Автор Тема: Эбеновый и ореховый финны  (Прочитано 8258 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Розташування: Іршанськ
  • Героям Слава
Re: Эбеновый и ореховый финны
« Reply #25 : 13 Лютого 2014, 13:43:12 »
Це сталь Х14Г1МФТ. 2,4% вуглецю, 14% хрому, 0,8% молібдену, по 0,5% ванадію та титану.
Автор заготовки Андрій, я не буду по цій частині нічого пояснювати, у мене немає на це його згоди, захоче розкаже сам, а як ні, то має право, це його інтелектуальна власність. Таких клинків поки що лише два(буде ще декілька), на даний момент займаємося боротьбою з крихкістю(частково побороли, але ще не до кінця), один перед вами , другий у кума в гаражі сало ріже, крихкий занадто(його навіть не гартували він з від молотка видав 67 одиниць), брав його на тести до Києва, 400 різів зробив, але у нього кромка деградує сколами, банку консервів вскрив - на кромці пилка. Другий(цей, що в темі) набагато кращий, той хоч і відрізає менше, про те з крихкістю у нього зовсім інша пісня. Кромка тримає хвилю, хоча деякі моменти мене особисто ще не влаштовують, хочеться більшого. Потенціал у матеріала дуже високий. Спробую запихнути в ламінат, може тоді буде те, що потрібно.
Кується дуже важко, набагато важче за Р18 навіть (_4), а от обробляється десь на рівні з Х12МФ. Коли шліфувати починав думав "жаба цицьки дасть", але ні, сталь обробляється більш-менш нормально.
Будемо відпрацьовувати технологію далі, там видно буде...
Не сперечайтеся з росіянами. Ті, у кого є совість - самі все розуміють. Решта вже зробили свій вибір.

Нехай лани широкополі і Дніпро, і кручі стануть вам поперек горла, москалі @бучі.

"Русский мир"- це коли тебе п@здять мусора та гопники, а боятися потрібно НАТО.

Offline serg_if

• Эксперт
  • Розташування: Станіславів
    • мої роботи
« Reply #26 : 13 Лютого 2014, 14:23:12 »
Гарна парочка!
"Мы рождаемся со вдохом, на выдохе - умираем. Остальное - дело техники... Нет! Вдох - и мы приходим в этот свет голыми, выдох - и мы уходим ни с чем. А все что между - это творчество!"  из х/ф "Буча в Гуче"

Offline aleks03

• Местный
  • Розташування: киев
  • СЛАВА УКРАИНЕ!ГЕРОЯМ СЛАВА!
« Reply #27 : 13 Лютого 2014, 14:56:10 »
Оба {_11}

Offline Хустський Вуйко

• Местный
  • Розташування: Хуст.Закарпатская обл
« Reply #28 : 13 Лютого 2014, 17:45:33 »
 =)красавцы!!!что тут скажешь..только красавцы!
Мои работы m.vk.com/id28109516

Offline FRITZ

• Старожил
  • Розташування: Киев
  • состав+структура=свойства
« Reply #29 : 14 Лютого 2014, 09:23:15 »
Цитувати
...нержбулат полученный дуговой сваркой..."?

Ничего хитрого - металл выплавленный за счёт энергии электрической дуги... Металл очень высокой чистоты (S и P меньше 0,001%)... За счет специфической направленной кристаллизации в специальном кристаллизаторе имеет очень тонкую структуру (по размеру самых крупных карбидных частичек металл догнал хорошие порошковые стали), поэтому куётся при углероде 2,4% и прочей лигатуре.
 Называть его булатом наверное стоит вот так:
  "булат" :).

Offline Frederico

• Старожил
  • Розташування: Львів
« Reply #30 : 18 Лютого 2014, 16:05:46 »
Ну про якість виготовлення тут немає чого і казати - все класно {cli}. Томмі більше зачепив (подобаються вони мені {:(!)=}).