Автор Тема: Давайте розробимо українські тактичні ножі.  (Прочитано 121429 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Oliver

• Эксперт
  • Розташування: Буковина. Вижниця
Re: Давайте розробимо українські тактичні ножі.
« Reply #475 : 08 Листопада 2014, 02:58:21 »
Ну, якщо рахувати чужі гроші глобально  {))}, то той народ, що відписався в темі відправив на війну купку ножів трошки більшу, ніж на фото "десантників".
 І що дивно, абсолютно безкоштовно. Стерх в тому числі.  Витративши свої матеріали, розхідники, світло, оренду, каву, чай, хліб і сало на обід, гроші на проїзд в громадському транспорті ....  що там ще треба закалькулювати в ціну ножа?  {))}

Ян, вибачте, але  мені здається, що Ви самі провокуєте народ на підй...бки.  8-)
З повагою, Олег.
Мій блог - http://oliverua.blogspot.com/

Offline Jan

• Активный участник
  • Розташування: Киев
  • Za wasz? wolno?? i nasz?
« Reply #476 : 08 Листопада 2014, 03:15:17 »
Мерятся отправленым я не собираюсь. Откуда Вам знать сколько и чего отправил я. Чтоб меня под.....вать. Я так понимаю тема плавно переходит на обсуждение меня ? Если у кого есть к моей личности вопросы, то прошу в личку , а то уже дышать не чем.
« Останнє редагування: 08 Листопада 2014, 03:22:26 від Jan »
Как говорила моя бабушка, лучше выстрелить перезарядить и снова выстрелить, чем светить фонариком в темноту и спрашивать кто тут ?

Offline Oliver

• Эксперт
  • Розташування: Буковина. Вижниця
« Reply #477 : 08 Листопада 2014, 03:36:07 »
Ну вот, сразу Вы в позу... Мол, я Д"Артаньян...
А всего то надо было "попроще" и без понтов представить свои изделия (если вообще, надо было их здесь представлять). Никто бы не под...бывал. Глядишь и конструктива бы накидал народ.
Всему виной Ваш подчинённый (или продавец, или торговый агент или кто он там?), он в корне неверно представил изделия. А дальше понеслась....  {))}
По изделию:
Пробежал тему также на Кизляре, отбросив шелуху - соглашусь со многими. Изделие можно считать неудачным. То что кто то их покупает для армии - заслуга ваша (то есть Вашей фирмы), как маркетолога, а не как фирмы изготовителя толковых и добротных ножей.
Говоря попроще - то, как уже сказал кто то выше - цель была не сделать хороший толковый нож для Армии, а заработать бабла.
« Останнє редагування: 08 Листопада 2014, 03:41:43 від Oliver »
З повагою, Олег.
Мій блог - http://oliverua.blogspot.com/

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
  • Розташування: Тернопіль
  • Головне - не проспати своє життя.
« Reply #478 : 08 Листопада 2014, 08:24:06 »
И еще - мною был сделан нож и выставлена цена на нож , сделайте свой нож - выставьте цену и продавайте ,а люди разберутся, что стоит покупать, а что нет, но только не стоит рассказывать мне за какие деньги я должен его продавать. А тем более в чем-то обвинять.

І це ж правда...
Тут вже були теми, де майстрів звинувачували в завищених цінах на ножі.
Пам"ятаю, що майстри одноголосно відстоювали своє право оцінювати ніж так, як воно їм виходить і висміювали тих, хто не розуміє скільки витрат несе за собою виготовлення ножа.

Тепер, на диво, я бачу протилежне ставлення від майстрів до іншого майстра.  {23} ((

Нема нічого кращого, як, замість купи слів, взяти і розробити власного ножа, кращого, як у Jan"а, дешевшого і запустити в серію, довівши цим власну правоту, чи не так?
Задіюйте ринкові механізми і цим ви заставите конкурента: або знизити ціну, або підвищити якість. Або навіть просто задавите його своїм кращим продуктом, витіснивши з ринку.

І головне: військові будуть задоволені, бо отримають якісніший продукт за нижчу ціну.  8-)
« Останнє редагування: 08 Листопада 2014, 08:31:59 від novak »
Ніколи не здавайся! Вихід завжди є!

