!!! Спина колом стає, але мусиш!  Там не притиснеш..., там стоїш і ялозиш без прижимів, ялозиш дві години щонайменше. От тому й не палиш кромку... і ножа я ще не відправив, лежить на підвіконні. І міряти можна що хочеш, при потребі, і в голову не брати не вийде. Імпульсивні люди(такі, як я) помирають рано, бо забагато сперечаються...
« Останнє редагування: 20 Жовтня 2013, 00:59:39 від leoyas »

Offline Oliver

• Эксперт
« Reply #39 : 20 Жовтня 2013, 00:59:41 »
Ну якщо лежить на підвіконні- то, якщо не важко звісно, проміряй мікрометром пліз товщину клинка в 1-2 -3 - 5 - 7 -15 - 20 -25мм в напрямку від РК до обуха.
« Останнє редагування: 20 Жовтня 2013, 01:04:08 від Oliver »
З повагою, Олег.

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Героям Слава
« Reply #40 : 20 Жовтня 2013, 01:14:20 »
Не важко, звісно. Візьму у колеги мікрометра, проміряю.

Offline Oliver

• Эксперт
« Reply #41 : 20 Жовтня 2013, 01:18:59 »
 {con} (__3) От спільними зусиллями і виставимо "діагноз".
З повагою, Олег.

poplavok

• Гість
« Reply #42 : 20 Жовтня 2013, 02:57:10 »
Для докторской колбасы - то что доктор прописал {_11}

Offline космос

• Эксперт
  • Розташування: Украина, Донецкая обл.
  • Все будет хорошо!
« Reply #43 : 20 Жовтня 2013, 11:06:29 »
Цитувати
последняя пара работ = выход на новый уровень.

абсолютно в точку
хороший Леня нож  {_11}

Цитувати
Імпульсивні люди(такі, як я) помирають рано, бо забагато сперечаються..

Леня- береги нервы....ты нам нужен живой  {_09} {))}
 (__3)
мои работы http://www.knife.com.ua/forum/index.php?board=561.0
канал
https://www.youtube.com/user/MsDtkbh/featured?disable_polymer=1
отзывы http://www.knife.com.ua/forum/index.php?topic=14606.0
Если вы не умеете радоваться  жизни, то вы старый пердун (с)

Offline Воля

• Эксперт
  • Розташування: Глухів
« Reply #44 : 20 Жовтня 2013, 16:39:43 »
Льоня, заспокойся. Краще лінію рікасо на обух не виводь :)

Offline Юрий

• Эксперт
  • Розташування: Мариуполь
« Reply #45 : 20 Жовтня 2013, 18:32:32 »
Леонид, кухонник просто пестня!  И вообще мне все твои кухонники нравятся, а этот возможно даже попытаюсь сплагиатить.  :D

Offline vobler

• Эксперт
  • Розташування: г Сумы
  • Время создает нас
« Reply #46 : 21 Жовтня 2013, 15:40:59 »
Красивая рукоять,приятная(правильная геометрия клинка),хорошее фото=хороший кухонник.