Вітаю вельмишановне товариство 
Чергова робота і цього разу в скандинавському стилі.
Клиночок прислав замовник, досить давненько, вже прострочив усі обумовлені строки, але дякувати шановному замовнику він все терпить )). Одна з причин затримки - не міг довго підібрати такий дизайн, щоб мені сподобався, разів 4-5 з переривами у часі сідав і пробував щось малювати, а воно як "пороблено"... ну не подобались ескізи і все, і іноді відмінності були у 1-2мм і всеодно щось не те. Потім одного ранку (зазвичай малюю вечерами) сів і одразу з першої спроби підкорегував всі нюанси і ескіз мені сподобався, саме те, що я шукав (мається на увазі лінії в долях міліметрів лягли саме як хотілось). Особисто я вважаю цей варіант дуже вдалим і мені він самому страшенно подобається. Довге руків"я було вимогою замовника (у нього дійсно здорова рука) і певно це була одна з проблем, велике руків"я не гармонувало і щось мені весь час муляло око.
Ну думаю цого разу всі кому не подобаються мої "бортики" на больстерах, здихнуть з полекшенням

, фрезеруваьник мій саме у відпусці це перша причина, а друга давно хотілось мені з мельхіору зробити, а тут притбав гравер для дятлинга і вирішив втілити бажання, та щей клеймо так, що місця там вже обмаль. Доречі перший мій дятлинг.
ТТХ:
Клинок: 120/26/4,9мм. Мозаічний дамаск від
Григорія Верижнікова якщо я не помиляюсь, то на кромці в пакеті
ШХ15+У10 (58-59HRC), хвостовик 115мм, зведений в 0,2мм (буде загострений в 35 градусів)
Руків"я: 149мм. (по крайнім точкам, враховуючи нахил больстера),
больстер і тоненькі проставички -
мельхіор, проставочка
Ебену, основна частина -
Кокоболо (за деревину велика подяка
Русланчику Парасюку)
Ножни: шкіра рослинного дубління 3,4мм., дерев"яний вкладиш, фарба Toledo (chocolate), просякнуто рідким карнаубським воском, фініш аппретура Toledo.
Деякі фото зроблені в тіні, інші на прямому сонці, щоб показати як гарно переливається і які неймовірні відтінки дає кокоболо.
ФОТОальбом
Маленьке відео, але не розібрався як його добавити...
https://www.youtube.com/watch?v=W9yiqkA5Pjc