Offline Jan

• Активный участник
« Reply #479 : 08 Листопада 2014, 09:10:09 »
Ну вот, сразу Вы в позу... Мол, я Д"Артаньян...

Говоря попроще - то, как уже сказал кто то выше - цель была не сделать хороший толковый нож для Армии, а заработать бабла.
Ну раз не хотите писать в личку буду отвечать в теме ,но не куй мне потом говорить что я тему засрал.  Повторяю еще раз ! Это не мой маркетолог всунул сюда "Десантника" и целью было в первую очередь сделать нож который можно использовать в армии и применять на гражданке.
Как говорила моя бабушка, лучше выстрелить перезарядить и снова выстрелить, чем светить фонариком в темноту и спрашивать кто тут ?

Offline Лука

• Володимир
  • Эксперт
  • Розташування: Кам'яний Брід- Кельн
  • Человеку надо мало, чтоб искал и находил.....
« Reply #480 : 08 Листопада 2014, 09:32:02 »
 Дивакувата концепція {dr} Що можна робити цією штрикалкою в цивільному житті? (( Гордитися? {gig}. {kh} Як, інащо вона має бути універсальною? Все ідно ,що розробити гранату, а для "гражданкі" вона макогон  {))} Разом виходить- ні в 3,14...у, ні в красну армію.
О вкусах не спорят. По вкусам судят.
"Ирония-непременная эстетическая составляющая мышления"

Offline Jan

• Активный участник
« Reply #481 : 08 Листопада 2014, 09:56:24 »
Люди с гражданки идут на войну и с войны на гражданку, а нож может быть с ними всегда  и на гражданке и на войне. (_4) (_23) До войны Вы его еще донести должны (222) {_26-} (_4) (_4) (_4)

Offline Лука

• Володимир
  • Эксперт
  • Розташування: Кам'яний Брід- Кельн
  • Человеку надо мало, чтоб искал и находил.....
« Reply #482 : 08 Листопада 2014, 10:00:44 »
 От ми й прийшли до порозуміння.  Щоб всюди згодився, такий ніж, має бути звичайним  добротним бушкрафтом. І не треба винаходити лісапєт.
О вкусах не спорят. По вкусам судят.
"Ирония-непременная эстетическая составляющая мышления"

Offline Jan

• Активный участник
« Reply #483 : 08 Листопада 2014, 10:07:01 »
ЛукаА в чем проблема, делайте.  :)
« Останнє редагування: 08 Листопада 2014, 10:14:47 від Jan »

Offline igorluk

• Эксперт
  • Розташування: Львiв
« Reply #484 : 08 Листопада 2014, 10:17:28 »
Но, Fallkniven A1 таки не дешевая игрушка - 200 баксов как ни как. 
то ціна в першу чергу за бренд а не за ніж. якщо рахувати ось так:
Сталь к110 на один фултанг (не кажучи про всадний монтаж) виходить 8баксів, фрезеровані накладки 10-12доларів, розхідники на виготовлення клинка, разом з гартуванням - +10 баксів+10баксів піхви. Виходить 40доларів. Нехай 20баксів на зарплатню робітникам, якщо багато ручної роботи. Виходить 60доларів, ну аж ніяк не 85.
то А1 буде в районі $50

skobichevskyi

• Гість
« Reply #485 : 08 Листопада 2014, 10:31:49 »
як ви добре порахували  моі гроші , тільки ви забули про аренду майстерні, кузні , електроінергію , транспортні росходи, вугілля котре зараз подорожчало і ще ножі котрі відправляються в АТО не за гроші.
    А я так и не понял - почему цена в долларах?  Нож украинский - а цена американская. 
  Я так понял, что вы отправили в зону АТО бесплатно , для рекламы, свои ножи, а их стоимость вкладываете в продаваемые для АТО ножи. Вы хотите, чтобы люди покупали ваши ножи за свои деньги , отправляли их в АТО и этим покрыли ваши расходы на АТО?
    Про серрейтор с двух сторон - вы думаете в зоне АТО, в ближайшем будущем, десантники будут прыгать с парашутом? По моему, на прыгании с парашутом, поставили большой жирный крест.
« Останнє редагування: 08 Листопада 2014, 10:38:34 від skobichevskyi »

