Автор Тема: Мачете ))  (Прочитано 6687 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Nutty

• Эксперт
  • Розташування: Гайсин
  • 098-59-39-183
Re: Мачете ))
« Reply #25 : 14 Жовтня 2014, 15:09:54 »
 {sw2}

Рекомендую під такий тесак робити піхви із кайдексу, з дірками для вентиляції.
з кайдексу золоті вийдуть :) (це я про ціну). Плюс, стандартні листи кайдексу по довжині до клинка не підійдуть, якщо не помиляюсь
upd: точняк, подивився в магазині - листи 150х300мм - на клинок 280мм не вистачить. Тому, або шкіра, або шось текстильне
« Останнє редагування: 14 Жовтня 2014, 15:21:07 від Nutty »
Перфекцехуист - человек, который хотел бы сделать идеально, но сойдет и так

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
  • Розташування: Тернопіль
  • Головне - не проспати своє життя.
« Reply #26 : 14 Жовтня 2014, 15:29:59 »
Nutty, можна замінити кайдекс якимись аналогами типу полівінілхлориду. Тут, на форумі, була недавно тема про дивака, який зробив собі піхви і для ножа і для сокири із ПВХ труб для вентиляції. Я навіть сходив в Епіцентр і помацав їх, ці труби. Втім, взяти не наважився, бо для тесака 40мм труби замало, а наступна по товщині - 100мм коштує задорого (як на мене). Наразі мене задовільняє кусок армованого шланга, щільно надягнутого на лезо тесака (як би неестетично це не виглядало), але думаю і про нормальні піхви.

Отут цікавий дядько розповідає, як він зробив собі чемоданчик для інструментів, використовуючи листовий полістирол (з такого колись робили "дипломати". Теж варіант, якщо знайти такий полістирол.
« Останнє редагування: 14 Жовтня 2014, 15:38:49 від novak »
Ніколи не здавайся! Вихід завжди є!

Offline Cynic

• Эксперт
  • Розташування: Днепр
  • Nihil habeo, nihil curo.
« Reply #27 : 14 Жовтня 2014, 15:39:03 »
Курінний, згоден щодо [...] просочування піхов жиром. Втім, сумніваюся, що автор піхов думав про їхню практичність, тому навряд чи просочив їх зсередини (а краще - на всю товщину). Зрештою, це ще не пізно зробити.
Зачем же жиром насквозь? (_19) Ведь сто лет в обед, как применяется УНИ (уротропин с нитритом натрия).

А на счёт "не поздно" - согласен.
Не откладывай на завтра то, что можно вообще не делать!

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
« Reply #28 : 14 Жовтня 2014, 15:56:02 »
Cynic, дякую за інформацію про УНИ.
Втім, трохи не сподобалося оце: "Ингибитор летучий и малотоксичен."  {23}

А також: "Используется для защиты от атмосферной коррозии черных металлов, фосфатированную, хромированную и оксидированную сталь. Нельзя применять в жестких коррозионных условиях для защиты цветных металлов, т.к. ингибитор будет способствовать усилению процессов коррозии." Тобто його використання виключає можливість встановлення на піхви фурнітури (заклепок, защіпок, і т.д.) з міді (латуні), я правильно зрозумів?

