Автор Тема: Титано-тантало–вольфрамові тверді сплави (ТТК) для виготовлення клинків ???  (Прочитано 5929 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

RomaChern

• Гість
давненько пускаю слюні на ТТК але не наважуюсь .....
опис на сайті виробника "Титано-тантало–вольфрамовые твёрдые сплавы (ТТК), применяемые для производства режущих пластин различного назначения - трёхфазные спеченные материалы на основе карбидов вольфрама, титана и тантала на кобальтовой связке. Как правило, содержание металло-связки меняется в достаточно узких пределах от 6 до 11% масс. В отличие от классического двухфазного вольфрамового твёрдого сплава в структуре ТТК-сплавов присутствует фаза твердого раствора титана-тантала-вольфрама в виде зёрен округлой формы, зёрна карбида вольфрама и кобальтовая фаза, представляющая собой твёрдый раствор трёх карбидов в кобальте.

ТТК сплавы характеризуются высокой твёрдостью, повышенной прочностью при высоких температурах, высоким сопротивлением окислению, высокой абразивной стойкостью, а также высокой горячей твердостью. Кроме этого они имеют высокую вязкость, сопротивление износу и обеспечивают выдающуюся прочность режущей кромки инструмента. "

Характеристика                                                                                      Материал
                                                                                                  VHS55             VHS75                VHS65           VHS63
плотность, г/см?                                                                      13,1         12,5                     13,3                       13,2
размер зерна твёрдой фазы, мкм                                            1 - 2              1 - 2                   1 - 2               1 - 2
коэрцитивная сила, Эрстед                                                145 - 175         120 - 170           145 - 175                 -
предел прочности при изгибе, МПа                                           2000         1500                     2300            1520
твёрдость по Роквеллу, HRA                                                   91,5         91,0                      90,0            91,3
ударная прочность, кДж/м?                                                  18 - 20              -                      20 - 25                -
трещиностойкость, МПа м?(?) -                                                               8,0 - 9,0             -              8  ,0 - 10,0

як ви вважаєте годиться чи ні ????

Offline Nicola

• Активный участник
  • Розташування: Харків
    • mail.ru

RomaChern

• Гість
думаю назва теми дасть відповідь на Ваше питання.........

Offline Nicola

• Активный участник
  • Розташування: Харків
    • mail.ru
Які розміри пластин та їх ціна? Як і чим плануєте виготовляти з такої пластини клинок і виводити на ньому спуски, заточувати?

Offline Engineer

• Активный участник
  • Розташування: Николаев
Сорі за офф. Львів"яни, поверніть свого земляка до рідного міста, а то заблукав десь в тевтонських степах  :).

RomaChern

• Гість
пластини виг на замовлення....ціна договірна але думаю не дешева... виробник росія.

Вирізка заготовок на плазмовому різаку, спуски на корундових або алмазних кругах....але це теорія тому і хочу почути думку форумчан!!!

RomaChern

• Гість
Сорі за офф. Львів"яни, поверніть свого земляка до рідного міста, а то заблукав десь в тевтонських степах  :).

нічого-нічого поблукаю трошки і сам до дому вернусь.... (_22)

Offline Engineer

• Активный участник
  • Розташування: Николаев

Вирізка заготовок на плазмовому різаку,
Вони, що листами катають ці пластини?
Колего, Ви б трохи підготувались перед відкриттям теми. Відповіді на ваше питання можуть для новачка бути трохи образливими, по собі знаю.

Offline papay

• Активный участник
  • Розташування: Черкассы
Не варто робити клинок з такої пластини,на тонких зведеннях ріжуча кромка буде кришитись,крім того клинок не триматиме бокових навантажень.

RomaChern

• Гість

Вирізка заготовок на плазмовому різаку,
Вони, що листами катають ці пластини?
Колего, Ви б трохи підготувались перед відкриттям теми. Відповіді на ваше питання можуть для новачка бути трохи образливими, по собі знаю.

шановний
1. новичок поняття дуже відносне.....ви не новичок тільки тому, що давніше зареєстровані, це не означає більше знань, чи досвіду, без образ....
2. я писав пластини виготовляють на замовлення думаю розмір обмежений фантазією замовника та виробничим обладнанням, після прийняття рішення про замовлення деталі будуть обговорюватись з виробником.
3. в цій темі я хотів почути не пусті питання чи звинувачення, а аналіз характеристик ТТК, обговорення цифр.... з шановними форумчанами

з повагою, щиро Ваш...... =)

Altyn_inox

• Гість
Неударопрочный. Хрупкий. Одно дело резец заточить, другое дело РК. Короче, материал придуман для других целей

zero7777

• Гість
ди 103, 101, 102 толковий майстер і те що ти хочеш в тебе в руках...

я на роботі задовбався на спор скло царапати https://plus.google.com/u/0/photos/photo/109525340957203281396/6327149709915983282?icm=false   

Offline Cynic

• Эксперт
  • Розташування: Днепр
  • Nihil habeo, nihil curo.
Не только "опять откопали стюардессу", так ещё и ответ "мимо кассы". {bu}
Не откладывай на завтра то, что можно вообще не делать!