Offline СТЕРХ

• Эксперт
  • Евгений 098-861-59-70
« Reply #486 : 08 Листопада 2014, 10:38:53 »

Тепер, на диво, я бачу протилежне ставлення від майстрів до іншого майстра.  {23} ((

Нема нічого кращого, як, замість купи слів, взяти і розробити власного ножа, кращого, як у Jan"а, дешевшого і запустити в серію, довівши цим власну правоту, чи не так?
Задіюйте ринкові механізми і цим ви заставите конкурента: або знизити ціну, або підвищити якість. Або навіть просто задавите його своїм кращим продуктом, витіснивши з ринку.
Я не роблю дешеві ножі і дешевий ніж не може зробити жоден кустарь, бо це ручна робота і, врешті решт, майстер хоче розвиватись. І я не маю нічого проти цін на авторські ножі. Але ще на початку теми йшла мова не про авторські тактичні ножі, а серійне виробництво і чи є сенс його робити, одразу йшла мова про не високу ціну. А зробити тактик руками і продати за  ту  ціну, яка його влаштовує, зможе кожен, але хіба то допомога? допомогою була б організація зукупівлі штатівської холодної зброї за низькими цінами. Пам'ятайте про те що ножі купуються за власний кошт військових і за кошти благодійників.

Зі. собівартість ножа я розраховував відштовхуючись від власного досвіду і розрахунку на максимально автоматизаване виробництво, в іншому випадку сенсу виготовляти ножі для армії немає, питання не тільки ціни, а й продуктивності.
"Hавеpняка не пpилетит к нам добpый чаpодей.
Самим нам нужно сохpанить планету для людей!"

галерея работ: http://sterkh.io.ua/album

Offline космос

• Эксперт
  • Розташування: Украина, Донецкая обл.
  • Все будет хорошо!
« Reply #487 : 08 Листопада 2014, 10:49:12 »
я не касаясь цены и прочего , просто спросить
почему кинжал?
находясь в прифронтовой линии часто вижу людей с оружием, вернее ну...очень часто, естественно смотрю сразу на нож  {gig}, чего только не вижу, но как правило это либо китаец на клипсе, либо обычный нож, с клинышком 120-130, с упором, и деревяной рукоятью, зачастую обмотаной изолентой, либо фултанги по типу энзо, либо гранд-вей во всей линейке.
видел и кировоградский и павлоградский спецназ, но ножи там самые обычные типа хоз. быт, но с упором, куда им еще кинжал, они и так как черепашки нинзя все в рожках, подсумках и гранатах
слышу разговоры многих, там не то что рукопашная, многие за два месяца врага в глаза не видели, или так- смутно в далеке...вроде был, это не значит , что они в тылу- тут передовая, но тактика современного боя такова, что и автомат то применяют не особо прицельно, стрельба идет из крупных калибров.
а вот колбасу и тухнарь они атакуют ежедневно, неужели кинжалом удобно это?
написал не спорить, так- наблюдения
 =)
мои работы http://www.knife.com.ua/forum/index.php?board=561.0
канал
https://www.youtube.com/user/MsDtkbh/featured?disable_polymer=1
отзывы http://www.knife.com.ua/forum/index.php?topic=14606.0
Если вы не умеете радоваться  жизни, то вы старый пердун (с)

Offline lenpeh

• Старожил
  • Розташування: г.Сумы
« Reply #488 : 08 Листопада 2014, 11:26:14 »
Ян, я не хочу Вас обидеть, Ваш нож хотелось бы иметь, но туда лично я взял бы что-нибудь попрактичнее. Мне рассказывать о крутизне десантников не нужно, они хорошие парни, с огромной приверженностью к своему братству и роду войск, ну а в принципе обычные трудяги войны - пол часа полета, а дальше как пехота. Поэтому я лично, взял бы что-нибудь финкообразное - удобнее будет. А если надо будет кого-то заколоть, то смогу это сделать обычной 200-кой или спицей не хуже, а скорее всего даже лучше нежели "десантником" =).