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
  • Розташування: Вінниця
  • (063) 494-88-44;........... (068) 001-2000
« Reply #29 : 14 Жовтня 2014, 15:57:59 »
Може вам шановні створити окрему тему щоб обговорити всі бредові ідеї новака?
Звичайно всі на форумі бачат які  в мене нехлюйські роботи, і понятне діло що я не міг догадатись, та що там... я взагалі такими дрібницями як обробка шкіри чим небудь не переймаюсь, торці теж не обробляю...
Ще я звичайно згоден, що мій шкіряний чохол, який і 100 грам не важить - додасть зайві 200-250 грам ваги до виробу, Петруха думаю коли наступного разу пуде у навколосвітню подорож, і буде пробиратись церез вологі джунглі амазонки, нераз мене згадає незлив тихим...
  А от пластикові ножни з ПВХ труби будуть як пушинка і неймовірно практичні! Бо куди нам майстрам криворуким ще й пропрактичність думати! В нас для такого е супер новак! Він і підкаже і допоможе порадою і тему прозкрутить на 10 сторінок!
Ну також шановний новак звичайнож тримав в руках даний виріб, перерубав ним гектар тропічного лісу і може з певненосттю заявляти що гачечок (який мізинечь взагалі не дістає, бо там деревина так злоблена) так ось він страшенно заважае!  Я вже теж рощумію що потрібно було залишити як було задумано майстром! Коли пальці навіть без накладок не зходились десь на 2см, так то точно булоб зручніше.

В взагалі знаєте чому новак сьогодні відписався в цій темі? Просто він сьогодні в темі продажу свого супер практичного ножа, який з невідомих мені причин щось не продається, так от він підняти вирішив ціну! Ну певно подумав що не купують бо не хочуть образити майстра такою малою цифрою.
   Так от в тій темі я написав смайлики які сміються, ну видно дуже образив майстра і він мені все свое незадоволення в приват висказав, ну і певно вирішив ще тут потролити типа розумними думками про практичність, хоча я в шапці написав що ця залізяка буде їздити в багаднику і може раз в рік десь на якомусь пікнічку і достанеться чисто пацанам показати...

Ну а тему буде рости, нам де новак то мінімум 10 сторінок!
Мої роботи
Фотоальбом
Музыка — это самый сильный вид магии!
Я благодарен за то, что у меня есть два средних пальца, хотя неплохо бы иметь еще пару. (с) М.Мэнсон

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
« Reply #30 : 14 Жовтня 2014, 16:29:06 »
Emfitemzis, не потрібно так переживати, ви ж майстер, а я - лише новачок.
Я виклав свої думки із врахуванням власного досвіду викоритання такого тесака, і все.
Думаю, що ці мої думки будуть корисними тим людям, які, раптом, надумають зробити отой зуб, як у вас. Впевнений, що ви не рубали своїм тесаком, інакше ваша думка про той зуб відразу (за 10 хв., гарантую) кардинально помінялась би.
А що ваги піхов, то ви, напевно правий, може вони і не важать стільки, як я подумав і я помилився.
Прошу у вас пробачення.
...
Втім, вирішив себе перевірити і ваше "і 100 грам не важить" і зважив кусок шкіри 3.5 мм товщини (у вас же така ж?), якого не трошки вистачає для тесака. Заважив він 175 грамів.

.
А він таки замалий і плюс ще фурнітура, хлястики. Грамів 190-200 набереться, я так думаю.
Зрештою, як я вже казав, це суттєво лише для піших вилазок на природу.
А от отой сталевий "зуб" - це баг, причому суттєвий. І мізинець про це просигналізує відразу, як тільки почнете рубати щось, що потребує значних зусиль.
Практика - критерій істинності.
« Останнє редагування: 14 Жовтня 2014, 16:32:00 від novak »

Offline Nutty

• Эксперт
  • Розташування: Гайсин
  • 098-59-39-183
« Reply #31 : 14 Жовтня 2014, 16:44:00 »
Піхви 200-250гр. вагою - це не так і багато, і для пішкарусного походу теж (хіба Ви їх чіплятимете не на нормальний ремінь чи на рюкзак, а на китайські спортивні штани Абібас).
І піхви з кайдексу чи ПВХ теж не невагомі (і, думаю, різниця буде зовсім невелика)
Перфекцехуист - человек, который хотел бы сделать идеально, но сойдет и так

Offline Shveik

• Бывалый
  • Розташування: Глобинський район - Міжгір'я
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #32 : 14 Жовтня 2014, 18:45:01 »
Коли інструмент прописаний у багажнику и використовується вряди-годи, то можна і в футлярі його тримати. Наприклад у такому http://rezbaderevo.ru/reznoy-futlyar  {gig}
Біда, коли людина раптом заходиться філософствувати - це завжди пахне білою гарячкою. (Йозеф Швейк)

Lingua Latina non penis canina.

