Автор Тема: Перша фінка  (Прочитано 2313 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline cylinskii.artem

• Участник
  • *
  • Розташування: м. Вінниця
Перша фінка
« : 12 Жовтня 2017, 14:08:13 »
Доброго дня.
Зробив свого першого "Томмі".
 Робив цього ножа в три рази довше ніж всі інші до цього. Намагався вивести саме ті форми, невеликий нахил руків'я в низ, як на кресленні.
Клинок - Володимира Ляшка 95х18, 140х20х3,5мм, твердість 59 hrc, загострений в 30 град.
Руків'я - Латунь, айрон-вуд, вулканізована фібра, тильник на 2-х штіфтах. Хвостовик проходить практично через всю довжину руків'я.
Ножни -  {_09} .... Правда кажучи побоявся робити нормальні ножни фінського типу із дерев'яним вкладишем, та і шкіра була в наявності тільки груба 3,5 мм (чепрачна), не знаю чи розмокла б як слід. Тому зробив простенькі, але і ті зіпсував під час нарізки канавки...На здивування ніж сидить щільно, але на жаль без смачного клацання.
Ніж подарував товаришу рибаку, задоволений як слон!

Offline Mihaluch

• Активный участник
  • Розташування: Киевская обл. пгт Дымер
Re: Перша фінка
« Reply #1 : 12 Жовтня 2017, 16:46:00 »
Нож вроде бы и не плох,дятлинг не нравится ,надо чуть притупить чекан,и удары полегче и почаще. В ножнах без вкладыша,клац не услышите,по крайней мере я не встречал.

Offline Reger

• Бывалый
  • Розташування: Киев
« Reply #2 : 12 Жовтня 2017, 16:54:32 »
Не знаю как и кто делал чертеж, но ось клинка прошла мимо оси рукояти.

Если хотели сделать понижение тыльника, то это не много не так .
Сечение рукояти  ближе к овалу или яйцо

При таком положении рукояти в основном будет работать треть клинка.

А в остальном мне понравилось
« Останнє редагування: 12 Жовтня 2017, 16:59:47 від reger »
"Позови меня степь позови меня поле, позови меня лес и крутой бережок, я рожден чтобы жить словно птица на воле"

Offline Земледелец

• Бывалый
  • Розташування: Україна, Запоріжжя
« Reply #3 : 12 Жовтня 2017, 17:00:58 »
Да, з руків'ям щось не так. По роботі все добре, зроблений охайно.

Offline Reger

• Бывалый
« Reply #4 : 12 Жовтня 2017, 17:08:38 »
Вот немного о Вашей задумке .(  Фото третья бочка)

https://knifeclub.by/viewtopic.php?f=11&t=530&sid=2977b7b92b50771d9f30cc2738a3774b&start=10
"Позови меня степь позови меня поле, позови меня лес и крутой бережок, я рожден чтобы жить словно птица на воле"

Offline cylinskii.artem

• Участник
  • *
« Reply #5 : 12 Жовтня 2017, 22:21:59 »
Не знаю как и кто делал чертеж, но ось клинка прошла мимо оси рукояти
Креслення робив я. Подивився в ютубі якось відео "Космоса" де він розповідає як позбутись ефекту задертого клинка в ножах Томмі , який обовязково буде , саме якщо ось клинка та руків'я співпадуть.https://m.youtube.com/watch?v=5yJT7Zbbd04 При цьому приспускається не лише верхня задня частина тильника/руків'я, а пропорційно усі три лінії (центральна -лінія  спусків та дві зовнішні контурні лінії руків'я).

Offline cylinskii.artem

• Участник
  • *
« Reply #6 : 12 Жовтня 2017, 22:24:48 »
При таком положении рукояти в основном будет работать треть клинка.
Поясніть будь ласка, не зрозумів. Пониження тильника в даному випадку не більше трьох мм, як це може вплинути на роботу лише третини клинка.