Offline Jan

• Активный участник
« Reply #489 : 08 Листопада 2014, 11:36:45 »

А я так и не понял - почему цена в долларах?  Вы хотите, чтобы люди покупали ваши ножи за свои деньги , отправляли их в АТО и этим покрыли ваши расходы на АТО?

потому что стоимость материалов и усе остальное привязано к доллару (_4) Я сделал нож и его продаю а покупать или нет это ваше дело и не куй здесь  рассказывать что я хочу , а что нет.  ()  по поводу десантников - читайте буквы выше.

Offline Jan

• Активный участник
« Reply #490 : 08 Листопада 2014, 11:41:14 »
я не касаясь цены и прочего , просто спросить
почему кинжал?

не знаю  ((  я сделал около 10 моделей ножей , но почему-то вызывает шум , только этот. Других вроде не существует !

Offline Jan

• Активный участник
« Reply #491 : 08 Листопада 2014, 11:57:39 »

Я не роблю дешеві ножі і дешевий ніж не може зробити жоден кустарь, бо це ручна робота і, врешті решт, майстер хоче розвиватись. І я не маю нічого проти цін на авторські ножі. Але ще на початку теми йшла мова не про авторські тактичні ножі, а серійне виробництво і чи є сенс його робити, одразу йшла мова про не високу ціну. А зробити тактик руками і продати за  ту  ціну, яка його влаштовує, зможе кожен, але хіба то допомога?

[/quote] Я так понимаю Вы глубоко моральный человек , и по этому решили не заниматся серийкой в виду того, что это не имеет для Вас смысла. {_11} А я в Ваших глазах аморальный тип , в виду того , что такое как сделал я может сделать каждый, но мораль не позволяет. Продолжайте делать свое ,а я свое буду делать. А там увидим, кто есть кто.

Offline lenpeh

• Старожил
  • Розташування: г.Сумы
« Reply #492 : 08 Листопада 2014, 12:02:57 »
Нож неординарный, поэтому и такое бурное обсуждение. Кстати, то что он пробивает бронежилет ни о чем не говорит. Для защиты от ножей и стилетов существуют специальные броники, и поверьте класс защиты у них совершенно иной нежели у армейских, сейчас нет времени, но немного позже я выложу статью о них. Ваш нож еще вызвал подобную реакцию еще и потому, что функциональность кинжального клинка, в нынешнее время, весьма под вопросом. Задумайтесь, почему ведущие армии мира практически отказались от боевых ножей подобного типа?

Offline Nutty

• Эксперт
  • Розташування: Гайсин
  • 098-59-39-183
« Reply #493 : 08 Листопада 2014, 12:05:28 »
находясь в прифронтовой линии часто вижу людей с оружием, вернее ну...очень часто, естественно смотрю сразу на нож  {gig}, чего только не вижу, но как правило это либо китаец на клипсе, либо обычный нож, с клинышком 120-130, с упором, и деревяной рукоятью, зачастую обмотаной изолентой, либо фултанги по типу энзо, либо гранд-вей во всей линейке.
+ багато! Аналогічно, кожного дня військових бачу - і добровольці, і НГУ, і армійці - у всіх або штатні штик-ножі, або все шо завгодно від китаю і зекпрому і до Ахті Ваара (у одного з Азову на поясі бачив :)) і інших виробів. Але нічого подібного до кинджала не бачив жодного разу (видно по формі руків'я). Хіба тільки СОГ Пентагон, але не впевнений., шо то саме він, бо таке руків'яне тільки в пента, а і в якогось тантообразного СОГа.
Дуже часто взагалі різні фолдери видно.
Перфекцехуист - человек, который хотел бы сделать идеально, но сойдет и так

Offline Jan

• Активный участник
« Reply #494 : 08 Листопада 2014, 12:08:34 »

Я не роблю дешеві ножі і дешевий ніж не може зробити жоден кустарь, бо це ручна робота і, врешті решт, майстер хоче розвиватись. І я не маю нічого проти цін на авторські ножі. Але ще на початку теми йшла мова не про авторські тактичні ножі, а серійне виробництво і чи є сенс його робити, одразу йшла мова про не високу ціну.
тема называется "давайте розробимо украінські тактичні ножі"  про серийку там ни слова. И еще - мои ножи делаются полностью в ручную. И я ни кого не заставляю их покупать за мою цену. У нас в стране большой выбор в том числе и ваши ножи тоже ходят.

