Мої вітання вельмишановному товариству

Дозвольте вам представити мою чергову роботу (маленький ювилей )) )
Нож зроблений для мого доброго знайомого, який кілька тижнів назад пішов добровольцем на війну з рашизмом, молодий хлопець 26-27 років, ось я і вирішив змайструвати йому помічника... Задумка була використати прості і надійні матеріали, які не підведуть.
Також оснастити ніж мінімальним необхідним набором для нескладної правки в польових умовах, ну і "огнивом", на всяк випадок, також хотілось зробити максимально універсальні ножни, що б можна було чіпляти їх різними способами и щоб ніж в них дуже надійно фіксувався.
Отже:
ТХТ:
Клинок -
ШХ15 від Ігора Кононова на 60 одиничок,
137/27/4,2мм, протравлений в Х/З, заточений на 38 градусів (загалиних) + по 2 градуси на сторону мікропідвід (для максимально довгого утримування остроти, ріже клинок просто неймовірно, волосину вздовж розділяє з легкісттю)
Руків"я -
130мм больстер
Титан, проставки жовта
фібра і титан (жовту обрав тому, що бачу
там всі наші хлопці з жовтими пов"язками ходять)
Дерево - горіх, темлячний отвір - нержавійка. Паракорд (досить довгий темляк залишив, при такій довжині якщо зв"язати кінці як-раз получиться кільце на руку, за непотрібністтю можна вкоротити чи зняти зовсім)
Ножни - шкіра растішка (США) 3,5мм, дуже густо промащена рідким воском у всіх місцях зовнє і в середені, щоб не боялась вологи.
Укомплектовано маленьким брусочком (двосторонній) 800/1500 китайських грітт (китайські брусочки на досить м"які зв"язці і працюють делікатно), також у наявності Огниво (руків"я огнива теж виготовив з горіха), на огниво нав"язав темляка з додавання яскравого паракорду, щоб не загубився, оснастив карабіном... Підвіс комбінований, внизу ножен пришите напівкільце для прив"язування до ноги і т.д.
Трохи накосячив, по обуху, за больстером, незначне просідання (перестарався зі шкуркою... ), також на бока больстера спочатку наніс фактуру, трохи поробив щілинки між проставками (фактуту ложив бормашинкою, металевим йоршиком і щітинки йоршика місцями повидерали фібру), потім здер нафіг ту фактуру і щілини місцями зникли... ну таке, "на швидкість" не впливає ніразу...
ФОТОальбом