Offline Cynic

• Эксперт
« Reply #33 : 14 Жовтня 2014, 18:53:16 »
Втім, трохи не сподобалося оце: "Ингибитор летучий и малотоксичен."  {23}
Нитрит натрия мы кушаем с колбасными изделиями, а уротропин применяется в медицине.

В общем, даже если съесть разом то количество УНИ, которое потребуется для ножен - организм этого не заметит.

Нельзя применять в жестких коррозионных условиях для защиты цветных металлов, т.к. ингибитор будет способствовать усилению процессов коррозии." Тобто його використання виключає можливість встановлення на піхви фурнітури (заклепок, защіпок, і т.д.) з міді (латуні) [...]?
Нельзя "в жестких коррозионных условиях". Атмосферные осадки вроде бы никак не попадают под это определение?
« Останнє редагування: 14 Жовтня 2014, 19:02:16 від Cynic »

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
« Reply #34 : 14 Жовтня 2014, 19:22:14 »
Ваша характерна впевненість в усьому наперед мене дуже веселить  ))) (класичний сектант! щоб ти йому не казав якіб переконливі і достовірні факти не наводив! все до лампочки...), я пробував ним рубати, ну правда не 10 хвилин можливо трохи меньше, біля гаражу позрубував гиляччя, що правда Липи (а липа м"яка), рубає навіть невідчутно, перший раз так взагалі дивно, замахуєшся, планнуєш на рівні м"язової пам"яті відчути якісь супротив, а воно пройшло крізь гиляку навіть не відчувши.... наступні рази вже махається по іншому, не так багато сили вкладуєш, гиляччя не грубе, саме товстіше може 35мм в діаметрі.

не заважає той хвостик, я розумію що коли немає до чого придовбатисть, а потрібно, бо вжеж почав тролити, то воно вже чіпляєшся за що завгодно і придумаєш 100500 рузних найнермовірніших причин приколупатись. Ви зробіть простіше, виставте готового тисака власної роботи з ножнами зніміть відео як ви ним рубаєте! Такби мвити покажіть як потрібно зробити, а оці пусті балачки, не тримавши його в руках... це лише балачки великої дитини... я взагалі читаючи ваші коменти, якби не знав що ви доросла людина, то подумав би, що ну аж 15-16 років... а то і всі 13... дитячий садок якісь...

шкіра там десь 3-3,4мм, але шкіра не рослинного дубління, а дешева, неповного прокрасу, вона значно! в рази легша за растішку... а з форнітури то там звичано аж 3 пуклі по 1 грамму і аж 2 напівкільці ну теж може по 1,5 грамм... доведеться брати в Петрухи тесака і все перважити щоб заспокоїти ваші нерви...
І той шмат що ви важили, ви спершу обріжте по формі клинка так як в мене, побачите на скільки меньше воно буде важити...

Мої роботи
Фотоальбом
Я благодарен за то, что у меня есть два средних пальца, хотя неплохо бы иметь еще пару. (с) М.Мэнсон

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
« Reply #35 : 14 Жовтня 2014, 21:22:29 »
Emfitemzis, прошу вас, не сприймайте все так на особистому рівні, гаразд?
Ви так захищаєте ваш тесак, неначе це ваша дитина, єдина і безвадна у ваших очах. Сприймайте критику простіше.
Я, на жаль, не тримав ваш у руках і не рубав ним, тому відштовшуюся від своїх вражень про подібні речі (але не такі, як у вашому випадку).
Подобається вам той зуб? Вважаєте його доцільним і практичним?
Нема питань - справа ваша!
Дякую вам, що дали змогу висловити свої думки, бо ж дехто обмежується тільки смайликами ;)
Тесак в цілому хороший і невиправних вад в ньому нема!

