хто заважає просочити піхви-хоч воском,хоч жирами якимись,яких безліч ?? чомусь латиноси та інші-цим не переймаються,а у них вологість побільша....і ніхто не робить з нержі.
Курінний, згоден щодо відкритого носочка піхов і щодо просочування піхов жиром. Втім, сумніваюся, що автор піхов думав про їхню практичність, тому навряд чи просочив їх зсередини (а краще - на всю товщину). Зрештою, це ще не пізно зробити.
Так само, як і зрізати той "зуб" із діркою для темляка, який в такому вигляді і не потрібен (
Emfitemzis, уважніше треба слухати Григорія, він там все чітко пояснює в ролику). Ця ваша мачетина - це ж не декоративний виріб, чи не так? Уявіть собі сокиру, на руків"ї якої в такому ж місці, як у вас на мачетці, стирчить металевий зуб.

Виглядає ефектно, не сперечаюсь, навіть красиво, але чи зручно буде працювати?
...
Щодо латиносів із їхньою вологістю, то не думаю, що вони надто заморочуються із піхвами - це по-перше.
По-друге, якщо вони користуються мачете щодня то вміють за ним доглядати. А тут може статися таке, що людина буде користуватися ним раз на місяць, і покладе у вологі піхви, а через місяць витягне і ...

Особисто для мене ще одним недоліком таких піхов є їхня вага. Для чого тягати цих зайвих 200-250 грамів, які ще й можуть нашкодити мачетині у випадку потрапляння під дощ?
Хоча, якщо людина взяла собі для виїздів на природу на машині, то вага ролі не грає, а у випадку дощу можна бігом сховати в салон.
lenpeh, щодо такого тесака, як заміни сокирки - то ви праві (як і Григорій, зрештою), а я не вірив. Тепер і сам бачу, що тесак із успіхом замінює невеличку сокирку у рубанні і перевершує її в тому сенсі, що він набагато універсальніший. Якщо не зловживати ним в якості лопатки, то заточка (лінза!) тримається досить довго і не заминається навіть на сухій акації.