Автор Тема: першачок  (Прочитано 6556 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

junior1

• Гість
Re: першачок
« Reply #25 : 10 Вересня 2014, 01:07:56 »
Очень понравился.

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Одеса
« Reply #26 : 10 Вересня 2014, 11:23:14 »
Побачив дерев’яху на сонці - подумав, шо то палісандр  :). Класно розкрили  {_11}
По ножу: ну, для першого дуже добре, я так вважаю  {y}
З моментів, які варто було б урахувати в наступних роботах (на мою скромну думку  {_09} ):
 1. Сходинка між обухом клинка та руків’ям. Її варто якщо не взагалі прибрати, то звести до мінімуму.
 2. Больстер. Його можна чуть товстішим, і без отих паралельних клинку виямок. Ну, і у формі яєчка, але то вже справа особистих вподобань.
 3. Коротше рікассо. Тобто відстань від початку руків’я до початку ріжучої кромки зменшити (при однаковій довжині клинка, корисна довжина його збільшиться).
 4. Радіус підпальцевої виямки починати одразу за больстером.
 5. Клинок. Тут вже сказали за зведення, а я не скажу нічого, бо в мене в самого з цим проблеми  {g}
 6. Фініш руків’я. Ну, льняна олія ще куди не йшло, а от з бджолиним воском слід розпрощатись  {bye}. Буде липнути, стирається. Не тримає товарний вигляд, коротше. Тут на форумі, у камрада Dimec,  можна взяти Danish Oil замість льнянки (швидше сохне, гарний результат) та карнаубний віск (суперфініш, не липне, тяжко витирається, класно виглядає). Ну і терти руків’я треба як мінімум до 800 номера наждачки.
  А ще треба піхви змайструвати, бо зима йде, змерзне первісток  :)
З повагою  =)

Offline васильович

• Все Буде Добре
  • Осваиваюсь
  • **
  • Розташування: Ужгород
  • Васильович
« Reply #27 : 10 Вересня 2014, 21:17:59 »
Дякую за таку розширену критику   =).  На всі 100 погоджуюсь. Багато чого вже додув , читаючи і дивлячись на роботи форумчан . Готую другу роботу уже з урахуванням вище згаданих пунктів. Окрім форми больстера. Покищо подобаеться овал  {))}

Offline Вася Васин

• Местный
  • Розташування: Черкассы
  • Japan
« Reply #28 : 10 Вересня 2014, 21:32:36 »
Для першого норма  8-)