Автор Тема: Нож №6 "Xserk"  (Прочитано 6920 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
  • Розташування: Вінниця
  • (063) 494-88-44;........... (068) 001-2000
Нож №6 "Xserk"
« : 07 Серпня 2014, 18:01:00 »
Мої вітання шановному товариству =)

Дозвольте представити вам мою чергову роботу.
Ніж зроблений для мого найкращого друга Євгенія Едуардовича  ;D якого друзі кличуть "Xserk".
Клиночок йому дуже сподобався своєю потужністтю і ще його дуже вразило, коли я легесенько перекатав пруток латуні 5мм, і клинок після того ідеально різав бумагу, а потім і взагалі той самий пруток просто як зубилом, молотком зверху і пару раз відкусив того прутка (як в масло) і зновуж бумагу потім різав без питань слідів на РК не було, отже він коли побачив таку презентацію забив клинок для себе...

Отже:
     Клинок: ШХ15 від Влада, 102/24/4,4, твердість десь 60-61 одиничка, бутилку шкрябає, хвостовик 93мм (клинок протравлений, а спуски я полірнув в зеркало, на бумазі на пастах в ручну)
     Руків"я: 126 мм больстер мельхіор, потім 6 полосок нержавійки 0,5мм в перемішку з чорною фіброю 0,5мм (задумка була набрати точну товщину больстера, больстер 6,5мм і набор теж такий самий), дерево - горіх

Фотоальбом

Як вам мій Торксодятлінг?  :-)

Додам, ніж получився ну просто неймовірно приємний, баланс якраз на полосочках нержи, в руці сидить як влитий, кольор горіха фото передає не дуже корректно... горіх на дотик такий теплий і живий... все наче так не дорого, але власне міні ніж дуже подобається  :))

Піхви зроблю завтра (сподіваюсь)  {0_6}

В строку фото, в строку!!! {angry}
Превью уменьшил, полноэкранные - увеличил.
{bu}
« Останнє редагування: 08 Серпня 2014, 22:36:29 від Cynic »
Мої роботи
Фотоальбом
Музыка — это самый сильный вид магии!
Я благодарен за то, что у меня есть два средних пальца, хотя неплохо бы иметь еще пару. (с) М.Мэнсон

Offline Воля

• Эксперт
  • Розташування: Глухів
Re: Нож №6 "Xserk"
« Reply #1 : 07 Серпня 2014, 18:31:07 »
Складнувато буде з такого больстеру бруд вичищати {23}

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
« Reply #2 : 07 Серпня 2014, 18:32:18 »
було б бажання ))
Мої роботи
Фотоальбом
Я благодарен за то, что у меня есть два средних пальца, хотя неплохо бы иметь еще пару. (с) М.Мэнсон

vano

• Гість
« Reply #3 : 07 Серпня 2014, 20:37:42 »
Ніж дійсно приємний і больстер оригінальний, а про бруд згоден з попередником.

Offline Лука

• Володимир
  • Эксперт
  • Розташування: Кам'яний Брід- Кельн
  • Человеку надо мало, чтоб искал и находил.....
« Reply #4 : 07 Серпня 2014, 20:45:06 »
 {dr} І, на виді зверху, пузко рукояті створити далі від клинка. Може, й стончивши чуть до больстера {23}
« Останнє редагування: 07 Серпня 2014, 20:46:23 від Лука »
О вкусах не спорят. По вкусам судят.
"Ирония-непременная эстетическая составляющая мышления"

Offline Dima_atopol

• Местный
  • Розташування: Украина, Киев
  • Ножи НЕ делаю.
« Reply #5 : 07 Серпня 2014, 20:57:03 »
було б бажання ))
А навіщо ускладнювати?
Много работы, интересно, но не функционально. Почему шх? Только не говорите, что это лучшая сталь, которую встречали. И да, перекатка латунного прутка не показатель. Возьмите трехжильный медный провод в 6-ть квадратов и не задумываясь его перережьте (катать не надо). ИМХО.
P.S. И еще, можете поставить очередной "-" к репутации.

Offline demetrid

• Debes, ergo potes
  • Бывалый
  • Розташування: г.Вараш (Кузнецовск)
  • le mieux est l’ennemi du bien
« Reply #6 : 07 Серпня 2014, 21:10:03 »
Нож красиво получился. Формы почти классика. Орех смотрится {_11}.
можете поставить очередной "-" к репутации.
Почему?
…ай, нож!
Синей стали. Кони встали вдоль клинка. Видно, в скачке подустали и застыли на века. Бликом возле острия отраженье: я? не я?! – и мерцают "я-не-я" те, далеко от рукояти. По изгибу ножевому режет солнце по-живому.©

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
« Reply #7 : 07 Серпня 2014, 21:18:32 »
2 Dima_atopol

ШХ тому що мені цей клинок подарував Влад (я купував у нього клинки з дамаску і цей йшов як бонус), про перекатку прутка я не претендую ні на які супер тести, клинок зведений як сокира, я просто срообував перекатати а потім порубати, ні на шо не претендуючи, просто було не шкода клин, а друг якраз був в мене і все це бачив, ну його як людину "не в темі" це вразило, бо він якраз хотів ніж в машину, такий щоб не було шкода (бо я взагалі йому пропонував зробити ніж з дамаску, а він захотів цей...)

