Автор Тема: Нож "Egill"  (Прочитано 1751 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline djon

• Осваиваюсь
  • **
  • Розташування: Вінниця
  • 063-951 88 41 ,098-301 58 46
Нож "Egill"
« : 26 Червня 2016, 01:06:49 »
     Мої вітання товариству !!!
 Дозвольте представити Вам свою  чергову  роботу. Нарешті з"явився, у Вінниці, камрад  що стабілізує деревину. Потихеньку перехожу на стабілки. Подобається працювати з цим матеріалом, гарна якість і ціна - по карману не б"є. За мету мав - зробити ножа на кожен день, щоб компактний був і зручний. Довго не міг визначитись з ножнами, але всетаки обрав скандинавські. Як на мене, такі ножни акуратні і компактні. Ще, як варіант, розглядались ножни з можливісттю носіння в горизонтальному положенні, але засумнівався в зручності. Цікаво було б взнати враженя від такого носіння, і де краще чіпляти- за спиною чи спереді збоку.

ТТХ: "Egill"

Клинок - 104/28.5/4.2 ШХ15 (59-60 HRC) від Ігоря Кононова протравлений в ХЗ, покритий карнаубою, загострений в 34°.
     Руків'я - 131/18/31 мм, бронза - патинована, фібра, мікарта , стаб. кап липи від Сергія Борисова .
     Ножни - шкіра РД 1.8мм, дерев'яний вкладиш, тиснення, вільний підвіс фарба, воски, аппретура.

БІЛЬШЕ ФОТО
 Дякую за увагу)) . Буду вдячний за конструктив.

Offline tapir

• Бывший.
  • Эксперт
  • Розташування: г Сумы
    • http://tapir.ucoz.ru/photo/
Re: Нож "Egill"
« Reply #1 : 26 Червня 2016, 01:37:22 »
Чудный ножик, тыльник можно еще нагнуть.

Offline chestnok

• Старожил
  • Розташування: Eniseysk
« Reply #2 : 26 Червня 2016, 05:18:23 »
Все хорошо, сделано добротно. На ножнах вкладыш выделяется. Его, хорошо-бы, скрыть. Ну или подчеркнуть, сделав выраженную, "талию", чтобы смотрелась, как именно "авторская задумка".

Offline вованчеГГ

• Старожил
  • Розташування: київська область
  • esse quam videri
« Reply #3 : 26 Червня 2016, 06:41:25 »
хороший нож 8-)
"І як бажаєте, щоб вам люди чинили, так само чиніть їм і ви.."

KorDI

• Гість
« Reply #4 : 26 Червня 2016, 08:07:26 »
Всё понравилось {_11} {_11} Я бы ничего не переделывал -)
Один вопрос... Что дает покрытие клинка карнаубой? Теоретически я догадываюсь {))} Но как долго это покрытие держится на клинке?

Offline djon

• Осваиваюсь
  • **
  • Розташування: Вінниця
  • 063-951 88 41 ,098-301 58 46
« Reply #5 : 26 Червня 2016, 09:57:57 »
Дякую  за відгуки {con}.
Карнаубський воск дає гарну глянцеву поверхню, але це не головне. Головне те , що  після достатнього прогріву воск плавиться і  цупко тримається клинка. Вода на такому покритті  зовсім  не затримується. Свого особистого ножа перетравлюю десь раз у місяць +-,  товариш приносив і через рік на протравлення . Все залежить від інтенсивності юза. В деяких місцях,  щоб зняти покриття, треба добряче попрацювати  наждачним папером.

Offline Soxatyi

• Эксперт
  • Розташування: Запорожье
« Reply #6 : 26 Червня 2016, 13:13:35 »
Ножны просто загляденье. Особенно нравится тыльная часть, форма шва и монтаж хлястика  {_11}

Вітька

• Гість
« Reply #7 : 26 Червня 2016, 16:35:20 »
Колір;руків"я+больстер(бронза патинована) {_11}а ось ця червона вставка,непасує {kh},як на мене ,краще було зробити з бронзи і патинувати як на больстері.У Вашому альбомі є фото ножа,де стаб руків"я зеленого кольору і вставка кислотно-зелена,гарна композиція.Це моя думка...

Offline cylinskii.artem

• Участник
  • *
  • Розташування: м. Вінниця
« Reply #8 : 30 Червня 2016, 08:52:15 »
Класный нож. Продавать собираетесь?