Підніму стару тему.
Думаю, інформація буде корисною для чуваків, які "не дома".

Дома купа термосів, які перестали тримати тепло, при чому без видимих пошкоджень: Berghoff, Holmer, Fissman, Stenley, пара китайців, назви вже не пам'ятаю.
В робочому стані лиш один Tramp Expedition Line 0,75

який куплений ще у 2016 році. При чому один раз грохнувся дном на мармурові сходи (в готелі у Греції), я думав йому капець - отримав добрячу вм'ятину на ребрі дна. Ан нє, все нормально, чудово тримає тепло до сих пір, тьфу-тьфу три рази

.
Фарба та напис також не постирались, на вигляд як новенький, хоч пройшло вже майже 9 років.
Хоча чесно зараз користуюсь ним не часто, бо більше вживаю кави, а для кави він мені не зручний, бо з горла не питимеш, треба в чашку наливати.
Для кави основним у мене також "Tramp 0,45 л чорний матовий". Називають термокружка, але як по мені то саме термос:

Писав про термокружки тут
Термокружки, мій досвід використанняЦей Трамр 0,45 хоч і має суттєвий недолік по живучості кришки, описував це у темі про термокружки, але неубієнний: весь покоцаний, у вм'ятинах, рівно не стоїть, бо на дні тих вм'ятих з десяток, напис "Tramp" зліз в перший місяць використання, зараз і фарба майже вся постиралась, лишилась тільки на нижній третині термосу... Але температуру продовжує тримати

.
Хєрово, що в лінійці немає такого ж, але ємністю 0,7-0,75 л.

Я зараз придивляюсь щоб була така ємність. Тоді мені не доведеться з собою носити дві термокружки 0,45 ти в 0,5 л.
Мабуть братиму термопляшку, хоч особисто мені вона суттєво програє у зручності відкривання та цмулення кави по трошки...
Так що на мою думку термоси Tramp класна, витривала і недорога штука

. Грошей своїх вартує на всі 100%.