Вітаю вельмишановне товариство
Не пройшло і року )) як я таки зробив собі ножа! Клиночка з кованинкою виклянчив у Ігоря ще десь на прикінці літа, на початку осені, минулого року (не хотів Ігор гратись з кованиною, але я вблагав, за що йому дуже дякую!), також просив не дуже довгого і трішки ширшого за його стандартні (переважно в нього ширина клинків 26-28мм). Але все якось не доходили в мене руки... але з часом, поступово, по троху, в перервах між роботою, таки доробив, ну але накосячив, трішки нерівно клинок получився, перекос на больстері (не ідеально перпендикулярно посадив больстер, думаю перекос стався в момент коли я пристукував бортики до кованинки, щоб вони прийняли рельєф кованини і небуло зазорів, і видно я з одного боку трохи більше зусить приклав і трішки перекосив...), не значний але є, це не на продаж, мені норм! Нож вже був трішечки в поюзі, тому перепрошую за деякі царапки по клинку. Ножни прості без понтів, такі як я люблю.
Вперше познайомився з композитним матеріалом для руків"я і мені він дуже сподобався! Прекрасно виполуровується полімер і має досить цікавий вигляд!
ТХТ:
Клинок: 121/29,1/4,2 мм. ШХ15 (60HRC) від Ігора Кононова, хвостовик 102мм. зведення в 0,15мм
Руків"я: 121мм , больстер - титан+Ж10, деревина - композит, стаб. кап лоха+полімер (від Ігора Івановича), мозайчна темлячна трубка.
Ножни: шкіра рослинного дубління 4,3мм, фарба Толедо, просякнуто всілякими ніштяками...
ФОТОальбом
Нож заточений в 34 градуси, суперфініш на чорному сланці від Стілуса, радикально рекомендую, в кого ще немає такого камінчика.
Переставил несколько фото для компактности.