Offline Jan

• Активный участник
« Reply #495 : 08 Листопада 2014, 12:20:43 »
Нож неординарный, поэтому и такое бурное обсуждение. Ваш нож еще вызвал подобную реакцию еще и потому, что функциональность кинжального клинка, в нынешнее время, весьма под вопросом. Задумайтесь, почему ведущие армии мира практически отказались от боевых ножей подобного типа?
да, но мой нож не принят на вооружение и не будет принят . А то что его берут для спецназа - спецназовцы - значит чем-то , но все же подходит. Я не говорю что он идеален, но он есть и он такой. :)
« Останнє редагування: 08 Листопада 2014, 12:23:29 від Jan »

Offline СТЕРХ

• Эксперт
  • Евгений 098-861-59-70
« Reply #496 : 08 Листопада 2014, 13:24:40 »
реакція така визвана з багатьох причин: ціна від 85доларів і до 2500грн, концепція, дизайн і все це показано якимось незрозумілим піарщиком чи продавцем (знову плутанина якась). Я от спочатку вважав що той ніж серійного виробництва, а не авторський чи авторська малосерійка((
Цитувати
Данный кинжал был разработан в 2014 году Украинскими оружейниками совместно с специалистами из специальных подразделений ВСУ
http://militarist.ua/catalog/armeyskoe-snaryazhenie/knives-tomahawks/nozhi/ukr-kinzhal-desantnik/
де інформація про Яна Пгожельського, про ручну роботу, ковку і т.д?

"Hавеpняка не пpилетит к нам добpый чаpодей.
Самим нам нужно сохpанить планету для людей!"

галерея работ: http://sterkh.io.ua/album

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
  • Розташування: Тернопіль
  • Головне - не проспати своє життя.
« Reply #497 : 08 Листопада 2014, 13:45:19 »
Але ще на початку теми йшла мова не про авторські тактичні ножі, а серійне виробництво і чи є сенс його робити, одразу йшла мова про не високу ціну.

Виходить, що зараз є незайнята ніша?
Серійний ніж (ножі) для військових.
І зайняти цю нішу можна:
а) розробивши вироби і налагодивши власне ви-во
б) організувавши закупки за кордоном, щось із того, що давно придумали до нас і випускають масово.

Я так розумію, що першим шляхом йти не виходить, нема фінансування.
Хіба дрібні серії авторських ножів, які згодом стануть раритетами.
А у дрібних серій ціна виходить майже як у авторських ножів, тому про що тут сперечатися?

Я он теж роблю міні-пічки (для приготування їжі) для туристів-автономщиків і дехто захотів, щоб я робив такі для бійців АТО і щоб ціну знизив заодно. Але проблема та сама: при "ви-ві" вдома на балконі ціна не може бути нижчою певного рівня, бо інакше просто не виживеш, а масове ви-во - це зовсім інша пісня. Теж довелося почути слова в свою адресу, що не хочу допомагати бійцям. Довелося показати ціни у конкурентів (в півтора рази вищі) і пояснити деякі моменти ціноутворення.
« Останнє редагування: 08 Листопада 2014, 13:51:49 від novak »
Ніколи не здавайся! Вихід завжди є!

skobichevskyi

• Гість
« Reply #498 : 08 Листопада 2014, 15:37:57 »
2Jan   А можно поинтересоваться почему Ваш "рекламщик Nik_lai" вчера выставил цену на 10шт для АТО по моему запросу в 2500гр\шт ( серрейтор + кож чехол) против заявленных вами 85у.е.???
     И шо???? Єтого пидораса еще пожизненно не забанили?

Offline маньяк

• Эксперт
  • Розташування: г.Киев
« Reply #499 : 08 Листопада 2014, 15:55:07 »
Єтого пидораса ...
Фи, какой моветон, в одном слове четыре ошибки. Почти, как про хлеб. :)
Правильно писать- педераст. 8-)
З повагою!