Мої вітання вельмишановному товариству! 
Хочу представити вам чергову мою роботу.
Так сталось, що було в мене в замовленнях 2 якути, приблизно одночасно їх замовили. Також було в мене бажання спробувати зробити 2 ножі паралельно, так, щоб вписатись по строкам в
3 дні (зазвичай, в середньому, на нож+ножни, я витрачаю 3 повних робочих дні (ну звичайно якщо нож без якихось усладнень чи наворотів, тоді трохи довше)). Так як "якути" для мене простіші в роботі ніж звичайні ножі, вирішив спробувати вписатись.
Отже 2 комплекти "якутів" + коробочки за 3 робочих дні.ТТХ:Якут-7 (темний)Клинок: 132/25/3,5мм. ШХ15 (60HRC) від Леоніда Ясинецького, хвостовик 105мм.
Руків"я: 136мм. гнилушка вільхи стабілізована, від Михайла Кордубана Ножни: шкіра чепрак 3,5мм, просякнута рідкою сумішшю восків, фініш аппретура, торці просякнуті шеллаком і заполіровані карнаубським воском.
Якут-8 (світлий), для шульгиКлинок: 136/23/3,2мм. ШХ15 (60HRC) від Леоніда Ясинецького, хвостовик 110мм.
Руків"я: 137мм. сувель берези.Ножни: шкіра чепрак 3,5мм, просякнута рідкою сумішшю восків, фініш аппретура, торці просякнуті шеллаком і заполіровані карнаубським воском.
Фотоальбом "7-го"Фотоальбом "8-го"

Ось такі получились ножички.
Звичайно матеріали підбирались за бажанням замовників.