Вибачайте що почав тему і зник - були і об"єктивні, і суб"єктивні причини. Інтерес до теми не втратив, лише відклав. Зроблю - покажу і там вже можна буде обговорювати, зараз прокоментую те, що найбільше привернуло увагу. Дочитав до 10-ії сторінки включно, завтра закінчу)))
Які операції виконувались найчастіше.
1.Продукти, кухня. Тут маленький ліричний відступ. Я колись давно все в походах і інших ситуаціях все робив саморобним кинджалом 180*35, картопля, продукти, гілки..., в зоні ато по кухні шуршав СОГ Пентагон С14 зі зведеною в 0,2 однією стороною - нічого все виходило (я був поваром на тих постах де перебував, а по долгу служби переїжджаув між нашими вхводами). Зручність і якість виконання робіт залежить від користувача, але цей ніж таки повинен РІЗАТИ.
2. Колупання в чомупопало, підважування, з ломом чи монтировкою ніхто плутати не буде, та все ж. Прибори, пласмаски, дошки.... кінчик має бути міцним.
3. Вскривання концервів, іноді і цинків патронів чи ВОГів. Була ситуація що клятого ключа швидко не вдалося знайти, а було нескучно - ВОГи вскривали сокирою 
4. Рубка палок і паличок, розколювання їх, немасштабна розчистка кущів.
5. Рубка дроту, в т. ч. ударами по обуху, рубка листового металу ударами по обуху. Перше таки бувало, друге гіпотетично.
6. Розбирали свиню 
7. Можливість стукати по чомусь тильником - накладний монтаж певно дозволить.
8. Розпороти тканину, перерізати ремінь, листову гуму, картон, рубати листовий пластик.
С чем из всего перечисленного не справится НР-40, Вишня или тот-же М-3, или.....штык-нож, или......поварской нож???
С перекусыванием проводов ШН справится на порядок лучше любой рубки ножом.
НР-40, Вишня - ножі, як на мене, недостатньої товщини, ширини, маси і відповідно запасу міцності. Нормальний "цюк" ними не вийде, рубати ударами по обуху - теж, бо мала площа обуху, плюс при деяких роботах ширина 30 таки бажана.
Якщо ж говорити про метання з 25 метрів - як практик гострих предметів, в т. ч. метання, не можу утриматись від критики оптимістичного погляду на таке застосування ножа. По-перше з цієї дистанції промахи по мішені будуть 30-50%, а то і більше, якщо брати і попадання з огляду на горизонталь. По-друге, перелічені ножі мають невелику масу, і з тієї відстані при польоті просто втратять достатню кінетику для нормального удару. Взагалі я за масивніший ніж за НР.
Я Вам приводив конкретний приклад, коли гадського ключа таки не знайшлось в потрібний момент, два цинка ВОГів відкривали сокирою. Тим ножем, який я вже роблю цинк вскривати буде досить нормально, а от НРом - ні. Не згодні - можемо батл зробити.
Якщо НР зробити 5 мм, то він різати перестане. А я таки за різ.
І будь-ласка, не називайте виріб "АКМ/АК74 Тип 2. Индекс ГРАУ - 6Х4" та "АК74. Индекс ГРАУ - 6Х5" ножами.
150 мм клинок, 105 мм в рукояти меж двух нижних точек.

Моє бачення дуууже близьке до цього ескіза.
приехали с гравировки 
Ночью уезжают в Щастя 

Респект, перші троє - супер, тільки б трошки довше лезо, і кінчик гостріший.
По "Десантнику" - я б кругле руків"я не хотів, як і серейтор. Бажав би бачити його чуть ширшим, і з меншим підводом, проточка дола по центру прикольна, але небов"язкова. Люблю кинджали, і для бойових задач вони ефективніші, але як інструмент - я за один спуск. Забагато в нас людей з хлопчачих емоцій ведуться на харизму, ніж саме нею і бере, а побутова практичність там страждає.