і що ви маєте проти ШХ? це відмінна сталь, а при гарній термообробці в номінації Ціна-доступність-якість навряд чи Ви знайдете конкурента... а за умови, що ніж йому обійдеться практично по ціні матеріалів (200 грн. я з нього візьму за ніж з ножнами)

п.с. а Ви ставите мінуси до репутації тих хто вас критикує? я ніж для того і виклав щоб почути критику....
Мої роботи
Фотоальбом

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
« Reply #8 : 07 Серпня 2014, 21:20:30 »
2 demetrid

{))} та дитячий садочок....
Мої роботи
Фотоальбом

Offline Nutty

• Эксперт
  • Розташування: Гайсин
  • 098-59-39-183
« Reply #9 : 07 Серпня 2014, 21:21:13 »
А навіщо ускладнювати?
Много работы, интересно, но не функционально.
А хіба це так прям важливо? ;) Можно зробити і просто з цікавості (наприклад, ту ж поліровку ШХ, яка на цій сталі безкорисна)
Перфекцехуист - человек, который хотел бы сделать идеально, но сойдет и так

Offline Dima_atopol

• Местный
  • Ножи НЕ делаю.
« Reply #10 : 07 Серпня 2014, 21:24:13 »
Никому "-" не ставил вообще. Просто тут есть тенденция за критику сразу ставить "-" к репутации, считая что 100 сообщений не дают права на критику. И вообще к слову написал.

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
« Reply #11 : 07 Серпня 2014, 21:28:08 »
.... пузко рукояті створити далі від клинка.

а це такий еффект тому що досить грубий больстер, і здається що пузико близько до клинка, просто візуально получається корочше...

погляньте на фотки там де в руці ніж, як-раз "талія" під мізиній палець, а безіменний вже пішов на край пузика...
хоча його потрібно потримати в руках.... можливо Ви маєте рацію...
Мої роботи
Фотоальбом

Offline demetrid

• Debes, ergo potes
  • Бывалый
« Reply #12 : 07 Серпня 2014, 21:29:08 »
...клинок подарував Влад ... просто було не шкода клин...
Не совсем понял почему настолько пренебрежительное отношение к бонусу? Не платил денег - не жалко? По моему глубокому убеждению - не понравился бонус - отправьте автору обратно... не надо проявлять неуважение к чужой работе.
…ай, нож!
Синей стали. Кони встали вдоль клинка. Видно, в скачке подустали и застыли на века. Бликом возле острия отраженье: я? не я?! – и мерцают "я-не-я" те, далеко от рукояти. По изгибу ножевому режет солнце по-живому.©

Offline Dima_atopol

• Местный
  • Ножи НЕ делаю.
« Reply #13 : 07 Серпня 2014, 21:37:48 »
Значится так, не в обиду Т.С. дам развернутый ответ.
Почему шх? По вашему мнению дешево и сердито? А как насчет ржавучести? Мне как возможному Заказчику такое чудо и даром не надо. Есть интересные стали, а уж я их перепробовал достаточное кол-во.
Ребята, если вы изготавливаете ножи, то будьте добры прислушивайтесь к мнению покупателей, особенно искушенных, иначе удел - нож за 500грн. Есть чего возразить? Не думаю.
Если стоимость материалов составляет, пусть 500грн., а работы потрачено 5-ть дней? И после этого продавать нож за 600?
В данном конкретном случае готов оценить работу в, скажем 1000 грн (только за работу + стоимость материалов), но из-за используемых материалов не куплю. Надеюсь понятно расписал.
« Останнє редагування: 07 Серпня 2014, 21:49:39 від Dima_atopol »

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
« Reply #14 : 07 Серпня 2014, 21:39:22 »

Не совсем понял почему настолько пренебрежительное отношение к бонусу
на ні ви мене зовсім не правильно зрозуміли... бунус хороший і дуже приямний, і я одразу подякував Владу за нього, "не шкода" тому що він дуже грубий (а при довжині 100, він здавався взагалі таким собі крепишом, а клинком з дамаску яб не наважився колоти пруток як зубилом), я спробував перекатку, прекрасно пройшло і потім вже спробував батонінг, теж все без ушкоджень...

що ви всі шукаєте одразу негативу... і де ви побачили неповазу до автора? може в тих строках де я писав що після перекатки і батонинга по латуні на ньому небуло і сліду? і він прекрасно різав бумагу? це неповага? як на мене то це навпаки виказування захотпення роботою майстра? чи в Вас "стакан зажди наполовину пустий?"
Мої роботи
Фотоальбом

Offline demetrid

• Debes, ergo potes
  • Бывалый
« Reply #15 : 07 Серпня 2014, 21:46:40 »
що ви всі шукаєте одразу негативу...
Просто  Вам "було не шкода клин", другу нужен "такий щоб не було шкода" - вот и подумалось. Возможно просто Вам не страшно было с таким сведением/углом экспериментировать, а другу нужен был нож, который не подведет в самый ответственный момент? =) Прошу прощения, возможно неправильно понял ((
…ай, нож!