Offline космос

• Эксперт
  • Розташування: Украина, Донецкая обл.
  • Все будет хорошо!
« Reply #7 : 12 Жовтня 2017, 22:30:55 »
Креслення робив я. Подивився в ютубі якось відео "Космоса" де він розповідає як позбутись ефекту задертого клинка в ножах Томмі
это делается совсем не так просто, сдвигается не только ось, но и вершины симметрии во всех плоскостях, причем не пропорционально, это сложно на словах пояснить, нужно понимать что ты делаешь, чтоб применить этот метод, нужно сначала хоть пяток боченков симметричных сделать, ибо разносить симметрию не имея представлений о данном типе- это вообще нереальный сюр. Бочка сложная рукоять, а со смещением- вдвое сложнее.
в данном случае, рукоять веретеном, и визуально сломлена, от  боченка в ней нет ничего.
« Останнє редагування: 12 Жовтня 2017, 22:41:04 від космос »
мои работы http://www.knife.com.ua/forum/index.php?board=561.0
канал
https://www.youtube.com/user/MsDtkbh/featured?disable_polymer=1
отзывы http://www.knife.com.ua/forum/index.php?topic=14606.0
Если вы не умеете радоваться  жизни, то вы старый пердун (с)

Offline cylinskii.artem

• Участник
  • *
« Reply #8 : 12 Жовтня 2017, 22:33:51 »
дятлинг не нравится ,надо чуть притупить чекан,и удары полегче и почаще.
Ви праві, спочатку я і набив легку фактуровку але чітко виднілись штіфти на тильнику (результат роботи ручним дрилем а не на станку), тому помилково вирішив бити сильніше та глибше щоб приховати цей недолік . Погано підігнані в отвори штифти  стали менше кидатись в очі, але загальний вигляд фактури значно погіршився. Буде тепер наука... (_23)

Offline Reger

• Бывалый
« Reply #9 : 12 Жовтня 2017, 22:36:09 »
На сколько понял я видео то как раз речь идёт о том варианте что я привел в примере.

В Вашем случае я вижу клинок опущен вниз . из за этого и будет работать не вся РК . Попробуйте этим ножем дерево по строгать разными частями клинка.  Удобнее всего будет той часть что ближе к  рукояти, а по нормальному финским ножем дерево удобно строгать любым отрезком клинка

Offline Reger

• Бывалый
« Reply #10 : 12 Жовтня 2017, 22:37:00 »
Костя опередил

Вот так примерно
Фото взял из той же стать,что давал выше

« Останнє редагування: 12 Жовтня 2017, 22:46:45 від reger »

Offline cylinskii.artem

• Участник
  • *
« Reply #11 : 12 Жовтня 2017, 22:46:45 »
Вот немного о Вашей задумке
Вот http://www.radikal.ru/ о Вашей задумке .(  Фото третья бочка
это сложно на словах пояснить, нужно понимать что ты делаешь
Саме так =) , розуміння прийде тільки з досвідом, а досвід тільки у випадку коли буду щось робити пробувати, єксперементувати. З першого разу я лише зрозумів що це дійсно не легко і навіть не зрозуміти як це відобразити в кресленні, а як у практично втілити задумане в  технічному плані, не зняти так би мовити лишнього, витримати симетрію.

Offline vobler

• Эксперт
  • Розташування: г Сумы
  • Время создает нас
« Reply #12 : 13 Жовтня 2017, 15:45:04 »
В общем сборка понравилась ножа  {_11}

Offline demetrid

• Debes, ergo potes
  • Бывалый
  • Розташування: г.Вараш (Кузнецовск)
  • le mieux est l’ennemi du bien
« Reply #13 : 13 Жовтня 2017, 16:49:35 »
Згідний з voblerом, особливо враховуючи, що тема називається "Перша фінка". Хоча під цей клинок не найвдаліша форма руків'я, імхо
…ай, нож!
Синей стали. Кони встали вдоль клинка. Видно, в скачке подустали и застыли на века. Бликом возле острия отраженье: я? не я?! – и мерцают "я-не-я" те, далеко от рукояти. По изгибу ножевому режет солнце по-живому.©

Offline стрекач

• Активный участник
  • Розташування: Черниговская обл.
« Reply #14 : 14 Жовтня 2017, 12:52:23 »
Может еще есть место для маневра, что бы приподнять нижнюю часть рукояти, или уже все?  {23}