Відповім відразу всім. Ніж і відповідно ножни робились для себе під свою руку, виходячи з моїх умов. А умови такі, що в мене є кілька ножів, які з якихось причин виявились у мене без ножен. Всі вони входять в дані ножни і доволі міцно тримаються. Визначним критерієм чохла була функціональність, а не естетика. Хоча я правша, але ножни може використовувати і ліворука людина, або вставляти ніж так, щоб витягувати зворотнім хватом і тд.
Пін: антена, алюміній, мідь. Але я робив також і з парасольки: чорно-біле скловолокно. Фото не маю, але чимось нагадує старий футбольний м"яч зшитий з чорно-білих п"ятикутників. Парасолькові піни треба повільно обробляти, бо горять.
Сатин у мене не такий як у Сержанта поки що, але метод діє. Метод простий після 600 -ї наждачки обробляємо абразивною щіткою типу "Піранья". Детальний опис в якісь з його тем по виготовленню клинка - рекомендую прочитати всі.
Думаю, що якщо не кидати ножем по деревах і не впускати на кахельну плитку то накладкам нічого не загрожує.
Ніж експерементальний. Перший з коротким руків"ям (надихнув Торвальд в якісь із тем ). Буду і надалі експерементвути в скорону скорочення.