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
« Reply #16 : 07 Серпня 2014, 21:46:54 »
2 Dima_atopol

Жодних образ! я критику завжди приймаю з увагою...

що до ШХ ви дуже не праві.... повірте дуже! це неймовірно крута сталь, знаєте вона як попелюшка, сильно недооцінена, хто спробував той знає, і не така вона вже й ржавуча, протравив і користуйся... якщо ви покупец, то рекомендую вам притбати ніж з клинком з ШХ15 від Ігоря Кононова! просто спробуйте, а протравити немає ж проблем... хлорне залізо копійки коштує, розколотив розчин, обезжирив клин вобовтав 10-30 скунд і користуйся... зх часом зітреться знову протравив...

а от клиночок від Кононова з ШХашечки просто спробуйте, будете вражені ))
Мої роботи
Фотоальбом

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
« Reply #17 : 07 Серпня 2014, 21:51:20 »
2 demetrid

от останній Ваш пост це саме в точку, він хотів ніж грубилячий заточений на великий вугол, з досить міцним кінчиком, щоб можна щось ковирнути, і не дуже дорогий по ціні (погодьтесь ШХ більш ніж достпна і якісна сталюка), ржавучісь йому до лампочки, він знає що потрібно витерати ніж, а якщо і поржавіє, ми домовились що я протравлю якщо буде проблема,

а спуски в дзеркало то я від безділля... вечерком сів собі увімкнув серіальчик, і шурую собі, полірнув просто від нудьги )) але ж гарно  :D
« Останнє редагування: 07 Серпня 2014, 21:52:24 від Emfitemzis »
Мої роботи
Фотоальбом

Offline demetrid

• Debes, ergo potes
  • Бывалый
« Reply #18 : 07 Серпня 2014, 21:58:06 »
При аккуратном отношении ШХ, да и любая углеродка, не особо ржавеет, просто ухода требует. Про то, что лучше в данном контексте  - полировка в зеркало или протрава - не определился :D
…ай, нож!

Offline Nutty

• Эксперт
  • Розташування: Гайсин
  • 098-59-39-183
« Reply #19 : 07 Серпня 2014, 22:02:29 »
Почему шх?...... А как насчет ржавучести?
а ще з шх кухонники роблять {wh} Дуже цікаво виходить! А ріже як, мммм!
Перфекцехуист - человек, который хотел бы сделать идеально, но сойдет и так

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
« Reply #20 : 07 Серпня 2014, 22:04:11 »
2 Nutty

так отож!!!! Різучість ШХашки легендарна ))
Мої роботи
Фотоальбом

Offline titan120

• Активный участник
  • Розташування: Кременчуг
« Reply #21 : 07 Серпня 2014, 22:14:45 »
 :DСтареешь! Раньше под Менсона ножи делал, а теперь под сериальчик....
Нож понравился больше всех предыдущих, ступенька деревяха/больстер-клинок как-то напргает.
Героям Слава!

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
« Reply #22 : 07 Серпня 2014, 22:23:34 »
2 titan120

{))} {))} а коли в ручну шліфувався ножичек то під "Систему"  (_22) (_22) (_22)

клинок полірувався під "Теорію Большого Взрива"  {))}  (_22)

що до "ступенек" радився з Віталієм _777 (а він знаний майстер по "Шведам" и скандинавам взагалі... рекомендував робити маленькі однакові ступеньки), тай коли робити ножни, дерев"яна вставка так краще підганяється коли є маленьки так би мовити зацепи...

я просто ще єксперементую... ще не знайшов себе, свій стиль, чи якесь своє стале бачення... єксперементую... пробую по різному, щоб на практиці зрозуміти що ж я хочу то насправді )))
« Останнє редагування: 07 Серпня 2014, 22:31:40 від Emfitemzis »
Мої роботи
Фотоальбом

Offline MACH1

• Михайло
  • Бывалый
  • Розташування: Одесса
  • Qirim - Україна!
« Reply #23 : 07 Серпня 2014, 22:35:56 »
Мне нож понравился аккуратной подгонкой элементов, где-то даже "вылизанностью" дерева и спусков.
Что же до практическо-арифметического аспекта, так тут, извините сам мастер решает: дорого-дёшево, заморочился-легко сделал. Ну и нельзя (ИМХО) рассматривать каждый нож, как товар с ценником, и  уже на прилавке.
Как-то так.  =)
"...подают хромым и нищим и не подают философам, - хромыми и нищими они еще могут стать, а мудрецами никогда."©

Offline Dima_atopol

• Местный
  • Ножи НЕ делаю.
« Reply #24 : 07 Серпня 2014, 22:43:08 »
Почему шх?...... А как насчет ржавучести?
а ще з шх кухонники роблять {wh} Дуже цікаво виходить! А ріже як, мммм!
А из Ди-90МП еще лучше. :) и т.д.
По существу есть чего сказать?