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
« Reply #36 : 14 Жовтня 2014, 21:25:11 »
2 novak прошу вас, не сприймайте все так на особистому рівні, гаразд?
Ви так захищаєте ваш ніж, неначе це ваша дитина, єдина і безвадна у ваших очах. Сприймайте критику простіше.

а свою роботу я не захищаю... просто дуже тупо критикувати річ в таких аспектах в яких її потрібно або використати або хочаб в руках потримати... з фото можна оцінити тільки зовнішній вигляд... косяки у виготовлені, явні візуальні речі, а у ви ктикуєте таве незручності застосування і вагу у все таке що з фото нереально визначити, та щей у кожному речені вживаєте "... Я впевнений! ..."

а от я впевнений, якби я сьогодні не намалював тих смайликів, то і цього бурхливого обговорення не виниклоб...
« Останнє редагування: 14 Жовтня 2014, 21:31:27 від Emfitemzis »
Мої роботи
Фотоальбом

Offline ukt

• Старожил
  • Розташування: днепр
« Reply #37 : 14 Жовтня 2014, 22:04:25 »
Ножны (если без гламура) вполне хороши из резины с тканью (типа транспортёрной,или офсетной склеенной),правда могут быть тяжеловаты,но тихие в отличие от пластиковых и страшно брутальны! {gig}

Offline igorluk

• Эксперт
  • Розташування: Львiв
« Reply #38 : 14 Жовтня 2014, 22:07:36 »
ну тіпа щоб кинути в багажнік і щоб воно завжди їздило в автомобілі і при нагоді ставало у пригоді
то ніхто не читає? може їх (ті піхви) з порошкової сталі зробить? ну блінн

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
« Reply #39 : 14 Жовтня 2014, 22:11:05 »
... хоча я в шапці написав що ця залізяка буде їздити в багаднику і може раз в рік десь на якомусь пікнічку і достанеться чисто пацанам показати...

Ну а тему буде рости, нам де новак то мінімум 10 сторінок!

або таке :D
Мої роботи
Фотоальбом

Offline lenpeh

• Старожил
  • Розташування: г.Сумы
« Reply #40 : 16 Жовтня 2014, 09:53:26 »
2 Циник
А где можно приобрести Нитрит натрия? А то я обыскался его, когда делал домашнюю сыровяленную колбасу. Ну в колбасе то я его заменил коньяком, а вот для УНИ коньяк не прокатит.
Приношу извинения автору темы за офф.

Offline homosapiens_ww

• Местный
  • Розташування: Николаевская обл. Первомайск на Буге
« Reply #41 : 16 Жовтня 2014, 11:08:53 »
(все прочитати не осилив, може хто й казав)
одна пряжка, як на мене зайва.
та що верхня (якщо чохол вертикально поставити), достатньо було б, прошити щоб утворився зацеп. а притягувати боковими...

Offline Cynic

• Эксперт
« Reply #42 : 16 Жовтня 2014, 12:29:45 »
А где можно приобрести Нитрит натрия?.
А погуглить? {23}

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
« Reply #43 : 19 Жовтня 2014, 17:58:41 »
Був сьогодні в товариша, спеціально зважив чехол - 117 грамм

Мої роботи
Фотоальбом

Offline miron

• Местный
  • Розташування: Киев.обл.
  • ПревеД ножевеД
« Reply #44 : 19 Жовтня 2014, 19:27:38 »
Как вариант подвеса мачете (не чехла) использую т- образную кож. шлею. Где вершина буквы "Т" служит обхватом рикассо мачете. Фиксируя его в обхват двумя кнопками (можно буклей). К основанию этой "т" конструкции монтируется клипса - для застёгивания на ремень (как в складнях). Тесак приводится в рабочее состояние сбросом кнопки или можно снять с ремня всю сбрую, работе не мешает. Тесак правда болтается "голым", но вполне безопасно.  =)